Elokuvat Tampereella ja Pirkanmaalla

ELOKUVAT | Tästä pääset lukemaan arviot ja kuvaukset kaikista elokuvista, jotka pyörivät tällä hetkellä Tampereen elokuvateattereissa. Lista päivitetään viikoittain.

Päivitetty 22.11.2022

Kulttuuritoimitus

Tästä jutusta löydät tiedot, trailerit ja lippulinkit kaikista elokuvista, joita Tampereella pääsee tällä hetkellä katsomaan. Listaa päivitetään viikoittain.

Finnkinon ohjelmistoon pääset täältä ja Niagaran ohjelmistoon täältä.

* *

23 Walks – vielä kerran

Katkeransuloisessa englantilaisdraamassa Fern ja Dave ovat kumpikin tahollaan tottuneita yksineläjiä. Kun he kohtaavat sattumalta koiriaan ulkoiluttaessaan, molemmat ovat aluksi epäluuloisia. Hiljalleen heidän suhteensa alkaa syventyä, mutta molempien pitkään elämään mahtuu myös salaisuuksia, joiden sanoittaminen tuntuu mahdottomalta. Käsikirjoittanut ja ohjannut Paul Morrison, pääosissa Alison Steadman ja Dave Johns.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Aikamies

Yökerhon portsari kohtaa naisen, jota ei ole tavannut ennen, mutta joka tuntuu silti kumman tutulta. Toiveet yhteisestä tulevaisuudesta ovat kuitenkin uhattuina, kun miehen taka-alalle pakottama menneisyys palaa mieleen. Pelissä ovat sekä sydän että todellisuudentaju. Ohjannut ja käsikirjoittanut Samppa Batal.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Black Adam

DC:n universumin uusin toimintaseikkailu marssittaa esiin antisankarin ajalta ennen Kristusta. Black Adam (Dwayne Johnson) sai muinaisen Egyptin jumalten voimat, mutta jäi pian vangiksi. Nyt 5 000 vuotta myöhemmin hän on jälleen vapaa toteuttamaan käsitystään oikeudenmukaisuudesta. Tuhoaako Black Adam maailman vai pelastaako sen? Ohjannut Jauem Collet-Serra.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Black Panther: Wakanda Forever

Marvelin uusimmassa elokuvassa Wakandan kuningas T’Challa on kuollut. Hänen kansaansa uhkaavat ulkopuoliset vallat, muun muassa Namor, joka hallitsee vedenalaista Talokanin valtakuntaa. Kuningatar Ramonda ja muut edesmenneen kuninkaan läheiset yrittävät suojella kotiaan ja luoda Wakandalle tulevaisuuden. Rooleissa mm. Angela Bassett, Laetitia Wright ja Lupita Nyongó.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Bones and All

Aikakausidraamaa ja irtonaisten raajojen kauhua sekoitteleva fantasiaromanssi Ronald Reaganin ajan Amerikasta. Nuoret ajelehtijat Maren (Taylor Russell) ja Lee (Timothy Chalamet) kohtaavat yhteiskunnan laitamilla. He rakastuvat, mutta jakavat salaisuuden, jonka vuoksi yhteisestä taipaleesta tulee tuhansien mailien verinen vaellus. Perustuu Camille DeAngelisin samannimiseen romaaniin.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Brainwashed: Sex-Camera-Power

Laura Mulvey lanseerasi naisten esittämistä filmiteollisuudessa kuvaavan käsitteen male gaze lähes viisikymmentä vuotta sitten. Onko jokin muuttunut sen jälkeen? Ohjaaja Nina Menkes tekee hittielokuvia esimerkkeinä hyödyntäen ajankohtaisen feministisen katsauksen siihen, kuka elokuvissa on objekti ja kuka subjekti.

Katso traileri. Liput: Niagara

Devotion

Tositapahtumien inspiroima toimintadraama. Korean sodan aikana kaksi hävittäjälentäjää, Tom Hudner ja Yhdysvaltojen laivaston ensimmäinen musta lentäjä Jesse Brown, ystävystyy. Yhdessä he vaarantavat henkensä ja heistä tulee koko armeijan juhlimia sankareita – mutta maine ei tietenkään tule ilman uhrauksia.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Emily

Nuorena menehtyneen kirjailija Emily Brontën kuvitteellinen elämäntarina Englannin nummilta. Elokuvan Emily (jota esittää Emma Mackey) on kapinallinen, jota ympäristö pitää omituisena. Hänen myrskyisät ihmissuhteensa innoittavat hänet kirjoittamaan Humisevan harjun, mutta palkkiona siitä ei suinkaan ole pelkkä ihailu. Käsikirjoittanut ja ohjannut Frances O’Connor.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Final Cut

Ranskalainen uusintaversio japanilaisesta zombikomediasta. Mainosalalta ponnistava Rémi Bouillon saa salaperäiseltä japanilaiselta tuottajalta haastavan tehtävän ohjata zombielokuva. Budjetti on pieni, ja se näkyy jäljessä. Asiat kuitenkin alkavat mennä todella pieleen, kun paikalle saapuvat aivan oikeat elävät kuolleet. Kuka kukin on, lentääkö nyt veri vai ketsuppi?

Katso traileri. Liput: Finnkino

Halloween Ends

Veri lentää ja jännitys tiivistyy, kun ikoninen Jamie Lee Curtis palaa vielä kerran Laurie Stroden rooliin. Aina uudestaan ja uudestaan ilmestyvä sarjamurhaaja Michael Myers on varjostanut Stroden elämää vuosikymmenten ajan, mutta nyt Myersiä ei ole nähty neljään vuoteen. Strode yrittää vihdoin vapautua pelosta, mutta kun väkivaltaiset tapahtumat ympäröivät hänet jälleen, Strode tajuaa, että hänen on kohdattava paha – ja nyt viimeisen kerran.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Hetki lyö

J-P Valkeapään komediassa suomalaisrikollisen perhe sekoilee Espanjan Aurinkorannikolla. Entisen missin Marjaleenan (Outi Mäenpää) turhankin huoleton elämä konkurssikypsän juottolan baarielämäntänä katkeaa, kun hän kuulee ex-miehensä Madon olevan vapautumassa vankilasta. Mato aikoo asettua Aurinkorannikolle ja ajaa Marjaleenan, tämän pojan Vilin ja apurin Mikon ulos baaristaan. Kolmikko alkaa kuitenkin juonia keinoja saada Madolta osa tämän ryöstämistä rahoista – ja laittomuuksia seuraa. Lue Nadia Paavolan kolmen ja puolen tähden arvio elokuvasta täältä.

”Erityismaininnan ansaitsee Ilkka Heiskanen, joka ei näyttele Mikkoa, vaan on tämä.”

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Häät ennen hautajaisia

Hääsuunnittelija Joanna (Iina Kuustonen) haluaisi tehdä vanhempansa tyytyväisiksi löytämällä itselleen kumppanin. Hän löytääkin hieman erikoisen hautausurakoitsijan, Saken, joka suostuu kulissipoikaystäväksi omista syistään. Romanttinen draamakomedia on näyttelijä Kari Ketosen esikoisohjaus. Lue Päivi Vasaran neljän tähden arvio täältä.

”Iina Kuustonen on loistava komedienne. Yhden ilmeen näyttelijä Antti Luusuaniemi tekee elämänsä roolin.”

Katso traileri. Liput: Finnkino

Ihmeellinen maailma

Disneyn seikkailuanimaatio siitä, mikä odottaa oman maailmamme tuolla puolen. Maanviljelijä Searcher Clade perheineen joutuu tutkimusmatkalle tuuraamaan Searcherin legendaarista isää, joka katosi tämän ollessa vielä pieni. He päätyvät vihamieliselle planeetalle ratkomaan perheensä sisäisiä ristiriitoja – ja pelastamaan siinä sivussa maailmaa.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Kauniit sielut

Eläkeikää lähestyvä hautausurakoitsija Louis törmää autollaan viisaan ja omalaatuisen CP-vammaisen Igorin polkupyörään. Ikävästä tapauksesta alkaa kahden miehen filosofinen road trip omiin menneisyyksiinsä ja yhteiskunnan ennakkoluuloja vastaan. Draamakomedian pääosia esittävät elokuvan ohjanneet näyttelijä-käsikirjoittaja Bernard Campan ja filosofi-kirjailija Alexandre Jollien.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Kikka!

Kosmetiikkamyyjä Kirsi Viilonen haaveilee tähteydestä lama-ajan Suomessa. Tavattuaan radiotoimittaja-dj Paulan hän päättää tavoitella haavettaan tosissaan. Kun Paula ja Kirsi saavat hankittua levytyssopimuksen, Kirsistä tulee kaikkien tuntema artisti Kikka. Kikka rakastaa esiintyä ja uskaltaa iloita, mutta haluaisi, että hänet otettaisiin taiteilijana myös vakavasti. Anna Paavilaisen ohjaaman elokuvan nimiroolissa nähdään Sara MelleriLue Antti Selkokarin kolmen tähden arvio täältä.

”Parasta elokuvassa on Sara Mellerin esiintyminen. Hän pitää roolihahmossaan hauskaa elämästään ja esiintymisestään nauttivana Kikkana.”

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Koulu maailman laidalla

Nuori Ugyen asuu Bhutanin pääkaupungissa ja on opettajan tutkintonsa loppusuoralla, mutta haaveilee todellisuudessa Australiaan muuttamisesta ja muusikoksi ryhtymisestä. Hänet määrätään suorittamaan harjoittelu Lunanan kylässä, joka on kahdeksan päivän matkan päässä lähimmästä kaupungista. Saavuttuaan valmiiksi vastahakoinen Ugyen kauhistuu kylän alkeellisia olosuhteita, mutta hiljalleen hänen sydämensä sulaa kyläläisille, oppilaille ja jopa karvaisille jakeille.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Kulkuset kulkuset

Perheen perustamista aloittelevat Joona ja Oskari haluavat parasta toivoen isännöidä yhteisen joulun molempien suvuille. Suvut ovat keskenään aivan erilaiset, ja kummassakin on tietysti sekä ikivanhaa että upouutta kränää. Lisäksi Joonan ja Oskarin perhehaaveeseen liittyy toistaiseksi salainen tekijä, joka olisi jouluna tarkoitus paljastaa. Kaikki näyttää kääntyvän kamalalle tolalle, kunnes joulun ihme pelastaa tunnelman. Ohjannut Taru Mäkelä, pääosissa mm. Christoffer Sandberg, Eeva Litmanen ja Sari Siikander.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Kummeli esittää: Kontio & Parmas -elokuva

Kummeli-ryhmän kuudennessa elokuvassa Valkeakoskea uhkaa suurin vaara sitten sotien. Terroristijärjestö uhkaa, että ellei metsien tehohakkuita lopeteta, he räjäyttävät ne taivaan tuuliin. Paikkakunnan poliisi on kuka mistäkin syystä voimaton, ja vanhempi konstaapeli Kontio (Heikki Silvennoinen) joutuu riisumaan eläketohvelinsa ja palaamaan työparinsa Parmaksen (Elsa Saisio) rinnalla taisteluun.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Kupla

Kun 16-vuotias Eveliina näkee äitinsä suutelevan toista naista, hänen elämänsä tavoitteeksi muuttuu yhtäkkiä pitää äidin ja isän liitto kasassa. Hän päättelee, että paras keino siihen on joutua itse vaikeuksiin. Millään tai kenelläkään muulla ei ole paljoa väliä, kunhan vanhemmat lähenevät taas. Aleksi Salmenperän ohjaaman draamakomedian pääosissa esiintyvät Stella Leppikorpi, Minna Haapkylä ja Tommi Korpela.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Kätyrit: Grun tarina

Itse ilkeä Gru on superroisto ja menestyneen Kätyrit-animaatiosarjan keskushahmoja. Sarjan uusimmassa osassa pureudutaan siihen, kuinka Gru oikeastaan tapasi kätyrinsä ja päätyi mahtavaksi rikolliseksi. Meno on aitoon kätyritapaan vauhdikasta ja huumori kreisiä.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Lasse-Maijan etsivätoimisto: Skorpionin arvoitus

Luonteeltaan koululaiset Lasse ja Maija ovat kuin yö ja päivä, mutta yhdistäessään voimansa salapoliiseina he ovat vertaansa vailla. Uudessa elokuvassaan he jahtaavat sarjavarasta, joka jättää jälkeensä avaruuteen ja horoskooppeihin liittyviä symboleja. Avuksi etsivätoimintaan pestataan mestarivaras Lilli Rakkarila, mutta mikä sarjavarkaan motiivi oikeastaan on, ja saadaanko hänet kiinni ajoissa? Koko perheen seikkailu.

Katso traileri. Liput: Finnkino

The Menu

Satiirisessa trillerissä nuori pariskunta (Anya Taylor-Joy ja Nicholas Hoult) ja kymmenen muuta rikasta ja kaunista matkaavat syrjäisellä saarella sijaitsevaan ravintolaan. Tarjolla on lupausten mukaan jotain ainutlaatuista ja eksklusiivista. Tilanne alkaa kuitenkin pian vaikuttaa epäilyttävältä. Onko kysymys ruuasta vai kokemuksesta – ja millainen kokemus tästä on tulossa?

Katso traileri. Liput: Finnkino

Metsurin tarina

Mikko Myllylahden käsikirjoittama ja ohjaama absurdi draamakomedia. Lumen ja pessimististen ihmisten keskellä elää metsuri Pepe (Jarkko Lahti), jolle maailma on kaunis ja jännittävä paikka. Pepe on sitä mieltä, että epätoivoon ei pidä vaipua, vaikka menettääkin lyhyessä ajassa vaimon, työn ja muutaman muun elämän tukipilarin. Hän uskoo parempaan huomiseen, vaikka se näyttäisi kuinka epätodennäköiseltä. Lue Antti Selkokarin kahden ja puolen tähden arvio täältä.

”Metsurin tarinan Suomi on tyhjiöpakattu maa, jossa hädin tuskin näkyy kännyköitä ja jossa lapsikin leikkii Scalextric-autoradalla kuin 1960-luku ei olisi koskaan päättynytkään.”

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Mielensäpahoittaja Eskorttia etsimässä

Tuomas Kyrön kirjoihin perustuva Mielensäpahoittaja-hahmo (Heikki Kinnunen) pitää vanhoista asioista ja rutiineista. Kun hän kolaroi rakkaan Ford Escortinsa vuosimallia 1932, uuden auton ostaminen ei tietenkään käy laatuun, vaan tilalle on saatava samanlainen. Lähin löytyy Saksasta, ja Eskorttinsa eteen Mielensäpahoittaja onkin valmis tekemään vaikka mitä – vaikka matkustamaan yksin Saksaan ja kohtaamaan veljensä, jolle ei ole puhunut vuosikymmeniin.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Mimmi Lehmä löytää kotiin

Koko perheen piirretyssä Mimmi-lehmän ja hänen varisystävänsä arki maatilalla sekoittuu, kun paikalle pelmahtaa maailmaa kierrellyt haikara. Mimmi alkaa pohtia, voisiko hänen kotinsa sittenkin olla jossain muualla. Pitäisikö tyytyä olemaan tavallinen lehmä, vai onko ruoho vihreämpää aidan toisella puolen?

Katso traileri. Liput: Finnkino

Pelle Hermanni

Pikku Kakkosesta tuttu Pelle Hermanni valloittaa valkokankaat koko perheen lämminhenkisessä, nostalgisessa ja hauskassa elokuvassa. Pelle Hermanni (Vesa Vierikko) päättää jättää Sirkus Hepokatin ja lähteä etsimään isäänsä, jota ei ole nähnyt sitten lapsuuden. Taikurin poika Max seuraa salaa perässä, ja tuloksena on tietenkin seikkailuja. Käsikirjoittaneet Timo Koivusalo ja alkuperäisen tv-sarjankin kirjoittanut Simo Ojanen.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Prey for the Devil

Siitä lähtien, kun sisar Annin (Jacqueline Byers) äiti tuli demonin riivaamaksi, hän on kokenut tarvetta auttaa ihmisiä. Kun riivaustapaukset lisääntyvät ympäri maailmaa, katolinen kirkko avaa manauskoulun uudelleen, ja Ann hakee sinne, vaikka tietää manauksen olevan naisilta kiellettyä. Annin lahjakkuus vie hänet etulinjaan taistelussa sieluista, mutta kuka tai mikä häntä sinne oikeastaan vetää?

Katso traileri. Liput: Finnkino

Punttikomedia

Hintelä hissukka Kerttu (Iina Kuustonen) määrätään selkävaivojensa takia kuntosalille. Hän arkailee ensin teräksisten kroppien sekaan soluttautumista, mutta pian käy ilmi, että Kertulla on salattu supervoima ja vastoin kaikkia todennäköisyyksiä hän alkaa ajautua kohti fitness-kisoja. Valmentajaksi löytyy elämän syrjästä nyrjähtänyt Vili (Mikko Töyssy), ja lihasten lisäksi matkalla kisakuntoon kasvaa sydän. Hersyvän komedian on ohjannut Aleksi Delikouras.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Rakkaani merikapteeni

Ensimmäinen rakkaus saattaa yllättää, mutta niin saattaa viimeinenkin. Eläköitynyt merikapteeni Howard (James Cosmo) asuu yksin meren rannalla. Tytär Grace (Catherine Walker) palkkaa isänsä avuksi kodinhoitajan, Annien (Bríd Brennan), joka hiljalleen sulattaa Howardin sydämen – tämän sitkeästä vastustelusta huolimatta. Aikuisilla ihmisillä on kuitenkin tunne-elämänsä möröt kannettavinaan, ja sekä Howard, Annie että Grace joutuvat kohtaamaan omansa. Lue Anne Välinoron viiden tähden arvio täältä.

”Klaus Härö, uskovainen mies, on tehnyt taas kerran itsensä näköisen elokuvan.”

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Rouva Harris lähtee Pariisiin

Englantilainen taloudenhoitaja rouva Harris on työssään niin hyvä, että hän on suorastaan näkymätön. Hän rakastuu haaveeseen Christian Diorin suunnittelemasta mekosta, ja sattumalta eteen tulee tilaisuus matkustaa Ranskaan, missä maailman kauneimpia mekkoja tehdään. Kuinka vaatimattoman, yksinäisen englantilaisrouvan käy muodin ja kauniiden ihmisten tyyssijassa? Perustuu Paul Gallicon novelliin. Lue Päivi Vasaran kolmen tähden arvio täältä.

”Vuosi on 1957. Nostalgiaa on ylenpalttisesti: Pariisi, huippumuotia ja tarina, jossa hyvyys voittaa.”

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

She Said

New York Timesin toimittajat Megan Twohey ja Jodi Kantor kirjoittivat artikkelin, joka paljasti elokuvamaailmassa rehottavan seksuaalisen väkivallan ja auttoi aloittamaan metoo-liikkeen. She Said on tositapahtumiin perustuva draamaelokuva heidän työstään Hollywoodin ja journalismin kulisseissa totuuden paljastamiseksi. Ohjannut Rebecca Lenkiewicz, rooleissa mm. Carey Mulligan ja Zoe KazanLue Antti Selkokarin kahden ja puolen tähden arvio täältä.

”Tutkiva journalismi näyttäytyy elokuvassa toimittajuuden kestävyyslajina, jossa pärjätäkseen on oltava pettymysten sietokykyä.”

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Sieniretki

Elokuvakäsikirjoittaja PL (Martti Suosalo) ja autokauppias Jami (Ville Myllyrinne) ovat kyllästyneet pieniin, keski-ikäisiin sieluihinsa. He aikovat lähteä viikonlopuksi saareen ja uudistaa itseään taikasienitripillä, mutta saaristo on arvaamaton, ja oudot kohtaamiset kääntävät suunnitelmat päälaelleen. JP Siilin ohjaama värikäs komedia elämänmittaisista matkoista ja aikuisten miesten välisestä ystävyydestä. Lue Irmeli Heliön viiden tähden arvio tästä.

”Sieniretken yksi ehdottomasti parhaita puolia on sen hersyvä huumori ja näyttelijäntyö.”

Katso traileri. Liput: Finnkino

Suon villi laulu

Delia Owensin samannimiseen menestysromaaniin perustuva elokuva, jonka on käsikirjoittanut Lucy Alibar ja ohjannut Olivia Newman. Nuori Kya-tyttö on kasvanut ja elänyt yksin soilla, ja kaupunkilaiset tuntevat hänet vain tarinoiden outona ”Rämelikkana”. Kun eräs paikallinen huimapäänuorukainen löydetään kuolleena, epäilykset kohdistuvat tietenkin vieroksuttuun tyttöön. Suo voi kuitenkin kätkeä enemmänkin salaisuuksia kuin nuoren erakon. Lue Kaarina Lehtisalon kahden tähden arvio täältä.

”Suon villi laulu on kertomus yksinäisyydestä, erilaisuuden ja ulkopuolisuuden tunteista, jotka kuitenkin ovat valtaosalle ihmisistä yhteisiä, universaaleja kokemuksia.”

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Supermarsu 2

Paula Norosen lastenkirjoihin perustuva Supermarsu sai ensi-iltansa vuonna 2018. Nyt jatko-osassa lentäväksi Supermarsuksi muuttuva Emilia (Senni Peltoniemi) lentää ja aikamatkailee. Supermarsulla on taas tärkeitä tehtäviä. Hänen on pelastettava sekä mehiläiset että koulun pahin kiusaaja, ja sitä kautta koko maailma.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Sydänpeto

Aino Sunin ohjaama, klubi- ja rapmusiikin säestämä hurja draama pakkomielteeksi muuttuvasta ihastuksesta. Räppäriksi haluava Elina (Elsi Sloan) muuttaa äitinsä kanssa Suomesta Rivieralle ja ihastuu salamana siskopuoleensa, ballerina Sofiaan (Carmen Kassowitz). Sofia ei kuitenkaan halua mitään hetken huvittelua vakavampaa. Elinan mieli täyttyy mustasukkaisuudesta, ja hän tekisi mitä vain saadakseen Sofian ainoastaan itselleen. Lue Eija Niskasen neljän ja puolen tähden arvio täältä.

”Tarina, kuvaus ja ääniraita eivät menetä intensiteettiään kertaakaan, vaan Sydänpeto pysyy tiiviisti raiteillaan.”

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Terrifier 2

Sadistinen, puhumaton murhaaja Art The Clown, jota luultiin kuolleeksi, herää mystisesti henkiin halloweenin aikaan. Kaikki hänen tiellään kohtaavat jälleen loppunsa mitä verisimmillä tavoilla, mutta varsinainen kohde tuntuu olevan teini-ikäinen Sienna ja tämän pikkuveli Jonathan. Indiekauhun suurteos, joka sisältää erittäin paljon ja raakoja väkivaltakohtauksia.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Ticket to Paradise

George Clooney ja Julia Roberts esittävät kitkerää entistä avioparia, joka joutuu kohtaamaan toisensa tyttärensä vuoksi. Tytär on menossa naimisiin miehen kanssa, jonka tapasi vain hetki sitten, ja vanhemmille tämä näyttää suurelta virheeltä. He yrittävät yhdistää voimansa ja juonitella häille stopin. Ol Parkerin ohjaama romanttinen komedia on tapahtuvinaan Balilla, vaikka on kuvattu Australian hulppeimmilla rannoilla.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Violent Night

Joulupukki matkaan jo käy – ja sehän tietää huonoja uutisia tuhmien listalla oleville tässä kaunistelemattomassa toimintakomediassa. Multimiljonääriperhe on joutunut panttivangiksi jouluaattona, mutta sattumalta paikalle ajaa poroillaan myös itse Joulupukki isolla j:llä. Tämä pukki ei kavahda käsirysyä eikä käsikranaatteja, kun kilttien listalla olevat pitää pelastaa.

Katso traileri. Liput: Finnkino

The Woman King

Tositapahtumiin perustuva eeppinen tarina naissotureista, jotka puolustivat afrikkalaista Dahomeyn kuningaskuntaa 1800-luvulla. Kun eurooppalaiset tunkeilijat haluavat valloittaa kaiken tielleen sattuvan, kenraali Nanisca (Viola Davis) kouluttaa taistelua varten uuden sukupolven sotureita, jotka eivät pelkää ketään eivätkä mitään. Ohjannut Gina Prince-Blythewood.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Ystäväni krokotiili

Koko perheen musikaalinen komedia ystävyydestä ja New Yorkista. Joni tuntee jäävänsä yksin ja ystäviä vaille, kun hänen perheensä muuttaa New York Cityyn. Uuden kotitalon ullakolla piileskelee kuitenkin salaisuus: krokotiili Eeli, joka ei osaa puhua, mutta laulaa kyllä. Joni ja Eeli löytävät yhteisen sävelen, mutta kaikki eivät ole valmiita hyväksymään valtavaa petoeläintä osaksi naapurustoa. Viirin perheen ja Eelin eksentrisen omistajan on lyöttäydyttävä yhteen, jotta Eeli saisi jäädä.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua