Dokumenttiprojekti Tampere II: Kolme kuvasarjaa videoina

30.12.2021
jari arffman omakuva dokumenttiprojekti tampere kulttuuritoimitus

Jari Arffman, omakuva1. Aurinkovalotus (0,5 s), Imqossible (0020), pikafilmi, 2021.

VALOKUVATAIDE | Tervetuloa valokuvataiteilija Jari Arffmanin verkkonäyttelyyn. Tästä pääset katsomaan kaikki näyttelyn kolme osaa: Baarikärpäset, Jotain pyhää ja Valokuva-arkisto.

Valokuvat: Jari Arffman
Musiikki: Tapani Rinne, Iro Haarla (piano)
Videot: Marita Salonen

Tervetuloa valokuvataiteilija Jari Arffmanin verkkonäyttelyyn. Näyttelyn kaksi ensimmäistä valokuvasarjaa on kuvattu koronakaranteenin aikana vuonna 2020. Baarikärpäset näyttää ihmisiä kolmessa baarissa Tampereen Nekalassa, ja Jotain pyhää vie tamperelaisen jääkiekkokulttuurin sisälle, hetkiin Hakametsän jäähallissa.

Kolmas osa, Valokuva-arkisto, johdattaa vuosituhannen alkuun, projektin ja kaupungin historiaan.

Kuvien äärelle rauhoittaa Tapani Rinteen sävellys, jonka esittää Rinteen kanssa pianisti Iro Haarla. Jari Arffman kuvailee Kulttuuritoimituksen haastattelussa lopputulosta näin:

– Musiikki muuttaa kuvan ihan toiseksi. Tässä se on viiltävää ja oivaltavaa, siinä on inhimillistä säröä. Näyttely on slide show, jossa on saundi mukana. Toivon, että ihmiset löytävät viisi minuuttia aikaa rauhoittumiseen.

Loppuvuodesta 2021 ilmestyi Kulttuuritoimituksen julkaisuna Aito kaupunki -kirja, joka sisältää kaikki Dokumenttiprojekti Tampere II:n kuvat. Kirjaa voi tilata osoitteesta Kulttuuritoimituksen kaupasta osoitteesta kauppa.kulttuuritoimitus.fi.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua