Saitko liikaa aikaa? Kuuntele kaikki palkitut lyhytnovellit näyttelijä Ola Tuomisen elävinä tulkintoina

Anne Välinoro
06.05.2020

Tästä artikkelista pääset lukemaan kaikki Kulttuuritoimituksen Saitko liikaa aikaa? -kirjoituskilpailussa palkitut viisitoista lyhytnovellia – ja kuuntelemaan ne näyttelijä Ola Tuomisen lukemina.

Anne Välinoro

Kulttuuritoimitus järjesti keväällä kaikille avoimen Saitko liikaa aikaa? -kirjoituskilpailun, jonka tarkoituksena oli havaintoja ja ajatuksia poikkeuksellisessa maailmantilanteesta lyhytnovellien muodossa.

Tampereen kaupunginkirjasto, Kulttuuripalvelut ja Kulttuuritoimitus päättivät yhteistyössä tallentaa kirjoituskilpailussa palkitut novellit ja saattaa ne tamperelaisten kuultaviksi.

Lyhytnovellit kuultiin Tampereen kaupungin Etänä vapaalla -kulttuuri- ja liikuntakanavalla torstaina 30.4. kello 13 ja tiistaina 5.5. kello 13 näyttelijä Ola Tuomisen lukemina. Videoilla nähdään myös kirjoituskilpailun taustoista sekä novelleista kertova kulttuuritoimittaja Anne Välinoro.

VIDEO: Ensimmäinen lähetys (30.4.2020).

VIDEO: Toinen lähetys (5.5.2020).

Tallenteet ovat katsottavissa myös Etänä vapaalla -kulttuuri- ja liikuntakanavalla sekä Tampereen kaupunginkirjaston ja Kulttuuritoimituksen YouTube-kanavilla.

Tallenteissa nähdään Ola Tuomisen tulkintana kaikki ensimmäisellä sijalla palkitut ja kunniamaininnan saaneet novellit: nimimerkki Tintin Tämä ei ole minun päiväni, Inga Santanderin Purokarma, Jouko Kivisen Me emme enää suukottele, Vesa Sinervän Ikävä, Hanna Telakosken Elossa, Anneli Poukan Sunnuntai-illan rauha, nimimerkki Johannan Maastapoistumisselvitys, Kerttuli Argillanderin Korona herätti mut, Maria Lindbergin Jumissa labyrintissa, Alanna Eleonooran Haluan vain olla vapaa, Seija Mustanevan Se, Matti Reinikan Mummo tunnelissa, Pälvi Puron Superlatiivi, Emmi Papinniemen Yhteys ja Matleena Poikosen Kirjoitan.

Pääset lukemaan novellit yllä olevien linkkien kautta. Kaikki julkaistut novellit löydät täältä.

Kulttuuritoimituksen lyhytnovellikilpailuun lähetettiin kaikkiaan 274 tekstiä eri puolilta Suomea. Teksteistä 25 oli alle 16-vuotiaiden kirjoittamia.

Kilpailuun osallistuneita lyhytnovelleja julkaistaan vielä lisää myöhemmin touko-kesäkuun aikana.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua