Elokuvat Tampereella ja Pirkanmaalla

ELOKUVAT | Tästä pääset lukemaan arviot ja kuvaukset kaikista elokuvista, jotka pyörivät tällä hetkellä Tampereen elokuvateattereissa. Lista päivitetään viikoittain.

Päivitetty 16.5.2022

Kulttuuritoimitus

Tästä jutusta löydät tiedot, trailerit ja lippulinkit kaikista elokuvista, joita Tampereella pääsee tällä hetkellä katsomaan. Listaa päivitetään viikoittain.

Finnkinon ohjelmistoon pääset täältä ja Niagaran ohjelmistoon täältä.

* *

007 No Time to Die

Uusin James Bond -elokuva saa viimein ensi-iltansa, jonka alkujaan piti olla jo puolitoista vuotta sitten. Bondin roolia näyttelee nyt viidettä kertaa Daniel Craig. Elokuvan pahiksena nähdään Rami Malek. Elokuvan on ohjannut Cary Joji Fukunaga, joka tunnetaan mm. True Detective -televisiosarjan tuottaja-ohjaajana. Lue Kaarina Lehtisalon neljän tähden arvio täältä.

”Bond ei ole enää kylmä tappaja, vaan mies, joka on valmis mihin tahansa rakkauden tähden. Bondista tulee aito sankari, mitä hän oikeastaan koskaan aiemmin ei ole ollut.”

Katso traileri. Liput: Finnkino

70 on vain numero

Hannele Lauri nähdään pääroolissa Johanna Vuoksenmaan ohjaamassa elokuvassa, joka kertoo menestyneestä mutta yksinäisestä iskelmätähdestä. Tähden elämään tulee kuitenkin uusi käänne, kun kaikkien rakastama laulaja rakastuukin itse. Muissa rooleissa nähdään mm. Mikko Nousiainen, Marja Packalén ja Misa PalanderLue Antti Selkokarin kolmen tähden arvio elokuvasta.

”Hannele Lauri suoriutuu tästä leffasta juuri niin upeasti kuin voi odottaa.”

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Armotonta menoa – Hoivatyön lauluja

Susanna Helken ohjaama laulava dokumentti käsittelee musiikin ja mustan huumorin keinoin vanhustenhoidon tilaa. Se kertoo siitä, mitä ihmisarvolle tapahtuu, kun markkinat voittavat. Laulut perustuvat hoivatyön tekijöiden kirjoittamiin kirjeisiin, jotka on kappaleiksi säveltänyt ja sovittanut Anna-Mari Kähärä.

Katso traileri. Liput: Niagara

The Batman

Batman on kahden vuoden ajan yrittänyt huolehtia oikeuden toteutumisesta Gotham Cityn varjoisilla kaduilla. Sadistisen sarjamurhaajan alkaessa niittää poliittista eliittiä hän joutuu seuraamaan vihjeitä yhä syvemmälle alamaailmaan paljastaakseen kaupungissa rehottavan korruption. Batmanina tällä kertaa nähdään Robert Pattinson, Kissanaisena Zoë Kravitz.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Belfast

1960-luvun lopulla Pohjois-Irlannissa protestanttien ja katolisten väliset kahakat voimistuvat päivä päivältä. 9-vuotiaan Buddyn perheellä on edessään valinta: jäädä kotiin vai lähteä helpomman tulevaisuuden toivossa? Elokuva perustuu ohjaaja-käsikirjoittaja Kenneth Branaghin lapsuuteen. Lue Eija Niskasen kahden tähden arvio täältä.

”Tyylillisesti Branagh luottaa mustavalkokuvaukseen, jonka keskelle autenttisen oloinen vuosien 1969–1970 Belfast rakentuu.”

Katso traileri. Osta liput: Finnkino

Busterin maailma

Tanskalaisessa koko perheen elokuvassa hieman outona pidetty 11-vuotias Buster opettelee taikatemppuja mentorinsa herra Larsenin johdolla ja puolustaa siskoaan kiusaajilta. Hän haluaisi voittaa taioillaan kykykilpailun ja ehkä myös ihastuksensa sydämen, mutta suosittu Simon-Olaf tanssiesityksineen on molempien haaveiden tiellä. Elokuva on uudelleenfilmatisointi 1980-luvun klassikosta ja perustuu Bjarne Reuterin lastenkirjaan.

Katso traileri. Liput: Niagara

Coda – kahden maailman välissä

Kuuron perheen kuuleva lapsi, teini-ikäinen Ruby, on lahjakas laulaja, ja hänelle tarjoutuu tilaisuus päästä jatkamaan laulajan uraa. Amerikkalaiselokuva pohjautuu ranskalaiseen elokuvaan Bélierin perhe. Siân Hederin ohjaaman elokuvan pääosissa nähdään mm. Marlee Matlin, Emilia Jones ja Troy Kotsur.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Benedict Cumberbatch palaa päärooliin nimensä mukaisesti outoja voimia hallitsevana Doctor Strangena. Hän tutkii multiversumin outoja vaihtoehtotodellisuuksia ja kukistaa mystisen uuden vihollisen. Elokuvan on ohjannut Sam Raimi.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Downton Abbey: Uusi aikakausi

Hulppea historiallinen draama jatkaa samannimisen tv-sarjan ja vuonna 2019 ilmestyneen elokuvan tarinaa. Leskikreivitär Violet Crawley (Maggie Smith) on perinyt huvilan Etelä-Ranskassa. Kukaan muu ei kuitenkaan oikein tiedä keneltä ja miksi. Tuttu hahmokaarti (mm. Michelle Dockery ja Hugh Bonneville) alkaa selvittää asiaa. Lue Kaarina Lehtisalon kolmen tähden arvio täältä.

”Downton Abbey: Uusi aikakausi -elokuvan katsominen tuntuu siltä kuin parantavaa salvaa levitettäisiin suoraan sydämeen.”

 

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Drive My Car

Teatteriohjaaja ja näyttelijä Yusuke Kakufu (Hidetoshi Nishijima) ei ole päässyt yli vaimonsa kuolemasta. Kun hän suostuu työskentelemään Hiroshiman teatterifestivaaleilla, palkkaa festivaali hänelle kuljettajaksi nuoren ja hiljaisen Misaki Watarin (Tôko Miura), jonka seurassa salaisuudet alkavat paljastua. Elokuva on saanut inspiraationsa Haruki Murakamin novellista. Lue Eija Niskasen viiden tähden arvio täältä.

”Hamaguchi laittaa henkilöhahmonsa pitkiin keskustelukohtauksiin, joiden aikana jotain yllättävää paljastuu.”

Katso traileri. Liput: Niagara

Eiffel

Vapaudenpatsas on juuri valmistunut, ja insinööri Gustave Eiffel (Romain Duris) haluaisi keskittyä rautatietöihin. Ranskan hallitus kuitenkin painostaa häntä luomaan jotain vuoden 1889 Pariisin maailmannäyttelyyn. Kun näyttämölle yhtäkkiä palaa Adrienne (Emma Mackey), nainen menneisyydestä, Eiffel inspiroituu lopulta muuttamaan Pariisin siluetin. Lue Anne Välinoron kolmen ja puolen tähden arvio täältä.

”Eiffel tarjoaa epookkia Ranskan nälkäisille, 1880-luvun romantiikkaa, kauneutta ja pukuloistoa.”

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Elizabeth

Kuningatar Elizabeth on maailmanhistorian pisimpään hallinnut nainen ja pisimpään vallassa ollut brittimonarkki. Hänen kruunajaisistaan tulee tänä vuonna kuluneeksi 70 vuotta. Viime vuonna äkillisesti menehtynyt ohjaaja Roger Michell kokosi arkistomateriaalia käyttäen rakastavan muotokuvan kuningattaresta, jota piti eräänlaisena elävänä mielikuvitushenkilönä.

Katso traileri. Liput: Niagara

Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka

Koulupojat Henkka Virtanen ja J.K. Kivimutka perustavat etsivätoimiston. Koulumatkalta löytyykin heti todisteita rikoksesta, jota he ryhtyvät selvittämään. Saman tien naapurustoa kohtaa toinenkin mysteeri, ja nuorilla etsivillä on kädet täynnä vaarallista työtä.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Everything Everywhere All At Once

Hulvattomassa scifi-toimintakomediassa Evelyn Wang (Michelle Yeoh) on tavallisten vaikeuksien kanssa kamppaileva äiti, kunnes eräänä päivänä todellisuuden rakenteelle tapahtuu jotain kummallista. Evelynistä tulee ainoa, joka voi pelastaa multiversumin salaperäiseltä pahuudelta. Tehdäkseen sen hänen tulee tutkia kaikkia niitä elämiä, joita tuhannet muut Evelynit ovat eläneet toisissa ulottuvuuksissa. Elokuvan ovat ohjanneet Daniel Kwan ja Daniel Scheinert.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Fabian – moralistin tarina

Nuori Jakob Fabian (Tom Schilling) sukkuloi turhana pitämänsä työn ja 1930-luvun Berliinin yöllisten paheiden välillä. Kyynisyyden murtaa rakastuminen Corneliaan (Saskia Rosendahl), mutta natsien valtaannousu alkaa jo näkyä ympärillä ja maailma tuntuu hajoavan. Elokuva perustuu Erich Kästnerin romaaniin.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Firestarter

Stephen Kingin klassikkoromaanin uudelleenfilmatisoinnin on sovittanut elokuvaksi Scott Teems ja ohjannut Keith Thomas. Tarinan päähenkilö on nuori Charlie-tyttö (Ryan Kiera Armstrong), jolla on kyky sytyttää tulipalo tunteidensa voimalla. Andy (Zac Efron) ja Vicky (Sydney Lemmon) ovat vuosia yrittäneet piilotella tytärtään, jottei hänen kykyään valjastettaisi aseeksi. Perheen olinpaikka paljastuu ja salainen agentti yrittää vangita Charlien – mikä osoittautuu varsin vaaralliseksi pyrkimykseksi.

Katso traileri. Liput: Finnkino

The Happy Worker

John Websterin dokumentti kertoo surkuhupaisan totuuden siitä, miksi emme ole onnellisia töissä. Miksi siistissä sisätyössäkin työskentelyn hinta voi olla terveys ja onnellisuus? Mukana näitä kysymyksiä ratkomassa ovat edesmennyt antropologi David Graeber ja psykologi Christina MaslachLue Antti Selkokarin kolmen tähden arvio täältä.

The Happy Workerin varsinainen aihe on merkityskato, jäytävä tunne oman työn merkityksellisyyden katoamisesta ja samalla myös ihmisen itsensä merkityksellisyyden katoamisesta.”

Katso traileri. Liput: Finnkino

Hurja jengi

Jännitysanimaatiossa herra Susi johtaa huippurikollisten Hurjaa jengiä, joka on tehtaillut huijauksia jo vuosia. Kun he lopulta jäävät kiinni, vaihtoehtoina ovat kiltteyden opettelu tai vankila. Herra Suden mielestä Hurja jengi voi vain esittää kunnollista ja jatkaa rötöksiään, mutta voiko kiltteydellä olla outoja sivuvaikutuksia? Elokuva perustuu Aaron Blabeyn kirjasarjaan.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Hytti nro 6

Cannesin elokuvajuhlien Grand Prix’lla palkittu Juho Kuosmasen (Hymyilevä mies) elokuva vie junamatkalle arktisiin neuvostomaisemiin. Sydänsurujaan Moskovasta Murmanskiin pakeneva Laura (Seidi Haarla) saa hyttikaverikseen kovapintaisen kaivostyöntekijän Ljohan (Juri Borisov). Raiteille sijoittuva road movie on syntynyt Rosa Liksomin Finlandia-palkitun romaanin innoittamana. Lue Eija Niskasen kirjoittama viiden tähden arvio täältä.

”Hytti nro 6 on ennen kaikkea elokuvallista elokuvaa. Se käyttää upeasti hyväksi elokuvan ilmaisukeinoja, kameraa, värejä, ääniraitaa.”

Katso traileri. Liput: Finnkino

Ihmeotukset: Dumbledoren salaisuudet

J.K. Rowlingin velhomaailmassa seikkaillaan jälleen! Nuori Albus Dumbledore (Jude Law) tietää, että pimeyden velho Grindelwald aikoo kaapata vallan. Tätä estämään lähtevät taikaeläintieteilijä assistentteineen, vanhan velhosuvun perillinen, noitakoulun opettaja – ja tavallinen leipuri. Pystyvätkö nämä pysäyttämään vuosisadan vaarallisimman velhon ja tämän seuraajat?

Katso traileri. Liput: Finnkino

Invisible Demons – Tuhon merkit

Intialaisen Rahul Jainin ohjaama elokuva näyttää millaista on elämä maailman saastuneimmassa kaupungissa, 30 miljoonan asukkaan Delhissä, joka on myös ohjaajan kotikaupunki. Dokumentti on suomalaista tuotantoa, ja elokuvan päätuottaja ja yksi käsikirjoittajista on Ilkka Vehkalahti. Elokuva oli viime kesänä ensimmäinen suomalainen Cannesin elokuvajuhlille päässyt dokumenttielokuva.

Katso traileri. Liput: Niagara

Isoäiti

Kun holtiton Sam (George Ferrier) erotetaan sisäoppilaitoksesta, häntä odottaakin kotona yllättäen omien vanhempien lisäksi isän äiti. Isoäiti Ruth (Charlotte Rampling) käyttää pyörätuolia, litkii giniä ja osoittautuu vähintään yhtä vahvaluonteiseksi kuin Sam. Heidän tahtojensa taistelu opettaa molemmille jotain uutta. Käsikirjoittanut ja ohjannut Matthew J. Saville.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Jujutsu Kaisen 0

Japanilaisessa fantasia-animaatiossa Yuta Okkotsun lapsuuden sydänkäpynen Rika Orimoto kuolee auto-onnettomuudessa hänen silmiensä edessä. Kuoleman epäoikeudenmukaisuus muuttaa Rikan kostonhimoiseksi demoniksi, joka seuraa Yutaa ja suojelee tätä hinnalla millä hyvänsä. Yuta pääsee kiroamisen korkeakouluun Jujutsuun ja alkaa uskoa, että voi jatkaa elämäänsä, mutta pystyykö hän murtamaan Rikan kirouksen? Lue Eija Niskasen kolmen tähden arvio täältä.

”Epäilemättä tarina resonoi nuoriin, kouluahdistuksen parissa kamppaileviin tai sen takavuosina kokeneisiin.”

Katso traileri. Liput: Finnkino

JVG-elokuva: Vuodet ollu tuulisii

JVG-rapduona tunnetut Jare Brandi ja Ville Galle ovat tehneet omaa juttuaan yli kymmenen vuotta ja taltioineet matkaansa videolle. Muun muassa Miika Särmäkarista ja Taito Kawatasta koostunut työryhmä sai tämän aikaisemmin näkemättömän materiaalin kanssa vapaat kädet. Syntyi kokopitkä elokuva, jossa ihmetellään, miten harrastuksesta tulikin lopulta jotain niin suurta.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Koskinen

Ruutu-palvelussa nähdyn Koskinen-poliisisarjan toinen kausi lähtee käyntiin elokuvalla. Tamperelaispoliisi Sakari Koskinen (Eero Aho) yrittää löytää tasapainoa omaan elämäänsä samalla kun tutkii väkivaltaisia rikoksia muun muassa Tammerkosken rannoilla, Kalevassa ja raatihuoneen portailla. Elokuva perustuu Seppo Jokisen kirjaan Vilpittömässä mielessä ja sarja jatkuu Ruudussa syksyllä.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

The Lost City

Introvertti Loretta Sage (Sandra Bullock) on luonut uran seikkailuromaaneillaan, komea malli Alan (Channing Tatum) taas esiintymällä niiden kansissa. Kun Loretta joutuu erikoisen miljonäärin kaappaamaksi, Alan päättää todistaa olevansa esittämänsä sankarin veroinen ja lähtee pelastamaan tätä. Seuraa vaarallista mutta katsojalle hillitöntä sekoilua viidakon armoilla. Lue Antti Selkokarin yhden ja puolen tähden arvio elokuvasta täältä.

”Vihreän timantin metsästys ja Kadonneen aarteen metsästäjät tarjoavat tälle leffalle vuorosanat, tyyppitilanteet ja juonen valmiiksi käteen.”

Katso traileri. Liput: Finnkino

MC Helper Bekings

Kahjossa toimintakomediassa Räkä (Kaitsu Wafrid Rinkinen) ja Liima (Janne Kaperi) tapaavat mopomiitissä ja päättävät perustaa oman liivijengin voidakseen osallistua kisoihin. He kuitenkin joutuvat vastakkain kilpailevan mopokerhon ja Räkän pomon kanssa. Elokuva on esiosa sketsiryhmä Biisonimafian lyhytelokuvasarjalle MC Helper, jonka synnystä kertoi Ylellä esitetty Punkaharjun pojat -sarja.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Memoria

Skotlantilainen Jessica (Tilda Swinton) alkaa kuulla Kolumbiassa matkaillessaan outoja ääniä. Hän lähtee mystiselle tutkimusretkelle sekä aisteihinsa että Kolumbian viidakoihin. Memoria on thaimaalaisohjaaja Apichatpong Weerasethakulin ensimmäinen englanninkielinen elokuva.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Minä, Zlatan

Jens Sjögrenin ohjaama draama kertoo Zlatan Ibrahimovicin tarinan rosengårdilaisesta lähiönuoresta maailmantähdeksi. Rankan lapsuuden kokeneesta maahanmuuttajien lapsesta tulee jalkapalloikoni ja yksi kaikkien aikojen puhutuimmista ruotsalaisista. Elokuva perustuu David Lagercrantzin kirjaan Minä, Zlatan Ibrahimovic.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Morbius

Biokemian tohtori Michael Morbius (Jared Leto) yrittää hoitaa tappavaa verisairauttaan kokeellisin keinoin. Parannuksen sijaan hän saakin yli-inhimillisiä voimia – ja verenhimon. Syntyy Marvelin legendaarinen antisankari.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Mothering Sunday

Sisäkkö Janen (Odessa Young) isäntäväki lähtee ulos, ja Jane huomaa olevansa yksin äitienpäivänä. Hän päättää viettää aikaa salaa rakastamansa miehen, läheisen kartanon pojan Paulin (Josh O’Connor) kanssa. Heidän yhteisen aikansa yllä häilyy kuitenkin tumma pilvi, sillä Paulin perhe on järjestänyt hänet kihloihin toisen naisen kanssa.

Katso traileri. Liput: Finnkino

The Northman

Robert Eggersin (Lighthouse) elokuvassa Nuori prinssi Amleth näkee, kuinka hänen isänsä murhataan ja tämän valtakunta varastetaan. Hän vannoo kostavansa, ja vuosia myöhemmin lähteekin huikealle, veriselle kostomatkalle. Amlethin tarina on alun perin vanha skandinaavinen legenda, johon pohjautuu myös Shakespearen Hamlet. Rooleissa mm. Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Anya Taylor-Joy ja Björk. Lue Antti Selkokarin puolentoista tähden arvio elokuvasta täältä.

”Miekkaa heiluttelevien partasuiden joukkoja on viime vuosien tv-sarjoissa nähty niin paljon, ettei enempää luulisi varsinaisesti tarvittavan.”

Katso traileri. Liput: Finnkino

Odotus

Elli (Inka Kallén) ja Mikko (Aku Hirviniemi) asuvat idyllisessä saaristomaisemassa. Kun Ellin nuoruudenrakkaus tulee yllätysvierailulle, täydellinen kuvio järkkyy ja Elli kyseenalaistaa elämänvalintansa. Juhani Ahon teksteistä innoittuneen elokuvan ovat käsikirjoittaneet pääosaa esittävä Kallén ja ohjaaja Aku LouhimiesLue Antti Selkokarin kahden tähden arvio täältä

”Louhimiehen elokuva tuo mieleen Jörn Donnerin tavan kuvata seksuaalisuutensa paikkaa etsiviä moderneja ihmisiä.”

Katso traileri. Liput: Finnkino

Pahanhautoja

Tinja on lahjakas telinevoimistelija, jota tytön äiti esittelee ylpeänä perhe-elämän ihanuutta julistavassa videoblogissaan. Koska äitiä täytyy miellyttää, Tinja kätkee tältä kaikki negatiiviset tunteensa – kunnes löytää eräänä yönä oudon linnunmunan, jota ryhtyy kaikessa salassa hautomaan. Hanna Bergholmin ohjaaman ja Ilja Rautsin käsikirjoittaman psykologisen kauhudraaman pääosissa nähdään Siiri Solalinna, Sofia Heikkilä, Jani Volanen ja Reino NordinLue Eli Harjun neljän ja puolen tähden arvio elokuvasta täältä.

”Tarina rakkaudettomuuden synnyttämistä hirviöistä pitää katsojan penkin reunalla koko kestonsa ajan.”

Katso traileri. Liput: Finnkino

Piemonten tryffelinmetsästäjät

Dokumenttielokuvassa seurataan Italian Piemontessa eläviä 70–80-vuotiaita miehiä, jotka hallitsevat harvinaisten tryffelien löytämisen taidon. Miehet elävät ilman nykyaikaista tekniikkaa ja valmistavat ruokansa ja juomansa itse. Elokuvan ovat ohjanneet yhdysvaltalaiset elokuvantekijät Michael Dweck ja Gregory Kershaw. Lue Anne Välinoron viiden tähden arvio täältä.

”Tämä elokuva on myös tarina luonnonharvinaisuuksien kovasta kaupasta, jossa sieni muuttuu korkean tason statukseksi.”

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Scream

Slasher-kauhun klassikko palaa valkokankaalle viidettä kertaa, mukanaan myös alkuperäiset tähtensä Neve Campbell, David Arquette ja Courteney Cox. Kaksikymmentäviisi vuotta Woodsboron kaupungin ensimmäisten teinimurhien jälkeen joku haluaa herättää paikan väkivaltaisen historian henkiin. Legendaariseen Ghostface-naamioon sonnustautunut tappaja alkaa taas jahdata nuoria, ja aiemmista verilöylyistä selvinnyt Sidney Prescott (Campbell) palaa selvittämään asiaa – henkensä kaupalla.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Sing 2

Animaatioelokuva on jatkoa vuoden 2016 elokuvalle Sing. Ensimmäisestä elokuvasta tutut eläinhahmot yrittävät saada uuden esityksensä läpi show-maailman pääkaupungissa, ja lupaavat tuoda estradille mukaan erakoituneen rocktähden. Rock-leijonaa ääninäyttelee alkuperäisversiossa Bono ja suomalaisessa versiossa Pate Mustajärvi. Elokuvan ikäraja on K7.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Sonic the Movie 2

Segan videopeleistä ja edellisestä elokuvastaan tuttu Sonic-siili (äänenä Ben Schwartz) seikkailee jälleen. Hänen vanha vihollisensa Dr. Robotnik (Jim Carrey) tekee paluun aseenaan mystinen smaragdi, joka voisi tuhota koko ihmiskunnan. Sonic löytää uudeksi apurikseen etsivä Tailsin, ja yhdessä he lähtevät etsimään smaragdia.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Spider-Man: No Way Home

Tom Holland nähdään jälleen nimiroolissa uusimmassa Spider-Man-elokuvassa, joka on jatkoa elokuville Spider-Man: Homecoming (1917) ja Spider-Man: Far from Home (2019). Elokuvasarjan ohjaajana jatkaa Jon Watts. Elokuvan muissa päärooleissa esiintyvät mm. laulaja-näyttelijä Zendaya ja brittitähti Benedict Cumberbatch.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Suurenmoisen lahjakkuuden sietämätön taakka

Nicolas Cage esittää Nicolas Cagea, jonka ura on laskusuhdanteessa. Pakon edessä tämä ottaa vastaan rahakkaan keikan, jolla hänen pitäisi esittää Nicolas Cagea rikkaan mutta rikollisen fanin syntymäpäivillä. Kesken epätodennäköisen ystävyyden synnyn CIA:n agentti (Tiffany Haddish) värvää Cagen operaatioonsa. Cage joutuu näyttelemään henkensä edestä kaikille ympärillään.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Ted K

Tony Stonen elokuvassa erakoitunut entinen yliopistoprofessori Ted elelee vuorilla lähes täysin eristäytyneenä. Hän halveksii teknologiauskovaista yhteiskuntaa ja sitä, mitä se tekee luonnolle ja ihmisille. Ted tulee siihen tulokseen, että väkivalta on hyvä kosto. Hänestä tulee Unabomberina tunnettu terroristi.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Tunturin tarina

Tunturimaisemiin kuljettava uusi kotimainen luontodokumentti jatkaa Metsän tarinan (2012) ja Järven tarinan (2015) aloittamaa elokuvasarjaa. Mytologiaa ja luontokuvia yhdistävän elokuvan käsikirjoituksen ovat kirjoittaneet Antti Tuuri ja Marko Röhr. Elokuva on MRP Matila Röhr Production -yhtiön tuotantoa ja Röhr on myös elokuvan ohjaaja. Elokuva on sallittu kaikenikäisille. Lue Marita Nyrhisen kolmen ja puolen tähden arvio tästä.

”Tarinasta huokuu muinaisuskomusmaailma, jumaltarusto, jonka juuret johtavat saamen kansan myytteihin.”

Katso traileri. Liput: Finnkino

The Twin – Paha kaksonen

Perheidylli rikkoutuu sekunneissa, kun Rachelin (Teresa Palmer) ja Anthonyn (Steven Cree) kaksosista toinen kuolee auto-onnettomuudessa. He päättävät aloittaa puhtaalta pöydältä ja muuttavat ainoaksi lapseksi jääneen Elliot-pojan kanssa syrjäiseen suomalaiskylään. Pian Elliot alkaa käyttäytyä oudosti ja Rachel näkee painajaisia, joita ei usko normaaliin suruprosessiin kuuluviksi. Paranormaalin kauhuelokuvan on ohjannut Taneli Mustonen. Lue Eli Harjun kolmen ja puolen tähden arvio elokuvasta täältä.

”Vaikka tuijottavat lapset ja pakanamaat ovat niin kulunutta kauhukuvastoa, että ansaitsisivat kliseetä rumemman nimen, The Twin osaa käyttää niitä ja tietää myös, miten odotuksia rikotaan.”

Katso traileri. Liput: Finnkino

Tytöt Tytöt Tytöt

Kolme teini-ikäistä tyttöä kohtaa kolmena perjantai-iltana. Kaksi heistä rakastuu, kolmas etsii itseään joka paikassa pursuavan seksuaalisen kuvaston keskellä. Pian mikään ei ole ennallaan, mutta ystävyys kantaa ja uskaltaminen kannattaa. Alli Haapasalon kolmannen pitkän elokuvan päärooleissa nähdään Aamu Milonoff, Eleonoora Kauhanen ja Linnea Leino.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Uncharted

Videopelisarjaan perustuva elokuva kertoo aarteenmetsästäjä Nathan Draken (elokuvassa Tom Holland) ensimmäisestä seikkailusta. Kokenut reissaaja Victor ”Sully” Sullivan (Mark Wahlberg) värvää nuoren Nathanin mukaansa matkalle, jonka tarkoitus on löytää sekä rikkauksia että Nathanin kadonnut veli. Vauhdikkaassa toimintaleffassa läppä lentää ja maisemat vaihtuvat.

Katso traileri: Liput: Finnkino

Vinski ja näkymättömyyspulveri

Juha Wuolijoen ohjaama elokuva perustuu Aapelin lastenkirjaklassikkoon Koko kaupungin Vinski (1954). Elokuvan kuvitteellinen Hömpstadin kaupunki on joutunut rikosaallon valtaan, ja rikoksia lähtee selvittämään koulupoika Vinski (Kuura Rossi) ystävällisen apteekkarin (Martti Suosalo) näkymättömyyspulverin avulla. Elokuvan ikäraja on K7.

”Uusi elokuva päivittää vanhaa tyylillä, joka tekee liiankin selväksi, että nykypäivässä ollaan. Kaikki on turhan päivänselvää ja ilmeistä. Elokuvassa ei ole jälkeäkään mysteerintajusta, saati salaperäisyydestä.”

Katso traileri. Liput: Finnkino

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua