Elokuvat Tampereella ja Pirkanmaalla

ELOKUVAT | Tästä pääset lukemaan arviot ja kuvaukset kaikista elokuvista, jotka pyörivät tällä hetkellä Tampereen elokuvateattereissa. Lista päivitetään viikoittain.

Päivitetty 2.12.2021

Kulttuuritoimitus

Tästä jutusta löydät tiedot, trailerit ja lippulinkit kaikista elokuvista, joita Tampereella pääsee tällä hetkellä katsomaan. Listaa päivitetään perjantaisin.

Finnkinon ohjelmistoon pääset täältä ja Niagaran ohjelmistoon täältä.

* *

007 No Time to Die

Uusin James Bond -elokuva saa viimein ensi-iltansa, jonka alkujaan piti olla jo puolitoista vuotta sitten. Bondin roolia näyttelee nyt viidettä kertaa Daniel Craig. Elokuvan pahiksena nähdään Rami Malek. Elokuvan on ohjannut Cary Joji Fukunaga, joka tunnetaan mm. True Detective -televisiosarjan tuottaja-ohjaajana. Lue Kaarina Lehtisalon neljän tähden arvio täältä.

”Bond ei ole enää kylmä tappaja, vaan mies, joka on valmis mihin tahansa rakkauden tähden. Bondista tulee aito sankari, mitä hän oikeastaan koskaan aiemmin ei ole ollut.”

Katso traileri. Liput: Finnkino

Better Days

Kiinassa suuren suosion saavuttanut draamaelokuva kertoo julmasta koulukiusaamisesta ja kahdesta nuoresta, jotka päättävät suojella toisiaan. Elokuvan on ohjannut Derek Tsang, ja päärooleissa nähdään kaksi kiinalaista nuorta tähtinäyttelijää, Zhou Dongyu ja Jackson Yee.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

The Boss Baby: Perhebisnes

Neljän vuoden takainen DreamWorksin animaatioelokuva The Boss Baby (2017) saa jatko-osan, jossa edellisen elokuvan sankarit Tim ja Ted ovat kasvaneet aikuisiksi. Veljekset ovat vieraantuneet toisistaan, mutta uuden seikkailun myötä he palaavat jälleen yhteen. Elokuvan on ohjannut ykkösosan ohjaaja Tom McGrath. Elokuvan ikäraja on K7.

Katso traileri. Liput: Finnkino

The Card Counter

Paul Schraderin ohjaama ja käsikirjoittama draama kertoo uhkapelaajaksi ryhtyneestä entisestä sotavankien kuulustelijasta, jota menneisyys ei jätä rauhaan. Elokuvan päärooleissa nähdään Oscar Isaac, Tiffany Haddish, Tye Sheridan ja Willem Dafoe. Lue Antti Selkokarin kolmen tähden arvio elokuvasta täältä.

”Schrader on ennenkin kirjoittanut elokuvia syvän vieraantuneisuuden vallassa olevista yötyöläisistä.”

Katso traileri. Liput: Finnkino

Dyyni

Denis Villeneuven ohjaama elokuva perustuu kirjailija Frank Herbertin tieteisromaaniklassikkoon Dyyni (Dune, 1965). Elokuvassa seurataan nuoren Paul Atreidesin (Timothée Chalamet) kasvua sankarin mittoihin vaarallisella planeetalla taisteluiden keskellä. Muissa rooleissa nähdään mm. Rebecca FergusonOscar IsaacJosh Brolin ja Stellan SkarsgårdLue Antti Selkokarin kahden ja puolen tähden arvio täältä.

”Hienoja ovat hirviöt, mutta ihmiset ja inhimillinen draama jäävät puutteellisiksi. Parempaa pitää olla kuin hyppäämistä hiekkaharjanteilla silmät sinisinä vilkkuvien neitokaisten perässä, jotta elokuvaa jaksaisi katsoa liki kolmea tuntia.”

Katso traileri. Liput: Finnkino

Eatnameamet – Hiljainen taistelumme

Suvi Westin ohjaama dokumentti on kuvaus Suomen valtion saamelaispolitiikasta, saamelaiskulttuurin kadottamisesta ja saamelaisten taistelusta olemassaolonsa puolesta. Lue Tiina Nyrhisen teksti elokuvasta täältä.

”Suvi West kuvaa asioita yhteisön sisältä käsin ja on monissa kohdin kuvattaviaan melkein iholla, mutta silti dokumentti ei latistu sentimentaaliseksi tai kiihkomieliseksi. Lappi herättää intohimoja yhä useammissa piireissä.”

Katso traileri. Liput: Niagara

Encanto

Disney-animaatio kertoo kolumbialaisesta perheestä, joka asuu taikatalossa, lumotussa paikassa nimeltä Encanto. Perheen jäsenillä on kaikilla oma ihmeellinen supervoimansa – kaikilla muilla, paitsi Mirabelilla. Mutta kun Encanton taika on vaarassa, Mirabel saattaa olla ainoa toivo. Elokuvassa on jännitystä ikärajan K7 verran.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Eternals

Marvel-kustantamon sarjakuvissa esiintyvä ”Ikuiset” eli Eternals on supervoimainen sankariryhmä, joka nähdään nyt ensimmäistä kertaa valkokankaalla maailmanpelastustehtävissään. Elokuvan on ohjannut Chloé Zhao, joka palkittiin tänä vuonna Oscarilla Nomadlandin ohjauksesta. Elokuvassa näyttelevät mm. Richard Madden, Gemma Chan, Kumail Nanjiani, Lauren Ridloff, Salma Hayek ja Angelina Jolie.

Katso traileri. Liput: Finnkino

The French Dispatch

Wes Andersonin uusinta elokuvaa taitaa olla mahdotonta tiivistää muutamaksi lauseeksi. Sen verran on tiedossa, että elokuvan tarinat sijoittuvat fiktionaaliseen ranskalaiseen kaupunkiin, josta kerrotaan amerikkalaisen lehden jäähyväisnumerossa. Elokuvassa on poikkeuksellisen nimekäs näyttelijäkaarti, mukana ovat mm. Benicio del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Frances McDormand ja Bill Murray.

Katso traileri. Liput: Niagara

Ghostbusters: Afterlife

Jason Reitmanin ohjaamassa ja Ivan Reitmanin tuottaman Ghostbusters-elokuvasarjan uusimmassa osassa yksinhuoltajaäiti ja hänen kaksi lastaan saapuvat pieneen kaupunkiin ja löytävät yhteyden alkuperäiseen haamujengiin sekä salaisn perinnön, jonka heidän isoisänsä on jättänyt jälkeensä. Elokuvan pääosissa nähdään Mckenna Grace, Carrie Coon ja Finn Wolfhard.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Guled & Nasra

Elokuva on ensimmäinen teatterilevityksen saava suomalainen näytelmäelokuva, joka on kuvattu Afrikan mantereella, ja jossa kielenä on somalin kieli. Itä-Afrikan Djiboutiin sijoittuva elokuva kertoo köyhän haudankaivajan perheestä. Elokuvan ohjaaja on 16-vuotiaana Suomeen Somaliasta muuttanut Khadar Ahmed, ja pääroolissa nähdään helsinkiläinen Omar Abdi. Elokuva sai keväällä ensi-iltansa Cannesissa, ja sitä on jo esitetty useilla kansainvälisillä festivaaleilla. Lue Antti Selkokarin viiden tähden arvio tästä.

”Yksinkertaisesti kaunis elokuva elämän tärkeimmistä asioista, ei enempää, ei vähempää.”

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Halloween Kills

Kauhuelokuvasarja Halloween saa jatkoa, sillä Michael Myers ei tietenkään kuollut vuoden 2018 Halloween-elokuvassa. Uuden jatko-osan on ohjannut David Gordon Green, joka vastasi myös edellisen osan ohjauksesta. Pääroolissa nähdään luonnollisesti Jamie Lee Curtis.

Katso traileri. Liput: Finnkino

House of Gucci

Ridley Scottin ohjaama elokuva kertoo italialaista muotitaloa johtavasta perheestä, Guccin suvusta, ja vuonna 1995 tapahtuneesta, suurta huomiota saaneesta murhasta. Elokuvan pääosissa nähdään nimekkäitä näyttelijöitä: Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino, Jared Leto, Salma Hayek ja Jeremy Irons. Lue Antti Selkokarin yhden ja puolen tähden arvio tästä.

”Siitä huolimatta, että Lady Gaga sipaisee elokuvassa päälleen liki pitäen 100 erilaista luomusta, elokuva ei kerro muodista, vaatteista ja niiden tekemisestä yhtikäs mitään. Pääosassa ovat saippuaooppera ja valtataistelu.”

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Hytti nro 6

Cannesin elokuvajuhlien Grand Prix’lla palkittu Juho Kuosmasen (Hymyilevä mies) elokuva vie junamatkalle arktisiin neuvostomaisemiin. Sydänsurujaan Moskovasta Murmanskiin pakeneva Laura (Seidi Haarla) saa hyttikaverikseen kovapintaisen kaivostyöntekijän Ljohan (Juri Borisov). Raiteille sijoittuva road movie on syntynyt Rosa Liksomin Finlandia-palkitun romaanin innoittamana. Lue Eija Niskasen kirjoittama viiden tähden arvio täältä.

”Hytti nro 6 on ennen kaikkea elokuvallista elokuvaa. Se käyttää upeasti hyväksi elokuvan ilmaisukeinoja, kameraa, värejä, ääniraitaa.”

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Ikuiseen rauhaan

Ville Suhosen ohjaama ja käsikirjoittama dokumenttielokuva kertoo Arndt Pekurisesta (1905–1941), joka oli kansainvälisestikin tunnettu suomalainen pasifisti. Pekurinen kieltäytyi aseista viimeiseen saakka, ja hänet teloitettiin rintamalla vuonna 1941.

Liput: Niagara

Invisible Demons – Tuhon merkit

Intialaisen Rahul Jainin ohjaama elokuva näyttää millaista on elämä maailman saastuneimmassa kaupungissa, 30 miljoonan asukkaan Delhissä, joka on myös ohjaajan kotikaupunki. Dokumentti on suomalaista tuotantoa, ja elokuvan päätuottaja ja yksi käsikirjoittajista on Ilkka Vehkalahti. Elokuva oli viime kesänä ensimmäinen suomalainen Cannesin elokuvajuhlille päässyt dokumenttielokuva.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Isä

Florian Zellerin ohjaama ja käsikirjoittama draamaelokuva kertoo iäkkäästä, itsepäisestä miehestä, joka ei suostu ottamaan vastaan tyttärensä järjestämää hoitoapua. Elokuvan pääroolissa nähdään Anthony Hopkins, joka voitti näyttelijätyöstään Oscar-palkinnon. Hänen tytärtään näyttelee Olivia Colman. Elokuva voitti myös parhaan sovitetun käsikirjoituksen Oscarin. Lue Antti Selkokarin neljän tähden arvio täältä.

”Paljosta puheestaan huolimatta elokuva saa sanottua tärkeimpiä asioitaan visuaalisesti. Niin vakuuttava Hopkins on muistisairaan miehen esittämisessään, että emme voi olla koskaan varmoja siitä, missä asunnossa olemme.”

Katso traileri. Liput: Finnkino

Last Night in Soho

Muotisuunnittelua opiskeleva Ellie (Thomasin McKenzie) siirtyy unissaan 1960-luvun Lontooseen ja solahtaa mukaan nuoren laulajan (Anya Taylor-Joy) elämään. Uninäyt alkavat saada pelottavia piirteitä, ja Ellie pelkää murhaajan liikkuvan sekä menneisyydessä että nykyisyydessä. Psykologisen kauhujännärin on ohjannut Edgar Wright, joka tunnetaan elokuvista Ant-Man (2015) ja Baby Driver (2017).

Katso traileri. Liput: Finnkino

Näin pilvet kuolevat

Tuija Halttusen ohjaama dokumenttielokuva kertoo ilmastonmuokkauksesta ja tieteen etiikasta. Elokuvassa seurataan ilmastotutkija Hannele Korhosta, joka selvittää Arabiemiraattien tutkimusapurahan turvin, miten saadaan pilvet satamaan kuivalla aavikolla. Elokuva palkittiin Locarnon elokuvajuhlilla yhteiskunnallisten arvojensa vuoksi. Lue Irmeli Heliön viiden tähden arvio täältä.

”Ohjaajan ja päähenkilön välinen luottamus näkyy intensiivisessä kuvauksessa. Elokuva on visuaalisesti kaunis ja kuljettaa hienosti tarinaa.”

Katso traileri. Liput: Niagara

Omerta 6/12

Suomen itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto presidentinlinnassa keskeytyy, kun presidentinlinnaan hyökätään kesken juhlien. Aku Louhimiehen ohjaama kotimainen toimintaelokuva perustuu Ilkka Remeksen romaaniin 6/12. Elokuvan pääroolissa nähdään Jasper Pääkkönen. Lue Antti Selkokarin yhden ja puolen tähden arvio täältä.

”Elokuvasta näkyy, ettei ohjaaja Aku Louhimies ole ollut siinä mukana alusta lähtien.”

Katso traileri. Liput: Finnkino

Perintö

Perhesuhteet ovat aiheena ranskalaisessa elokuvassa, jossa isoisän kuolema nostattaa pintaan perheen sisäiset jännitteet. Elokuvan ohjaaja Maïwenn on ottanut elokuvaansa aineksia omasta elämästään ja hän näyttelee elokuvassa myös pääosaa. Lue Antti Selkokarin kahden ja puolen tähden arvio täältä.

”Perintö istuu saumattomasti eurooppalaisten perhedraamojen perinteeseen, missä kuolema paljastaa ihmisten luonteet.”

Katso traileri. Liput: Niagara

Pertsa ja Kilu

Kirjailija Väinö Riikkilän luomat suositut lastenkirjojen sankarit, Pertsa ja Kilu, selvittävät Kotkan pankkiryöstön saaliin kohtaloa. Taavi Vartian ohjaamassa ja käsikirjoittamassa elokuvassa nuorten sankareiden rooleissa nähdään Olavi Kiiski ja Oskari Mustikkaniemi.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Piemonten tryffelinmetsästäjät

Dokumenttielokuvassa seurataan Italian Piemontessa eläviä 70–80-vuotiaita miehiä, jotka hallitsevat harvinaisten tryffelien löytämisen taidon. Miehet elävät ilman nykyaikaista tekniikkaa ja valmistavat ruokansa ja juomansa itse. Elokuvan ovat ohjanneet yhdysvaltalaiset elokuvantekijät Michael Dweck ja Gregory Kershaw.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Pig

Draamaelokuvassa Nicolas Cage näyttelee tryffelinmetsästäjää, joka elää erakoituneena metsässä yhdessä tryffelipossunsa kanssa. Kun possu varastetaan, mies lähtee etsimään eläintään. Elokuva on ohjaaja Michael Sarnoskin ensimmäinen pitkä elokuva. Lue Antti Selkokarin neljän tähden arvio elokuvasta täältä.

”Unohtakaa maanista raivohullua esittänyt Cage, nyt hän tekee jotain aivan muuta kuin toistaa itseään.”

 

Katso traileri. Liput: Finnkino

Rikinkeltainen taivas

Rikinkeltainen taivas kertoo kirjailijan ja yläluokkaisen tytön väliseen suhteeseen, joka kantaa läpi vuosikymmenten, 1970-luvun nuoruudesta nykypäivän keski-ikään. Claes Olssonin ohjaama draamaelokuva perustuu Kjell Westön samannimiseen romaaniin.

”Materiaalia on siis ollut paljon kaksituntiseen elokuvaan. Romaanin voisi kuvitella toimivan paremmin YLEn minisarjana kuin elokuvana, vähän samantapaisena kuin jotkut ruotsalaissarjat.”

Katso traileri. Liput: Niagara

Roni on rikki

20th Century Studiosin ja Locksmith Animationin animaatioelokuva kertoo sosiaalisesti kömpelöstä koululaisesta ja hänen kävelevästä, puhuvasta robotistaan Ronista. Ikäraja K7.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Ryhmä Hau -elokuva

Televisiosta tutut lasten animaatiosarjan koirahahmot seikkailevat nyt elokuvaversiossa. Ryhmä Haun apuja tarvitaan Jännälän kaupungissa, jota johtaa kiero pormestari Hanttinen. Elokuvan ikäraja on K7.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia

Teemu Nikin käsikirjoittama ja ohjaama elokuva on rakkaustarina, jossa sokea, pyörätuolilla liikkuva mies lähtee matkalle rakkaansa luokse. Pääosaa näyttelee Petri Poikolainen, jolle rooli on varta vasten kirjoitettu. Lue Eija Niskasen neljän ja puolen tähden arvio täältä.

”Elokuvasta välittyy hyvin maailma sellaisena, kuin näkövammainen sen kenties kokee.”

Katso traileri. Liput: Finnkino

Sorjonen: Muraalimurhat

Suomen ensimmäiseksi Nordic noir -sankariksi luonnehdittu Kari Sorjonen seikkailee nyt ensimmäisen kerran valokankaalla. Ville Virtasen esittämä keskusrikospoliisin rikostutkija kohtaa uransa vaikeimman rikostapauksen, kun Pasilan juna-aseman betoniseinästä löytyy verellä maalattu muraali, joka esittää Suomen tunnetuinta sarjamurhaajaa. Elokuvan on ohjannut Juuso Syrjä. Lue Antti Selkokarin kahden tähden arvio elokuvasta täältä.

”Aivan kuin leffan tekijät olisivat katsojien suututtamisen eli fanien järkyttämisen pelossa karttaneet omillaan toimivan elokuvan tekemistä.”

Katso traileri. Liput: Finnkino

Spider-Man: No Way Home

Tom Holland nähdään jälleen nimiroolissa uusimmassa Spider-Man-elokuvassa, joka on jatkoa elokuville Spider-Man: Homecoming (1917) ja Spider-Man: Far from Home (2019). Elokuvasarjan ohjaajana jatkaa Jon Watts. Elokuvan muissa päärooleissa esiintyvät mm. laulaja-näyttelijä Zendaya ja brittitähti Benedict Cumberbatch.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Syke-elokuva: Hätätila

Toni Laineen ohjaamassa jännitysdraamassa Iiris (Iina Kuustonen) yrittää toipua vaikeasta erostaan Artturiin (Juha-Tapio Arola) ja tapaa yllättäen kiinnostavan ja lohdutusta tarjoavan Antonin (Riku Nieminen). Suhde ei kuitenkaan pääse etenemään alkua pidemmälle, sillä Iiriksen poika Niilo (Noa Tola) sairastuu yhtäkkiä.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Tarina Karl-Bertil Jonssonin jouluaatosta

Jouluelokuva sijoittuu 1940-luvun ruotsalaiseen pikkukylään ja nuoren Karl-Bertilin perheeseen. Eräänä päivänä Karl-Bertil tutustuu köyhään orpotyttöön ja ymmärtää, että kaikilla kyläläisillä asiat eivät ole ollenkaan hyvin. Karl-Bertil päättää aloittaa elämän hyväntekijänä Robin Hoodin esikuvan innoittamana. Elokuvan ikäraja on K7.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Tunturin tarina

Tunturimaisemiin kuljettava uusi kotimainen luontodokumentti jatkaa Metsän tarinan (2012) ja Järven tarinan (2015) aloittamaa elokuvasarjaa. Mytologiaa ja luontokuvia yhdistävän elokuvan käsikirjoituksen ovat kirjoittaneet Antti Tuuri ja Marko Röhr. Elokuva on MRP Matila Röhr Production -yhtiön tuotantoa ja Röhr on myös elokuvan ohjaaja. Elokuva on sallittu kaikenikäisille. Lue Marita Nyrhisen kolmen ja puolen tähden arvio tästä.

”Tarinasta huokuu muinaisuskomusmaailma, jumaltarusto, jonka juuret johtavat saamen kansan myytteihin.”

Katso traileri. Liput: Finnkino

Tytöt – pidetään pallo!

Islantilainen dokumenttielokuva kertoo tyttöjen koripallojoukkueesta, joka ajautuu kiistellyn valmentajansa vetämänä konfliktiin lajiliiton kanssa, kun heitä ei päästetä pelaamaan poikia vastaan. Elokuvan on ohjannut Guðjón ”Jonni” Ragnarsson.

Katso traileri. Liput: Niagara

Venom: Let There Be Carnage

Tom Hardy nähdään jälleen pääroolissa, kun Marvel Comicsin supersankarihahmo Venom palaa valkokankaalle. Elokuva on jatkoa vuoden 2018 Venom-elokuvalle. Uuden elokuvan on ohjannut näyttelijä-ohjaaja Andy Serkis.

Katso traileri. Liput: Finnkino

West Side Story

Steven Spielberg on ohjannut uuden version Broadwayn 1950-luvun suosikkimusikaalista, joka tunnetaan myös vuoden 1961 elokuvaklassikkona. Uuden elokuvan käsikirjoituksen on kirjoittanut Tony Kushner, ja versio on sovitettu vuoden 1957 Broadway-musikaalista. Pääosissa Tonyn ja Marian rooleissa nähdään Ansel Elgort ja Rachel Zegler. Parhaan naissivuosan Oscarin vuoden 1961 elokuvasta voittanut Rita Moreno on mukana sivuroolissa myös uudessa elokuvassa.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua