Elokuvat Tampereella ja Pirkanmaalla

ELOKUVAT | Tästä pääset lukemaan arviot ja kuvaukset kaikista elokuvista, jotka pyörivät tällä hetkellä Tampereen elokuvateattereissa. Lista päivitetään viikoittain.

Päivitetty 10.8.2022

Kulttuuritoimitus

Tästä jutusta löydät tiedot, trailerit ja lippulinkit kaikista elokuvista, joita Tampereella pääsee tällä hetkellä katsomaan. Listaa päivitetään viikoittain.

Finnkinon ohjelmistoon pääset täältä ja Niagaran ohjelmistoon täältä.

* *

70 on vain numero

Hannele Lauri nähdään pääroolissa Johanna Vuoksenmaan ohjaamassa elokuvassa, joka kertoo menestyneestä mutta yksinäisestä iskelmätähdestä. Tähden elämään tulee kuitenkin uusi käänne, kun kaikkien rakastama laulaja rakastuukin itse. Muissa rooleissa nähdään mm. Mikko Nousiainen, Marja Packalén ja Misa PalanderLue Antti Selkokarin kolmen tähden arvio elokuvasta täältä.

”Hannele Lauri suoriutuu tästä leffasta juuri niin upeasti kuin voi odottaa.”

Katso traileri. Liput: Finnkino

Balladi valkoisesta lehmästä

Mina on rikoksesta teloitetun miehen leski ja pienen tytön äiti. Hän saa kuulla, että hänen miehensä oli syytön rikokseen, josta tämä teloitettiin. Korvaukseksi Minalle tarjotaan rahaa, vaikka hän haluaisi nähdä oikeudenmukaisuuden toteutuvan. Maryam Moghadamin ja Behtash Sanaeehan ohjaama draama kertoo riipaisevan näkökulman iranilaisen naisen elämään. Lue Anne Välinoron neljän tähden arvio tästä.

”Elokuva kritisoi niin hienovaraisesti iranilaista yhteiskuntaa, että jo sen tyylilaji on taidetta. Kaikki näytetään niin kuin se on, naisen ja toisinajattelijan näkökulmasta.”

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Bamse ja tulivuorisaari

Koko perheen animaatiossa tuttu kolmikko Bamse, Pomppi ja Kilpinen lähtevät pelastamaan Kilpisen vanhaa tuttua, joka on kadonnut mystisesti. Mukaan lyöttäytyy Katja-kissa, jolla ei tunnu olevan aivan puhtaita jauhoja pussissa. Jules Vernen tarinan innoittamassa seikkailussa uhmataan nälkäisiä susia, ketkuja roistoja ja maailman kartoittamattomia kolkkia.

Katso traileri. Liput: Finnkino

The Black Phone

13-vuotias Finney joutuu sadistisen sarjamurhaajan kaappaamaksi. Murhaaja vangitsee hänet kellarihuoneeseen, jonka seinällä oleva puhelin alkaa pian soida – vaikka on selvästi rikki. Soittajat ovat murhaajan edellisiä uhreja, jotka haluavat auttaa Finneyn pakoon. Rooleissa mm. Ethan Hawke ja ensimmäistä rooliaan esittävä Mason Finneyn.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Bullet Train

David Leitchin ohjaamassa toimintajännärissä on luvassa pyssyjä, samuraimiekkoja, improvisoidumpia aseita ja epätasaista kyytiä halki Japanin. Epäonninen palkkamurhaaja Ladybug (Brad Pitt) haluaa vaihteeksi simppelin keikan. Hän saa tehtäväkseen kähveltää salkku, mutta tietenkin tehtävän tiellä on hengenvaarallisia vihollisia, joilla on sama tavoite. Lue Eija Niskasen kahden ja puolen tähden arvio tästä.

”Hollywood-tuotantona junarytkytyksen henkilöstö on kansainvälinen, kuten ovat myös elokuvan viittaukset.”

Katso traileri. Liput: Finnkino

DC Superlemmikkien liiga

Vitsikkäässä seikkailuanimaatiossa Krypto-koiralla on supersankarivoimia ja isäntänäkin itse Supermies. Kun isäntä ja koko muu Justice League kaapataan, ainoastaan Krypto voi auttaa. Paitsi että sattuma antaa supervoimia myös löytöeläinsuojan vekkuleille asukeille, joiden kanssa Krypto muodostaa liigan ja taistelee pahuutta vastaan – kunhan nämä vain ensin oppisivat sankarillisille tavoille.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Benedict Cumberbatch palaa päärooliin nimensä mukaisesti outoja voimia hallitsevana Doctor Strangena. Hän tutkii multiversumin outoja vaihtoehtotodellisuuksia ja kukistaa mystisen uuden vihollisen. Elokuvan on ohjannut Sam Raimi.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Downton Abbey: Uusi aikakausi

Hulppea historiallinen draama jatkaa samannimisen tv-sarjan ja vuonna 2019 ilmestyneen elokuvan tarinaa. Leskikreivitär Violet Crawley (Maggie Smith) on perinyt huvilan Etelä-Ranskassa. Kukaan muu ei kuitenkaan oikein tiedä keneltä ja miksi. Tuttu hahmokaarti (mm. Michelle Dockery ja Hugh Bonneville) alkaa selvittää asiaa. Lue Kaarina Lehtisalon kolmen tähden arvio täältä.

”Downton Abbey: Uusi aikakausi -elokuvan katsominen tuntuu siltä kuin parantavaa salvaa levitettäisiin suoraan sydämeen.”

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Elvis

Baz Luhrmannin ohjaama draama kertoo Elvis Presleyn (Austin Butler) elämästä yli 20 vuoden ajalta. Tarinan keskiössä on hänen ja hänen managerinsa Tom Parkerin (Tom Hanks) monimutkainen suhde. Arvoituksellinen Parker nostaa ujon pojan Mississippistä maailman ensimmäiseksi rokkitähdeksi, jonka musiikin jälkeen maailma ei ole entisensä.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Everything Everywhere All At Once

Hulvattomassa scifi-toimintakomediassa Evelyn Wang (Michelle Yeoh) on tavallisten vaikeuksien kanssa kamppaileva äiti, kunnes eräänä päivänä todellisuuden rakenteelle tapahtuu jotain kummallista. Evelynistä tulee ainoa, joka voi pelastaa multiversumin salaperäiseltä pahuudelta. Tehdäkseen sen hänen tulee tutkia kaikkia niitä elämiä, joita tuhannet muut Evelynit ovat eläneet toisissa ulottuvuuksissa. Elokuvan ovat ohjanneet Daniel Kwan ja Daniel Scheinert.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Hopeanuoli-musikaali – Osa 1: Ystävyyden siteet

Takahashi Yoshihiron legendaariseen mangasarjaan perustuva näyttämömusikaali nähdään nyt elokuvateattereissa. Hirviömäinen karhu Akakabuto tappoi nuoren Hopeanuoli-koiran isän Rikin, ja Hopeanuoli haluaa kostaa. Se liittyy villikoirien laumaan, joka on Akakabuton kannoilla, ja lähtee vaaralliseen sotaan tappajaa vastaan. Ohjaus ja käsikirjoitus Maruichirô Maruo.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Hurja jengi

Jännitysanimaatiossa herra Susi johtaa huippurikollisten Hurjaa jengiä, joka on tehtaillut huijauksia jo vuosia. Kun he lopulta jäävät kiinni, vaihtoehtoina ovat kiltteyden opettelu tai vankila. Herra Suden mielestä Hurja jengi voi vain esittää kunnollista ja jatkaa rötöksiään, mutta voiko kiltteydellä olla outoja sivuvaikutuksia? Elokuva perustuu Aaron Blabeyn kirjasarjaan.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Hyvä pomo

Espanjan ehdokas parhaan kansainvälisen elokuvan Oscar-voittajaksi on komedia vaakatehtaasta, jossa eniten painaa pomon sana. Sukuyritys pääsee ehdolle tärkeän yrityspalkinnon saajaksi, ja sen johtaja Blanco (Javier Bardem) yrittää pitää kasassa kulissia ihmisläheisestä yrityskulttuurista. Helppoa se ei ole, kun luotetuimman alaisen työ kärsii aviokriisin vuoksi, harjoittelijoissa kiinnostaa aivan muu kuin heidän pätevyytensä ja irtisanotut työntekijät pitävät leiriä naapurissa. Ohjannut Fernando León de Aranoa. Lue Päivi Vasaran neljän tähden arvio elokuvasta tästä.

”Pomon mielestä vaakatehtaalla ollaan yhtä perhettä, mutta sitten kaikki mahdollinen menee pieleen.”

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Jujutsu Kaisen 0

Japanilaisessa fantasia-animaatiossa Yuta Okkotsun lapsuuden sydänkäpynen Rika Orimoto kuolee auto-onnettomuudessa hänen silmiensä edessä. Kuoleman epäoikeudenmukaisuus muuttaa Rikan kostonhimoiseksi demoniksi, joka seuraa Yutaa ja suojelee tätä hinnalla millä hyvänsä. Yuta pääsee kiroamisen korkeakouluun Jujutsuun ja alkaa uskoa, että voi jatkaa elämäänsä, mutta pystyykö hän murtamaan Rikan kirouksen? Lue Eija Niskasen kolmen tähden arvio täältä.

”Epäilemättä tarina resonoi nuoriin, kouluahdistuksen parissa kamppaileviin tai sen takavuosina kokeneisiin.”

Katso traileri. Liput: Finnkino

Jurassic World: Dominion

Jurassic-elokuvien sarja tärähtää loppuhuipennukseen saagan pääohjaajan Colin Trevorrowin käsissä. Neljä vuotta Isla Neblarin tuhon jälkeen dinosaurukset ovat levittäytyneet kaikkialle minne ihminenkin. Yritys elää rinnakkain valtavien petojen kanssa johtaa tietenkin eeppiseen rytinään. Rooleissa nähdään mm. Laura Dern, Jeff Goldblum ja Chris Pratt.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Karaokeparatiisi

Einari Paakkasen ohjaama dokumentti karaoke-emäntä Evistä ja niistä moninaisista ihmisistä, joita hän laulattaa. Evin mielestä karaoke on parasta, mitä Suomelle on koskaan tapahtunut. Hän ajaa autollaan läpi maan ja löytää laulavat ihmiset tarinoineen: ujon Tonin, pyörätuolilla liikkuvan Elinan, jonka sielu viilettää, ja Lauran, joka laulaa, koska puhuminen on tuskallista.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Kuolema Niilillä

Mestarietsivä Hercule Poirot’n ylellinen laivaloma Egyptissä muuttuu yhtäkkiä murhamysteerin ratkomiseksi. Elokuva perustuu Agatha Christien romaaniin, ja samoin kuin Christien romaanin Idän pikajuna filmatisoinnissa vuonna 2017, Kenneth Branagh sekä ohjaa että näyttelee pääosaa. Muissa rooleissa nähdään mm. Gal Gadot ja Tom Bateman. Lue Kaarina Lehtisalon kirjoittama kolmen tähden arvio täältä.

”Poirot tehdään tutuksi, inhimilliseksi, jopa romanttiseksi hahmoksi. Samalla elokuva säilyttää mestarietsivälle tunnusomaiset piirteet: looginen äly, itsekeskeisyys, omahyväisyys ja pakonomainen tapa pitää esineitä ja asioita järjestyksessä.”

Katso traileri. Liput: Finnkino

Kätyrit: Grun tarina

Itse ilkeä Gru on superroisto ja menestyneen Kätyrit-animaatiosarjan keskushahmoja. Sarjan uusimmassa osassa pureudutaan siihen, kuinka Gru oikeastaan tapasi kätyrinsä ja päätyi mahtavaksi rikolliseksi. Meno on aitoon kätyritapaan vauhdikasta ja huumori kreisiä.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Lightyear

Seikkailuanimaatio kertoo Toy Story -elokuvista tutun Buzz Lightyear -lelun taustatarinaa. Buzz on legendaarinen astronautti, joka jää yllättäen jumiin vihamieliselle planeetalle. Buzz ei aio jättää miehistöään pulaan, vaan päättää palata kotiin. Vaikka hänellä sitten olisikin apunaan lähinnä alokkaita ja tekoälykissa – ja vastassaan armeijallinen uhkaavia robotteja. Lue Mikko Saaren kolmen tähden arvio tästä.

”Toimintaräiskintä kertoo sekin ystävyyden merkityksestä aseilla räiskimisen ohessa.”

Katso traileri. Liput: Finnkino

Memory

Palkkamurhaaja Alex Lewis (Liam Neeson) huomaa muistinsa alkavan temppuilla ja ottaa vastaan tehtävän, jonka on tarkoitus jäädä pitkän ja väkivaltaisen uran viimeiseksi. Se kuitenkin vie hänet odottamatta keskelle FBI-agentti Vincent Serran (Guy Pearce) peiteoperaatiota, jolla jahdataan lapsiprostituutiorinkiä. Alex haluaa nähdä oikeuden toteutuvan ennen kuin hänen muistinsa on kokonaan mennyttä, mutta aika käy vähiin.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Men

Alex Garlandin uutuuskauhussa Harper (Jessie Buckley) vetäytyy syrjäiseen taloon maaseudulle toipumaan miehensä kuolemasta. Hänestä alkaa kuitenkin tuntua, että häntä seurataan – suorastaan vainotaan. Ympäröivätkö Harperia pahaenteiset miehet vai sekoittaako hän todellisuuden ja syvimmät pelkonsa keskenään?

Katso traileri. Liput: Finnkino

The Mission – lähetyssaarnaajat

Tania Anderssonin ohjaama dokumentti kertoo neljästä teini-ikäisestä mormonista. Mormonien uskontoon kuuluu lähetystyö, ja nämä neljä nuorta saapuvat Suomeen, josta eivät tiedä etukäteen juuri mitään. Intiimi dokumentti kuvaa samalla teinien arkielämää vieraassa maassa ja sitä valtavaa koneistoa, joka lähettää kymmeniä tuhansia nuoria ympäri maailmaa saarnaamaan mormoniuskontoa.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

The Northman

Robert Eggersin (Lighthouse) elokuvassa Nuori prinssi Amleth näkee, kuinka hänen isänsä murhataan ja tämän valtakunta varastetaan. Hän vannoo kostavansa, ja vuosia myöhemmin lähteekin huikealle, veriselle kostomatkalle. Amlethin tarina on alun perin vanha skandinaavinen legenda, johon pohjautuu myös Shakespearen Hamlet. Rooleissa mm. Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Anya Taylor-Joy ja Björk. Lue Antti Selkokarin puolentoista tähden arvio elokuvasta täältä.

”Miekkaa heiluttelevien partasuiden joukkoja on viime vuosien tv-sarjoissa nähty niin paljon, ettei enempää luulisi varsinaisesti tarvittavan.”

Katso traileri. Liput: Finnkino

Odotus

Elli (Inka Kallén) ja Mikko (Aku Hirviniemi) asuvat idyllisessä saaristomaisemassa. Kun Ellin nuoruudenrakkaus tulee yllätysvierailulle, täydellinen kuvio järkkyy ja Elli kyseenalaistaa elämänvalintansa. Juhani Ahon teksteistä innoittuneen elokuvan ovat käsikirjoittaneet pääosaa esittävä Kallén ja ohjaaja Aku LouhimiesLue Antti Selkokarin kahden tähden arvio täältä

”Louhimiehen elokuva tuo mieleen Jörn Donnerin tavan kuvata seksuaalisuutensa paikkaa etsiviä moderneja ihmisiä.”

Katso traileri. Liput: Finnkino

Operaatio Mincemeat

Toisen maailmansodan riehuessa kaksi Britannian armeijan tiedustelu-upseeria suunnittelee uskomatonta harhautusoperaatiota. Siihen tarvitaan muun muassa väärennettyjä kirjeitä ja kuollut mies. Tositapahtumiin perustuvan vakoojaelokuvan on ohjannut John Madden, ja rooleissa nähdään mm. Colin Firth ja Matthew MacfadyenLue Antti Selkokarin kolmen ja puolen tähden arvio tästä.

”Operaatio Mincemeatia katsoo siinä missä mitä vain brittiepookkia – turvallisin mielin, koska tekijöiden ammattitaito on niin vakuuttava.”

Katso traileri. Liput: Finnkino

Pikku-Zlatan ja lempparieno

Pikkukoululainen Ella ei tule toimeen kenenkään kanssa, paitsi enonsa Tommyn. Kun Ella, jota jalkapalloharrastuksensa vuoksi myös Pikku-Zlataniksi kutsutaan, tapaa enon uuden poikaystävän Stevenin, ei hän voi olla olematta mustasukkainen. Ella ja luokkakaveri Otto yhdessä yrittävät häätää Stevenin pois lempienoa varastamasta. Ruotsalainen koko perheen elokuva perustuu Pija Lindenbaumin kirjaan.

Katso traileri. Liput: Finnkino

The Sadness

Taiwanissa kuvattu zombietrilleri ammentaa lajityyppinsä klassikoista eikä kavahda eritteiden lennätystä. Kyyhkyläiset Jim ja Kat heräävät uuteen päivään miljoonakaupungissa, jossa liikkuu epämääräisiä huhuja uhkaavasta viruksesta. Kukaan ei ole ottanut tilannetta vakavasti, mutta tänään Kat ei ehdi edes töihin, kun maailma on jo muuttunut painajaismaiseksi väkivallan ja hulluuden näyttämöksi. Käsikirjoitus ja ohjaus Rob Jabbaz.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Sihja – kapinaa ilmassa

Suomalaisessa koko perheen seikkailussa yksinäinen Alfred löytää takakontista keijun, josta tulee hänen paras ystävänsä. Keiju, Sihja Pönttöhiittinen, on hieman huonotapainen, mutta hänen kanssaan on aina hauskaa. Yhdessä Sihja ja Alfred pureutuvat ympärillään tapahtuviin outouksiin: miksi kaikkialta löytyy kuolleita lintuja, miksi aikuiset käyttäytyvät epäilyttävästi, ja miten Alfredin isän työpaikka lannoitetehtaalla liittyy kaikkeen? Rooleissa mm. Elina Patrakka, Justus Hentula ja Elina Leeve. Lue Antti Selkokarin kahden tähden arvio tästä.

”Suomalaisissa fantasiaelokuvissa näkyy kotimaisten elokuvantekijöiden vahva sitoutuminen realismiin. Harvassa ovat elokuvantekijät, jotka osaavat päästä irti todellisuuden kahleista niin, että sadun ja toden liittoon voi uskoa.”

Katso traileri. Liput: Finnkino

Thor: Love and Thunder

Marvelin uusi toimintaseikkailu lähettää Chris Hemsworthin esittämän ukkosenjumalan etsimään sisäistä rauhaa, toisin sanoen viettämään ansaittuja eläkepäiviä. Suunnitelman menevät uusiksi, kun kuvioihin astuu galaktinen tappaja nimeltä Gorr the God Butcher (Christian Bale), joka haluaa ei enempää eikä vähempää kuin teurastaa kaikki jumalat. Paha tilanne! Ohjaus on Taika Waititin.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Top Gun: Maverick

Pete ”Maverick” Mitchell (Tom Cruise) on palvellut yli 30 vuotta laivaston hävittäjälentäjänä. Hän yrittää kaikin keinoin välttää viimeisen ylennyksen, joka päättäisi hänen aktiiviuransa. Kun Maverick määrätään yllättäen kouluttamaan kokelaita vaaralliseen tehtävään, hän törmää edesmenneen ystävänsä Nick ”Goose” Bradshaw’n poikaan ja joutuu kohtaamaan tulevaisuuden pelon lisäksi menneisyyden haamut. Lennokkaan toimintadraaman on ohjannut Joseph Kosinski. Lue Antti Selkokarin kolmen tähden arvio täältä.

”Top Gun: Maverick kuuluu juuri siihen viihteen lajiin, joka on tehty katsottavaksi tavaratalon seinän kokoiselta valkokankaalta ja kuultavaksi äänenvoimakkuudella, joka saa katsojan pakarat tärisemään.”

Katso traileri. Liput: Finnkino

Tulisielu

Koko perheen seikkailukomedia-animaatio sijoittuu vuoden 1932 New Yorkiin, missä naiset eivät kelpaa palomiehiksi. Nuori Jonna on kuitenkin aina halunnut seurata isänsä jalanjäljissä. Kun Broadwaylla riehuvat tulipalot ja kaupungin palomiehet katoavat yksitellen, Jonnasta tulee ”Joe”, joka pääsee liittymään palokuntaan ja osallistumaan salaperäisten palojen tutkimiseen isänsä rinnalla.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Tytöt Tytöt Tytöt

Kolme teini-ikäistä tyttöä kohtaa kolmena perjantai-iltana. Kaksi heistä rakastuu, kolmas etsii itseään joka paikassa pursuavan seksuaalisen kuvaston keskellä. Pian mikään ei ole ennallaan, mutta ystävyys kantaa ja uskaltaminen kannattaa. Alli Haapasalon kolmannen pitkän elokuvan päärooleissa nähdään Aamu Milonoff, Eleonoora Kauhanen ja Linnea Leino.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Vinski ja näkymättömyyspulveri

Juha Wuolijoen ohjaama elokuva perustuu Aapelin lastenkirjaklassikkoon Koko kaupungin Vinski (1954). Elokuvan kuvitteellinen Hömpstadin kaupunki on joutunut rikosaallon valtaan, ja rikoksia lähtee selvittämään koulupoika Vinski (Kuura Rossi) ystävällisen apteekkarin (Martti Suosalo) näkymättömyyspulverin avulla. Elokuvan ikäraja on K7.

”Uusi elokuva päivittää vanhaa tyylillä, joka tekee liiankin selväksi, että nykypäivässä ollaan. Kaikki on turhan päivänselvää ja ilmeistä. Elokuvassa ei ole jälkeäkään mysteerintajusta, saati salaperäisyydestä.”

Katso traileri. Liput: Finnkino

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua