Elokuvat Tampereella

ELOKUVAT | Tästä pääset lukemaan arviot ja kuvaukset kaikista elokuvista, jotka pyörivät tällä hetkellä Tampereen elokuvateattereissa. Lista päivitetään viikoittain.

Päivitetty 11.6.2024.

Kulttuuritoimitus

Tästä jutusta löydät tiedot, trailerit ja lippulinkit kaikista elokuvista, joita Tampereella pääsee tällä hetkellä katsomaan. Listaa päivitetään viikoittain.

Finnkinon ohjelmistoon pääset täältä ja Niagaran ohjelmistoon täältä.

* *

Back to Black

27-vuotiaana kuolleen Amy Winehousen elettyyn elämään perustuva draama. Elokuva kertoo Winehousen tarinan esikoulusta esiintymislavoille. Se näyttää myös legendaaristen kappaleiden takana ollutta myrskyisää rakkaussuhdetta. Pääosassa Marisa Abela.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Back to Black on kiltti elokuva Amy Winehousen tiestä tähtiin – parasta elokuvassa on pääroolin näyttelevä Marisa Abela

​Bad Boys: Ride or Die

Yli 20 vuotta sitten alkanut poliiskomediasarja palaa valkokankaille, ja niin palaavat myös sen pääosia näyttelevät Will Smith ja Martin Lawrence. Sanavalmiit kyttäkaverukset saavat kuulla, että heidän entinen pomonsa Howard olisi tehnyt yhteistyötä huumekartellien kanssa. Howardin pahat pojat eivät voi uskoa sitä, ja yrittäessään puhdistaa koko yksikkönsä nimen he joutuvatkin tällä kertaa itse pakenemaan lain pitkää kouraa. Ohjelmassa on takaa-ajoja, suunsoittoa ja kaikin puolin räävitöntä menoa.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Bamse ja tulivuorisaari

Koko perheen animaatiossa tuttu kolmikko Bamse, Pomppi ja Kilpinen lähtevät pelastamaan Kilpisen vanhaa tuttua, joka on kadonnut mystisesti. Mukaan lyöttäytyy Katja-kissa, jolla ei tunnu olevan aivan puhtaita jauhoja pussissa. Jules Vernen tarinan innoittamassa seikkailussa uhmataan nälkäisiä susia, ketkuja roistoja ja maailman kartoittamattomia kolkkia.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Challengers

Tashi Duncan (Zendaya) oli tenniksen ihmelapsi, kunnes loukkaantuminen pakotti hänet siirtämään häikäilemättömän pelinsä kentän laidalle. Nykyään hän valmentaa aviomiestään, jonka ihmekyky näyttää olevan häviöputkensa kasvattaminen. Kun Tashin puoliso saa kentällä vastaansa entisen parhaan ystävänsä ja Tashin entisen poikaystävän, peli käy entistä likaisemmaksi. Tashi haluaa voiton kotiin hinnalla millä hyvänsä – vai haluaako?

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Kukaan ei ohjaa niin kuin Luca Guadagnino – Challengers on poikkeuksellinen taidonnäyte

Civil War

Lähitulevaisuuteen sijoittuva dystooppinen toimintaelokuva. Yhdysvallat on jakautunut raa’an sisällissodan repimänä, vaikka osa tavallisista kansalaisista yrittää edelleen elää kuin mitään erikoista ei tapahtuisi. Sotareportteri Lee (Kirsten Dunst) lähtee toimittajakollegoidensa kanssa kohti Washington DC:tä selvittääkseen, mitä oikeasti on meneillään. Matka läpi väkivaltaisesti sotivan maan on kuitenkin tarpeeksi vaarallinen jo itsessään, ja lisäksi toimittajista on tullut vapaata riistaa. Käsikirjoitus ja ohjaus Alex Garland.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Alex Garlandin Civil War -elokuva kuvittelee, miltä näyttäisi Yhdysvaltojen romahtaminen sisällissotaan

Dyyni: Osa kaksi

Frank Herbertin romaanin toinen osa elokuvana marssittaa esiin valtavan kaartin kansainvälisiä tähtiä. Paul Atreides (Timothy Chalamet) liittoutuu Chanin (Zendaya) ja fremenien kanssa kostaakseen perheensä tuhonneelle salaliitolle. Profeettana Paul näkee hirvittävän tulevaisuuden, joka hänen on estettävä, ja samalla valittava elämänsä rakkauden ja universumin väliltä.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Denis Villeneuven toisen Dyyni-elokuvan sankari vaeltaa tahdottomana päin kauhistavaa kohtaloaan

The Fall Guy

Colt (Ryan Gosling) on vaatimaton kaveri, joka saa köniinsä ammatikseen – hän on nimittäin stuntmies. Colt päätyy työskentelemään ex-tyttöystävänsä Jodyn (Emily Blunt) ohjausdebyytissä, joka uhkaa mennä poskelleen, kun päätähti katoaa jäljettömiin. Colt päättää etsiä staran, pelastaa leffan ja hurmata exän, mutta huomaa olevansa keskellä rikollista salaliittoa, josta selviytyminen saattaa vaatia häneltä elämänsä stuntteja.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Furiosa: A Mad Max Saga

Ohjaaja George Miller palaa yli 30 vuotta sitten käynnistämiensä Mad Max -elokuvien dystopian pariin. Romahduksen jälkeisessä maailmassa nuori Furiosa siepataan rauhallisesta kodistaan ja joutuu prätkäjengin armottomaan matkaan. Hän päätyy näiden mukana aavikon halki Immortan Joen hallitsemaan linnakkeeseen, ja prätkäjengin johtaja Dementus ja Immortan Joe alkavat kamppailla alueen herruudesta. Urhealla Furiosalla on kuitenkin vain yksi päämäärä: palata kotiin. Nimiroolissa esiintyy Anya Taylor-Joy.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Mad Max -maailmaan sijoittuva Furiosa on karsea tekele, jossa moni asia menee pieleen

Ghostbusters: Frozen Empire

Egon Spenglerin perilliset haluavat yhdistää voimansa alkuperäisen Haamujengin kanssa ja palaavat sinne, mistä kaikki alkoi – ikoniselle New Yorkin paloasemalle. Siellä vanha jengi on kehittänyt huippusalaien laboratorion viedäkseen kummitusten metsästyksen uusille tasoille. Muinaisesineen väärinkäytös kuitenkin tuo horisonttiin uuden uhkan: maailmaa saattaa kohdata uusi jääkausi, ja se lähestyy aavemaisen nopeasti. Uudet ja vanhat haamujengiläiset yhdistävät hoksottimensa pelastaakseen maailman.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Haikyuu!! The Dumpster Battle

Haruichi Furudaten mangaan ja sen pohjalta tehtyyn animeen perustuva draamakomedia lentopallosta ja periksiantamattomuudesta. Shoyo Hinata liittyy Karasunon lukion lentopallokerhoon tullakseen huippupelaajaksi kuten “Pikku jättiläisenä” tunnettu idolinsa. Shoyolle kuitenkin selviää, että hänen on pelattava yläkouluaikaisen vihollisensa Tobio Kageyaman kanssa. Shoyo ja Tobio onnistuvat sovittamaan pelityylinsä odottamattomaksi aseeksi, mutta miten käy, kun he kohtaavat pitkäaikaisen kilpailijansa Nekoman lukion?

Katso traileri. Liput: Finnkino

Hammarskjöld

On vuosi 1961, kylmä sota riehuu ja YK:n pääsihteeri Dag Hammarskjöldillä on vielä vuosi jäljellä tehtävässään, ennen kuin hän aikoo nauttia ansaitusta vapaudesta. Pestinsä viime metreillä hän ottaa asiakseen välittää rauhaa ja yhtenäisyyttä äskettäin itsenäistyneessä Kongossa, joka on päässyt kolonialismista, mutta vajonnut uuteen kriisiin. Välillä se näyttää mahdottomalta, välillä suorastaan itsemurhalta.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Entistä YK-johtajaa kuvaavassa Hammarskjöld-elokuvassa päähenkilöstä tulee vallankäyttäjille riesa

Heinähattu, Vilttitossu ja kana

Kirjoista tuttujen Heinähatun ja Vilttitossun kesä rakentuu ystävyydestä, rohkeudesta – ja kanoista. Heinähattu aloittaa sulkapalloleirin, mutta koko leirin sekoittaa yllättäen karkuteillä oleva Cynthia-kana. Samaan aikaan kotona Vilttitossu saa uuden ystävän Alibullenin neitien luokse muuttaneesta Anitasta, joka paljastuu myös kanaksi. Koko perheen komedia perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan vuonna 2019 julkaistuun romaaniin.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Hit Man

Jännityskomedia, jonka pääosaa esittävä Glen Powell on osallistunut myös käsikirjoittamiseen. Professori Gary Johnson (Powell) hoitaa työnsä ohessa pikku sivukeikkaa New Orleansin poliisille: hän esittää palkkamurhaajaa ja narauttaa rikollisia. Kun Johnsonin salaisen identiteetin asiakkaaksi tulee kaunis Madison, alkaa heidän välilleen kehittyä tunteita, ja melkoinen soppa. Kuka kukin oikeasti on? Onko edes Madison Madison?

Katso traileri. Liput: Finnkino

Löydä sisäinen palkkatappajasi, niin elämänlaatusi paranee, opettaa koominen trilleri Hit Man

If – ihmeelliset frendit

Koko perheen seikkailukomedia kertoo nuoresta Beasta, joka saa odottamatta kyvyn nähdä kaikkien ihmeelliset frendit – siis mielikuvitusystävät. Lasten ihmeelliset frendit jäävät yksinäisiksi, kun lapset kasvavat aikuisiksi, ja Supervoima vie Bean maagiselle matkalle pelastamaan heitä. Ohjaus ja käsikirjoitus John Krasinski.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Karvinen

Maailmankuulun lasagnen rakastajan Karvisen elämä on lähes täydellistä. Hemmotellulle kotikissalle ja älyttömälle Osku-koiralle riittää ruokaa ja pehmoisia lepopaikkoja, vain maanantai ja satunnaiset kylvyt ahdistavat. Yllättävän tapahtumaketjun seurauksena Karvinen kuitenkin tapaa taas kauan sitten kadonneen isänsä Vikin. Viki on joutunut huonoon seuraan ja päätynyt kulkukissaksi, ja häntä auttaakseen Karvinen ja Oskukin joutuvat uskomattomaan seikkailuun lain väärälle puolelle.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Kesä ilman kevättä

Nuori opettaja Samet on suorittanut neljä vuotta pakollista palvelusta kaukaisessa turkkilaiskylässä ja toivoo saavansa siirron Istanbuliin. Kun hänen suosikkioppilaansa lähettämä kirje joutuu vääriin käsiin, toivo näyttää olevan menetetty. Unelmien säryttyä kollega kuitenkin tarjoaa Sametille uusia näkökulmia. Ohjannut Nuri Bilge Ceylan.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Kolmiodraama, jossa kukaan ei ole onnellinen – arviossa Kesä ilman kevättä

Kingdom of the Planet of the Apes

Apinoiden planeetta -elokuvien uusintaversioiden neljännessä osassa Caesarin hallitsijakaudesta on kulunut kolmisen sataa vuotta, ja apinat ovat vallassa. Ihmisistä on tullut primitiivisesti varjoissa elävä laji. Nuori Noa-simpanssi alkaa epäillä, että hänelle ei ole kerrottu kaikkea maailmansa historiasta. Kun uusi kuningas alkaa tavoitella muiden lajien orjuuttamista, Noa ja poikkeuksellisen fiksu ihmistyttö Mae solmivat liittolaisuuden, joka voi muuttaa sekä apinoiden että ihmisten tulevaisuuden.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Kouluvuosi Japanissa

Monikansallisin voimin tehty dokumentti japanilaisesta peruskoulusta sekä lasten että opettajien silmin. Japanilainen koulujärjestelmä perustuu vanhaan sotilaskoulutukseen ja opettaa kuria ja arjen taitoja. Dokumentti pohtii sen nykyaikaisuutta ja koulun roolia lasten kasvattamisessa yhteisön jäseniksi. Ohjannut Ema Ryan Yamazaki.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Näin tehdään japanilaisia – arviossa ensi-iltadokumentti Kouluvuosi Japanissa

Kung Fu Panda 4

Maailman epätodennäköisin kung fu -mestari Po-panda kamppailee jälleen animaatiosarjan neljännessä osassa. Hurjia roistoja kukistanut lohikäärmesoturi Po kutsutaan astumaan syrjään taisteluista ja toimimaan Rauhan laakson henkisenä johtajana. Po ei kuitenkaan ymmärrä henkisestä johtajuudesta enempää kuin sika sinfoniasta, ja lisäksi hänen pitäisi löytää ja kouluttaa uusi lohikäärmesoturi, ennen kuin voi omistautua sisäiselle rauhalle. Kuvioihin ilmestyy myös uusi pahis, Kameleontti-velho, joka osaa muuttaa muotoaan. Po lyöttäytyy yhteen ärsyttävän varkaan, arokettu Zhenin kanssa, ja alkaa ymmärtää sankaruutta uudella tavalla.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Kyllä isä osaa -elokuva

1990-luvulla televisiossa toilailleen perheen koominen paluu, pääosissa televisiosarjasta tutut näyttelijät! Lapset Jussi ja Jonna ovat jo aikuisia, mutta pyörivät edelleen vanhempiensa nurkissa. Jussi, Jonna ja Jonnan poika Junnu kärkkyvät isänsä ja äitinsä taloa, joka on jäämässä tyhjilleen – heti kun isä vain saa kerrottua pomolleen, että irtisanoutuu taksihommista ja muuttaa Espanjaan. Kun pomo hankkiikin taksifirmaan uudenkarhean Mersun, isä unohtaa kaiken muun ja alkaa tavoitella vain sitä, että pääsisi edes kerran Mersun rattiin.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Love Lies Bleeding

A24-studion ilmiöksi noussut Love Lies Bleeding on latautunut ja toiminnantäyteinen rakkaustarina, joka sijoittuu nuhjuiseen New Mexicon pikkukaupunkiin vuonna 1989. Rose Glassin ohjaaman Sundance-hitin pääosissa nähdään Kristen Stewart, Katy O’Brian ja Ed Harris.

Katso traileri. Liput: Niagara

Lunnisaaren tarinoita – Uudet ystävät

Irlantilaiseen lastenohjelmaan perustuva animaatioelokuva. Oona-lunnin saarelle saapuu eräänä päivänä muukalaisia, joista näyttää tulevan uusia ystäviä – mutta sitten alkaa tapahtua kummia. Pesimäkauden viimeinen muna katoaa, ja Oonan on ystävineen löydettävä ja pelastettava se, ennen kuin Lunnisaareen iskee hirvittävä myrsky.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Luottomies-elokuva: All In

Yle Areenasta tuttu komedia valkokangasversiona. Hieman löyhäpäinen Tommi haaveilee unelmiensa omakotitalon ostamisesta vaimonsa Harrietin kanssa. Appiukko, joka on samalla Tommin pomo, vaatii Tommia todistamaan ensin paineensietokykynsä. Naapurissa asuva Tommin luottomies Juhis keksii keinon, joka menee luotettavasti pieleen. Avioliittokin on vaakalaudalla, ja luottomiestä tarvitaan taas ratkomaan Tommin kehittelemiä ongelmia.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Madeleinen Pariisi

Kireäpinnainen taksikuski Charles ottaa rahakkaalta vaikuttavan keikan halki Pariisin. Kyytiin nousee 92-vuotias Madeleine, joka haluaa ajaa halki elämänsä maisemien vielä kerran, ennen kuin menee vanhainkotiin. Matkalla Madeleine kertoo tulisen tarinansa rakkaudesta, eroista, naisten oikeuksien puolesta taistelemisesta ja muusta historian myllerryksestä, ja yhden päivän kestävä reissu muuttaa molempien elämän. Ohjannut Christian Carion, päärooleissa Line Renaud ja Dany Boon.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

92-vuotiaan viimeinen taksimatka on omistettu muistoille – arviossa Madeleinen Pariisi

Myrskyluodon Maija

1800-luvun Suomen rannikkoseudulle sijoittuva elokuva perustuu Anni Blomqvistin samannimiseen romaaniin. 17-vuotias Maija toivoo tulevaisuudelta suuria, mutta joutuu naimisiin kalastajamies Jannen kanssa. Kalastajan vaimon elämä Myrskyluodolla on rankkaa, mutta vastoinkäymiset kasvattavat Maijasta vahvan ja itsenäisen naisen, joka ei pelkää tarttua toimeen. Ajan myötä hänen ja Jannen välille kehittyy myös syvä rakkaus. Käsikirjoittanut ja ohjannut Tiina Lymi.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Myrskyluodon Maija on nautittavaa elokuvataidetta ja Amanda Jansson pääroolissa tarinan sielu

One Life

Uskomaton tositarina Sir Nicholas Wintonista, joka pelasti yli 600 lasta natseilta. Vuonna 1938 vieraillessaan Prahassa tavallinen pankkiiri Nicky kohtasi juutalaispakolaisia, eikä voinut olla auttamatta heitä. Kilpajuoksussa alkavaa sotaa vastaan hän ei kuitenkaan onnistunut pelastamaan kaikkia. Vielä 50 vuotta myöhemminkin Nickyä vaivaavat ne, joita hän ei voinut auttaa. Pääosissa mm. Sir Anthony Hopkins ja Helena Bonham Carter.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Hyväntekijä Nicholas Winton pelasti 669 Prahan pakolaislasta natseilta – arviossa One Life

Opettajainhuone

Saksalaisdraamassa pieni koulu toimii koko yhteiskunnan metaforana. Nuori opettaja Carla joutuu syytetyksi varkaudesta. Idealistinen ja lasten parasta ajatteleva Carla haistaa asiassa palaneen käryä, joten hän päättää selvittää tapahtumia itse. Liika asioihin sekaantuminen saa vanhemmat ja muut opettajat kääntymään Carlaa vastaan.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Koulun käytävillä epätasa-arvo on jokapäiväistä – arviossa ensi-iltaelokuva Opettajainhuone

Prinsessa Pikkiriikki

Elokuvaversio Hannele Lampelan lastenkirjasta. Prinsessa Pikkiriikki on ihan onnellinen vanhempiensa kanssa pienessä talossa Omenakylässä, mutta eräänä päivänä hän kuulee, että taloon on muuttamassa Pikkuveli. Prinsessa Pikkiriikille sellainen ei sovi, joten hän taikoo Rouva Jenssenintädin ja taikakoira Makkaran avulla vanhempana Himpskattiin. Yhdessä naapurin Prinsessa Pöjöläisen kanssa he lähtevät etsimään unelmien prinsessalinnaa, ilman määräileviä vanhempia.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Santa Sangre

Alejandro Jodorowskyn surrealistinen kauhuelokuva nähdään Suomen elokuvateattereissa 35 vuotta valmistumisensa jälkeen. Entinen sirkustaiteilija Fenix on lähes katatonisessa tilassa psykiatrisessa sairaalassa. Eräänä outona iltana hän kohtaa hahmon menneisyydestään ja pakenee mielisairaalasta löytääkseen äitinsä, entisen trapetsitaiteilijan, joka johtaa erikoista uskonnollista kulttia.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

The Sweet East

Sean Price Williamsin esikoisohjaus kertoo luokkaretkellä olevasta tytöstä, joka jättää toverinsa ja suuntaa matkalle Amerikan itärannikon alakulttuureihin, jolla kohtaa niin punkkareita ja hipstereitä kuin uusnatseja ja islamistejakin. Elokuvan on käsikirjoittanut arvostettu elokuvakriitikko Nick Pinkerton.

Katso traileri. Liput: Niagara

Tarot

Tarotkorttien luennassa on kirjoittamaton sääntö: älä koskaan käytä kenenkään toisen pakkaa. Kun nuorisoporukka löytää syntymäpäiväjuhlissa erikoisen korttipakan, he päättävät kuitenkin heittää säännöt hiiteen. Juhlan jälkeen he alkavat yksi kerrallaan kohdata juuri sen, mitä korttipakka heille ennusti. Voiko korttipakan kirouksen kumota ja karmean kuoleman väistää? Tarot on ohjaaja-käsikirjoittajakaksikko Spenser Cohenin ja Anna Halbergin ensimmäinen pitkä elokuva.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Tie sydämeen

1800-luvun loppuun sijoittuva draama, jossa ruualla on niin tärkeä osa, että sen reseptit kehitti 14 Michelin-tähden keittiömestari. Eugénie (Juliette Binochet) on varakkaan, ruokaan intohimoisesti suhtautuvan herra Dodinin (Benoît Magimel) kokki. He viettävät kuparipannujensa äärellä enemmän yhteistä aikaa kuin moni aviopari, ja Dodin haluaisikin heidän menevän naimisiin. Eugénien mielestä se, mitä heillä on, on kuitenkin tarpeeksi. Kun Eugénie sairastuu mystisesti, Dodin tahtoo entistä kiivaammin voittaa tämän sydämen itselleen.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Tie sydämeen ei käy vatsan kautta – arviossa Juliette Binochen tähdittämä ensi-iltaelokuva

The Watchers

M. Night Shyamalanin uuden ohjauksen on käsikirjoittanut hänen tyttärensä Ishana Night Shyamalan, ja se perustuu A.M. Shinen kirjaan. Pääosissa nähdään mm. Dakota Fanning ja Georgina Campbell. Taiteilija Mina (Fanning) eksyy aarniometsään Irlannissa ja löytää lopulta erikoisen bunkkerin, johon on suojautunut jo kolme muutakin ihmistä. Suojasta tulee kuitenkin vankila: sen seinä on yksisuuntainen ikkuna, ja öisin tuntematon joukko tarkkailee asukkaita sen läpi. Miten paeta jotain, jota ei voi nähdä, mutta joka näkee kaiken?

Katso traileri. Liput: Finnkino

Wicked Little Sisters

1920-luvulla Littlehamptonissa joku alkaa yhtäkkiä lähetellä asukkaille rivoja haukkumakirjeitä. Epäilysten kohteeksi joutuu yksinhuoltajaäiti Rose, joka tunnetaan muutenkin villistä kielenkäytöstään ja joka kamppailee parhaillaan tyttärensä huoltajuudesta. Kaikki eivät kuitenkaan usko Rosen syyllisyyteen, ja joukko neuvokkaita naisia haluaa selvittää asioiden todellisen laidan. Tositapahtumiin perustuvan komedian pääosissa mm. Olivia Colman ja Jessie Buckley.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Rikosten ratkomista Britannian ensimmäisen naispoliisin johdolla – arviossa Wicked Little Letters

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua