Elokuvat Tampereella

ELOKUVAT | Tästä pääset lukemaan arviot ja kuvaukset kaikista elokuvista, jotka pyörivät tällä hetkellä Tampereen elokuvateattereissa. Lista päivitetään viikoittain.

Päivitetty 28.2.2024.

Kulttuuritoimitus

Tästä jutusta löydät tiedot, trailerit ja lippulinkit kaikista elokuvista, joita Tampereella pääsee tällä hetkellä katsomaan. Listaa päivitetään viikoittain.

Finnkinon ohjelmistoon pääset täältä ja Niagaran ohjelmistoon täältä.

* *

Aarne Alligaattori ja viidakkoystävät

Lastenmusiikin esittäjänä tunnettu Aarne Alligaattori seikkailee nyt elokuvassa. Aarne ja ystävät tutkimusmatkailevat viidakossa uusien musiikkikappaleiden säestyksellä. Elokuva koostuu lyhyistä animaatiotarinoista ja sopii myös kaikkein pienimmille.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Anyone But You

Romanttisessa komediassa Bea (Sydney Sweeney) ja Ben (Glen Powell) käyvät kuumilla ensitreffeillä, mutta niiden jälkeen suhde kylmenee. Kun molemmat kutsutaan samoihin häihin Australiaan, kumpikaan ei ole aluksi innoissaan. Selvitäkseen muista ihmissuhdekiemuroista he kuitenkin päätyvät esittämään matkalla muille, että ovat pari.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Aquaman and the Lost Kingdom

DC:n edellisen, menestyksekkään Aquaman-elokuvan jatko-osassa Aquaman on nyt aviomies, isä ja Atlantiksen kuningas. Samalla hänen vanha vihollisensa Black Manta haluaa edelleen kostaa isänsä kuoleman ja käyttää aseenaan myyttistä Mustaa Kolmikärkeä. Suojellakseen perhettään, valtakuntaansa ja koko maailmaa Aquaman lyöttäytyy yhteen veljensä, entisen Atlantiksen kuninkaan Ormin kanssa. Ohjannut James Wan, pääosissa mm. Jason Momoa, Patrick Wilson, Amber Heard ja Nicole Kidman.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Argylle

Matthew Vaughnin ohjaama toimintakomedia vakoilun maailmasta. Menestynyt mutta erakoitunut vakoojaromaanien kirjoittaja Elly Conway pysyttelisi mieluiten kotona kissansa kanssa. Kun hänen uusimman kirjansa tapahtumat kuitenkin käyvät toteen, hän joutuu seikkailulle ympäri maapalloa oikeiden vakoojien kyydissä – ja kissakin on otettava mukaan. Näkeekö Elly todella tulevaisuuteen, vai mitä on tekeillä?

Katso traileri. Liput: Finnkino

The Beekeeper

Adam Clay (Jason Statham) on eläköitynyt Beekeeper-nimeä kantavista erikoisjoukoista ja elelee rauhallista elämää mehiläisiä hoitaen. Kun hänen iäkkäältä naapuriltaan huijataan kaikki säästöt, joutuu Adam takaisin tositoimiin. Hän jäljittää häikäilemättömien liikemiesten salaliiton heikko-osaisia vastaan, mutta ei saa ketään muuta kiinnostumaan näiden ahdingosta. Oikeus, aseet ja herkästi syttyvät materiaalit on otettava omiin käsiin.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Bob Marley: One Love

Reggaeikonin tarina ensimmäistä kertaa valkokankaalla musiikillisena draamana. Bob Marleyn sanoma yhdistää sukupolvia edelleen, mutta rakkaudesta laulaminen voi olla myös vallankumouksellista ja siksi vaarallista. Elokuva on tuotettu yhteystyössä Marleyn perheen kanssa.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Riittävän hyvä One Love – arviossa uusi Bob Marley -elokuva

Demon Slayer: To the Hashira Training

Haruo Sotozakin ohjaama anime-elokuva sisältää yhdennenstoista episodin Swordsmith Village -tarinasta, jossa Tanjiron ja Upper Four -demoni Hantengun ankara taistelu saa loppunsa, ja lisäksi Nezuko voittaa auringon. Tätä seuraa saumattomasti ennen näkemätön ensimmäinen episodi odotetusta Hashira Training -tarinasta, jossa Hashira aloittaa valmistautumisensa tulevaan viimeiseen taisteluunsa Muzan Kibutsujia vastaan.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Dream Scenario

Nicolas Cagen tähdittämä absurdi kauhukomedia kertoo mitättömän oloisesta yliopistoprofessorista Paulista, joka alkaa yhtäkkiä ilmestyä ihmisten uniin. Paul ei tee unissa mitään, katselee vain tapahtumia sivusta. Hän itse haluaisi jättää asian sikseen, mutta media päättääkin tehdä asiasta viraali-ilmiön, ja julkisuus muuttaa asioita kummallisiin suuntiin.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Dyyni: Osa kaksi

Frank Herbertin romaanin toinen osa elokuvana marssittaa esiin valtavan kaartin kansainvälisiä tähtiä. Paul Atreides (Timothy Chalamet) liittoutuu Chanin (Zendaya) ja fremenien kanssa kostaakseen perheensä tuhonneelle salaliitolle. Profeettana Paul näkee hirvittävän tulevaisuuden, joka hänen on estettävä, ja samalla valittava elämänsä rakkauden ja universumin väliltä.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Heinähattu, Vilttitossu ja kana

Kirjoista tuttujen Heinähatun ja Vilttitossun kesä rakentuu ystävyydestä, rohkeudesta – ja kanoista. Heinähattu aloittaa sulkapalloleirin, mutta koko leirin sekoittaa yllättäen karkuteillä oleva Cynthia-kana. Samaan aikaan kotona Vilttitossu saa uuden ystävän Alibullenin neitien luokse muuttaneesta Anitasta, joka paljastuu myös kanaksi. Koko perheen komedia perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan vuonna 2019 julkaistuun romaaniin.

Katso traileri. Liput: Finnkino

The Holdovers

Jouluinen komedia yllättävistä paikoista löytyvästä sielunsukulaisuudesta. Joka vuosi maineikkaan Barton Academyn oppilaat ja henkilökunta lähtevät kahdeksi viikoksi joululomalle – paitsi ne, joilla ei ole minne mennä. Tänä jouluna kiukkuisen historianopettajan Hunthamin (Paul Giamatti) tehtäväksi lankeaa vahtia oppilaita, joita kukaan ei hae lomaksi kotiin. Väistämättömien yhteentörmäyksien jälkeen hän alkaa löytää yhteisiä asioita haavoittuvaisen mutta kovapäisen oppilaansa ja koulun kokin Maryn (Da’Vine Joy Randolph) kanssa.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Joulu sisäoppilaitoksessa on kolmen yksinäisen raivoa ja totuuteen törmäilyä – arviossa The Holdovers

How to Have Sex

Parhaat ystävykset Tara, Skye ja Em lentävät Malian saarelle Kreikkaan viettääkseen kaikkien aikojen bileloman. Tara haluaa päästä vihdoin neitsyydestään, ja ratkaisua asiaan etsitään tahraisista kuppiloista ja limaisista yökerhoista. Molly Manning Walkerin esikoisohjaus kuvaa nuoren aikuisuuden villiä energiaa ja kipeyttä.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Suostumuksen rajat ja se eka kerta – arviossa How to Have Sex

Håkan Bråkan 2

Håkan Bråkan haluaisi totisesti lemmikin, mutta vanhempiensa mielestä hän ei ole vielä valmis vastuuseen. Vanhemmat ehdottavat, että jos Håkan selviää viikon partioleirillä joutumatta kommelluksiin, asiasta voidaan keskustella uudestaan. Mutta miten leirillä pitäisi keskittyä olemaan kunnolla, kun nurkissa luuhaa varkaita ja vastaan tulee salaperäinen aarrekartta? Ruotsalaisen lastenelokuvan pääosissa ovat samat näyttelijät kuin ensimmäisessä Håkan Bråkan -elokuvassa vuodelta 2022..

Katso traileri. Liput: Finnkino

Kuolleet lehdet

Aki Kaurismäen työläiselokuvien sarjan neljännessä osassa kaksi sattumalta Helsingin yössä kohtaavaa ihmistä yrittää löytää elämänsä viimeisen rakkauden. He eivät tiedä toistensa nimiä, puhelinnumerot hukkuvat ja alkoholi vaikeuttaa onnen tavoittamista. Tragikomedian pääosissa ovat Alma Pöysti ja Jussi Vatanen.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Apeutta ja kujeellisuutta, niistä on Aki Kaurismäen maailmalla palkittu Kuolleet lehdet tehty

 

Luottomies-elokuva: All In

Yle Areenasta tuttu komedia valkokangasversiona. Hieman löyhäpäinen Tommi haaveilee unelmiensa omakotitalon ostamisesta vaimonsa Harrietin kanssa. Appiukko, joka on samalla Tommin pomo, vaatii Tommia todistamaan ensin paineensietokykynsä. Naapurissa asuva Tommin luottomies Juhis keksii keinon, joka menee luotettavasti pieleen. Avioliittokin on vaakalaudalla, ja luottomiestä tarvitaan taas ratkomaan Tommin kehittelemiä ongelmia.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Madame Web

Epätavallinen supersankarijännäri erään Marvelin hahmon alkuperästä. Ensihoitaja Cassandra Webb alkaa pahasta onnettomuudesta selvittyään nähdä näkyjä tulevaisuudesta. Näyt johdattavat hänet löytämään kolme nuorta naista, joilla on mahtava tulevaisuus – jos he vain selviävät nykyhetkestä, jossa joku vaikuttaisi yrittävän tappaa heidät kaikki. Pääosissa mm. Dakota Johnson, Sydney Sweeney ja Isabela Merced.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Muuttomatka

Muun muassa Kätyrit-elokuvasarjasta tunnetun Illumination-studion uudessa koko perheen animaatiossa sorsaperhe joutuu huimaan seikkailuun. Äiti Pam haluaisi näyttää lapsilleen maailmaa, mutta isä Mack on tyytyväinen kotilammessaan. Kun lammelle palaa toinen sorsaperhe kertomaan muistoja hurjilta matkoiltaan, Pam saa suostuteltua perheen lähtemään New Yorkiin ja sieltä Jamaikalle. Matka ei kuitenkaan suju suunnitellusti, ja pienen lammen sorsaperhe joutuu laajentamaan tonttejaan enemmän kuin uskoi olevan ikinä mahdollista.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Myrskyluodon Maija

1800-luvun Suomen rannikkoseudulle sijoittuva elokuva perustuu Anni Blomqvistin samannimiseen romaaniin. 17-vuotias Maija toivoo tulevaisuudelta suuria, mutta joutuu naimisiin kalastajamies Jannen kanssa. Kalastajan vaimon elämä Myrskyluodolla on rankkaa, mutta vastoinkäymiset kasvattavat Maijasta vahvan ja itsenäisen naisen, joka ei pelkää tarttua toimeen. Ajan myötä hänen ja Jannen välille kehittyy myös syvä rakkaus. Käsikirjoittanut ja ohjannut Tiina Lymi.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Myrskyluodon Maija on nautittavaa elokuvataidetta ja Amanda Jansson pääroolissa tarinan sielu

Napoleon

Ridley Scottin toimintaeepos keisari Napoleonin noususta ja tuhosta. Joaquin Phoenixin esittämä Napoleon on nero, kenraali, poliitikko, kapinallinen ja tyranni, joka ei hellitä hetkeksikään tavoitellessaan valtaa. Elokuva kuvaa myös hänen pakkomielteistä suhdettaan elämänsä rakkauteen Josephineen, jota esittää Vanessa Kirby.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Liki kolme tuntia sotaisaa marssimista tappelusta toiseen – arviossa Ridley Scottin Napoleon

Ohjus

Vuonna 1984 Inarijärveen syöksyy neuvostoliittolainen ohjus. Yksinhuoltaja Niina on juuri saanut uuden alun paikallislehden toimittajana, ja ohjus on jymyuutinen, joka voi mullistaa monta muutakin elämää. Pieni kylä, jossa ei tapahdu koskaan mitään, on yhtäkkiä täynnä ulkomaisia toimittajia, ja Niinan kuvioita mutkistavat hävittäjälentäjä Kai ja vankilasta vapautuva ex-mies Tapio. Miia Tervon draamakomedia käsittelee omien rajojen ja totuuden löytämistä.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Maailmanpolitiikkaa ja henkilökohtaisia ongelmia 1980-luvun Lapissa – arviossa Miia Tervon Ohjus

Opettajainhuone

Saksalaisdraamassa pieni koulu toimii koko yhteiskunnan metaforana. Nuori opettaja Carla joutuu syytetyksi varkaudesta. Idealistinen ja lasten parasta ajatteleva Carla haistaa asiassa palaneen käryä, joten hän päättää selvittää tapahtumia itse. Liika asioihin sekaantuminen saa vanhemmat ja muut opettajat kääntymään Carlaa vastaan.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Koulun käytävillä epätasa-arvo on jokapäiväistä – arviossa ensi-iltaelokuva Opettajainhuone

Past Lives

Eteläkorealaiset 12-vuotiaat luokkatoverit Na Young ja Hae Sun ihastuvat toisiinsa. He joutuvat kuitenkin erilleen, kun Na Youngin perhe muuttaa pois Etelä-Koreasta. 20 vuotta myöhemmin New Yorkiin kotiutunut Na Young on naimisissa ja nimeltään Nora Moon. Hae Sun matkustaa tapaamaan häntä ja he viettävät viikon yhdessä. Romanttinen draama tutkii menneitä ja mahdollisia elämiä sekä kohtaloa.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Kohtalo tuo ihmiset yhteen Celine Songin vahvassa esikoiselokuvassa Past Lives

Perfect Days

Wim Wendersin ohjaama Tokioon sijoittuva draama. Hirayaman elämä seuraa tarkkoja rutiineja: hän siivoaa työkseen Tokion vessoja, kuuntelee musiikkia, lukee kirjoja ja valokuvaa ainoastaan puita. Hän vaikuttaa täysin tyytyväiseltä vaatimattomassa elämässään. Eräänä päivänä odottamattomien kohtaamisten sarja kuitenkin rikkoo Hirayaman rutiinit, ja hänen hyvin toisenlainen menneisyytensä alkaa paljastua.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Poika ja haikara

Poika ja haikara on rakastetun ohjaaja-käsikirjoittaja Hayao Miyazakin ensimmäinen pitkä elokuva kymmeneen vuoteen. Fantasia-animaatiossa nuori Mahito-poika kaipaa traagisesti menehtynyttä äitiään. Hänen ympärillään alkaa tapahtua outoja, ja hän ja päätyy etsimään äitiään rajamaailmasta, jonka elävät ja kuolleet jakavat. Miyazaki on kotimaassaan Japanissa niin suosittu, ettei elokuvasta julkaistu siellä etukäteen traileria eikä juonikuvausta lainkaan, ja se sai silti valtavat lipputulot ensi-iltaviikonloppunaan.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Hayao Miyazakin mestarillinen Poika ja haikara vie sodanjälkeisestä maailmasta fantasian pariin

Poor Things

Tummasävyisessä scifi-komediassa omalaatuinen mutta nerokas tiedemies tekee kokeilun ja herättää kuolleen naisen henkiin – ainakin tavallaan. Syntyy Bella Baxter, joka tutkii maailmaa lapsenomaisella innolla. Bellan elämänjano kehittyy samalla kun hänen ajattelunsakin, ja hän karkaa kotoa paheellisen lakimiehen matkaan.  Koska Bella ei ehdi kasvaessaan sisäistää ympäröivän maailman ennakkoluuloja, hänestä kehittyy vapautta rakastava ja tasa-arvoa kaikin keinoin puolustava villi sielu. Ohjannut Yorgos Lanthimos, rooleissa mm. Emma Stone, Mark Ruffalo ja Willem Dafoe.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Hullun tohtorin luomuksesta vapauden ja tasa-arvon esitaistelijaksi – arviossa Poor Things

Priscilla

Teini-ikäinen Priscilla tapaa juhlissa kaikkien tunteman Elvis Presleyn, ja kaksikko ihastuu toisiinsa. Vaikka ihastus kehittyy rakkaudeksi, kaikki ei mene kuin haavekuvissa. Priscillan tarina paljastaa pitkän matkan saksalaisesta armeijatukikohdasta Gracelandiin, parin avioliiton tasapainottomuuden ja kiiltokuvien kääntöpuolen. Ohjannut Sofia Coppola.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Nuori tyttö kasvaa naiseksi Kuninkaan hovissa – arviossa Sofia Coppolan Priscilla

Punainen saari

Eletään 1970-lukua, ja Ranskan siirtomaakausi Madagaskarissa vetää viimeisiään. Sotilastukikohdassa asuneet perheet viettävät viimeisiä päiviään paratiisissa ennen kotimaahan palaamista. Pienen Thomas-pojan katse huomaa kolonialismin haavoittamassa maassa asioita, joita hänen vanhempansa eivät tunnu näkevän lainkaan. Tukikohdan muurien sisäpuolella elämä on helppoa, mutta ulkopuolella vallitsee eriarvoisuus ja mellakat yltyvät päivä päivältä. Miltä kaikelta voi sulkea silmänsä?

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Punainen saari tarjoaa muistikuvia lapsuudesta ihanalla Madagascarilla siirtomaavallan jäänteiden keskellä

Putoamisen anatomia

Aviopari Sandra ja Samuel sekä heidän 11-vuotias poikansa Daniel ovat asuneet vuoden ajan syrjäisessä huvilassa Alpeilla. Eräänä päivänä Samuel löytyy kuolleena pihalta, talon ylimmässä kerroksessa auki olevan ikkunan alta. Poliisi on epäileväinen kuoleman syistä. Tutkimuksissa selviää Sandran ja Samuelin koko suhteen ristiriitaisuus, ja Daniel jää oikeusprosessin ja epäilysten puristukseen. Tiivistunnelmainen draama voitti kaksi Golden Globea.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Perheen ongelmat johtavat rikokseen, jossa totuudesta on monta versiota – arviossa Putoamisen anatomia

Räkä ja Roiskis

Veljekset Räkä ja Roiskis matkustavat lomalle mummon luokse Suuvedelle, mutta huomaavat kaiken siellä olevan vinksin vonksin. Kaupungista ovat kadonneet reiät, eikä kenellekään maistu pulla! Räkä ja Roiskis pääsevät epäilyttävän hammaslääkäri Migrén Juniorin jäljelle, mutta tutkimukset vaarantuvat, kun veljekset joutuvat kiistoihin keskenään. Koko perheen seikkailuelokuva perustuu Juice Leskisen lastenkirjoihin.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Teemu Nikki ohjasi vauhdikkaan lastenelokuvan, joka toimii kymmenenkin vuoden päästä – arviossa Räkä ja Roiskis

Scala!!!

Riehakas dokumentti Lontoon ikonisen pahamaineisesta Scala-teatterista, jossa sovinnaisuuden rajoja rikottiin niin ohjelmistossa kuin katsomossa. Scalassa esitettiin filmejä korkeakulttuurista sexploitaatioon, ja siellä kävivät sukupolvensa kummajaiset, joiden joukosta nousi myös tulevaisuuden vaikutusvaltaisia tekijöitä. Jane Gilesin ja Ali Catterallin ohjaama dokumentti kertoo lukuisilla haastatteluilla, arkistomateriaalilla ja elokuvanäytteillä ihmemaasta, jota kuvaillaan myös maailman villeimmäksi teatteriksi.

Katso traileri. Liput: Niagara

Suuri leluseikkailu

Toy Storyn käsikirjoittajien luomassa animaatiossa seikkaillaan New Yorkin Keskuspuistossa leluperspektiivissä. Nukketeatterin nukke Don on kyllästynyt teeskentelemään lavalla hölmöä päivästä toiseen, ja lähtee tehdäkseen elämällään jotain oikeaa ja suurta. Matkallaan hän kohtaa räppäävän pehmokoiran, DJ Veli Haun, ja kaksikon välille syntyy odottamaton ystävyys. Pian eteen tuleekin oikea ja suuri seikkailu, kun Don saa tietää, että hänen ystävänsä nukketeatterissa ovat vaarassa.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Syke-elokuva: Särkynyt sydän

Toinen suomalaiseen Syke-sairaaladraamaan perustuva elokuva. Kirurgi Petteri Holopaisen (Jarkko Niemi) elämä murenee, kun sairaalaan kiidätetään hänelle tuttu potilas. Kaikki, mikä on tärkeää, tuntuu katoavan, ja Holopainen laittaa arkensa uusiksi. Kun siihen ilmestyykin ihminen menneisyydestä, joutuu Holopainen miettimään, millä asioilla on todella merkitystä.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Taru Sormusten herrasta

Frodon seikkailu Sauronin pahuutta vastaan ei juuri esittelyjä kaipaa. J.R.R. Tolkienin romaanin ensimmäinen kansainvälinen elokuvasovitus, animaatio vuodelta 1978, palaa nyt elokuvateattereihin. Ralph Bakshin ohjaama teos oli ilmestymisaikanaan animaation ja fantasiaelokuvan uranuurtaja.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Toive

Toivomustähti on tuttu monesta Disneyn elokuvasta, mutta miten se sai alkunsa? Sata vuotta täyttävän studion uusimmassa animaatiossa Rosasin valtakunnassa elävä nokkela Asha pyytää hädän hetkellä apua tähdeltä. Hänen yllätyksekseen tähti vastaa, ja liittyy jopa hänen seuraansa. Asha, tähti ja puhuva vuohi kohtaavat Rosasia uhkaavan vihollisen ja todistavat, että tahto ja taika tarvitsevat molemmat toisiaan.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Vonkka

Roald Dahlin legendaarisessa lastenkirjassa Jali ja suklaatehdas sekä siitä tehdyssä elokuvassa tutustuttiin suklaatehdasta johtavaan visionääriin Villi Vonkkaan. Koko perheen Vonkka-elokuva kertoo siitä, kuinka taikurista ja keksijästä tuli karamellitehtailija, jolle kaikki näyttää olevan mahdollista. Se ei tietenkään onnistu ilman ystäviä – eikä vihollisia. Pääosassa Timothée Chalamet, muissa rooleissa mm. Calah Lane, Keegan-Michael Key ja Paterson Joseph.

Katso traileri. Liput: Finnkino

The Zone of Interest

Rudolf Hössillä ja hänen vaimollaan Hedwigillä on viisi lasta, kaunis talo ja kukoistava puutarha. Tosin Rudolf Höss on Auschwitzin komentaja, ja talo sijaitsee aivan keskitysleirin vieressä. Tositapahtumiin perustuva ravisteleva draama seuraa Hössin perhettä heidän rakentaessaan kaunista kotia ja elämää, kun seinän toisella puolella tapahtuu raakoja murhia päivittäin.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Cannesin pääpalkinnon saanut The Zone of Interest esittää pastoraali-idyllin Auschwitzin varjossa

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua