Koomikot naurattavat lauantaina, jotta kaikilla olisi hyvä mieli ja mielenterveys parantuisi

13.03.2024
Tuominenimage

Tommi Tuominen. Kuvan oikeudet: Tommi Tuominen

STAND UP | Ensi lauantaina Tampereen Lapland Hotels Arenalla ei naureta tyhjän päiten, vaan siksi, että mielenterveys edistyisi ja ongelmat ehkäistäisiin.

”Moni illan esiintyjistä avaa komiikallaan omia ongelmiaan.”

Päivi Vasara, teksti

Hyväntekeväisyyskeikan pääesiintyjä, koomikko Tommi Tuominen sairastui muutama vuosi sitten väsymysoireyhtymään. Se oli rankka paikka. Meni työkyky, ja ajoittain hän ei pystynyt käymään edes lähikaupassa.

Tuominen kertoo tästä ongelmastaan lauantaina 16.3.2024 hyväntekeväisyyskeikalla Tampereen Lapland Hotels Arenalla.

Tuominen on tamperelainen pitkän linjan stand up -koomikko. Takataskussa on toinen sija Ylen Naurun tasapaino -kisan ensimmäisellä kaudella.

Väsymysoireyhtymän hän diagnisoi itse kaverin vinkkaamaan lehtiartikkelin perusteella. Viime aikoina hän on kertonut oireistaan ja elämänsä kapeutumisesta sooloesityksissään ja myös laajassa aikakauslehtihaastattelussa viime vuonna. Hänen tarkoituksensa on, että joku muu saman asian kanssa kamppaileva saisi apua. Sooloesitysten ensiesitys oli Tampereen Teatterikesässä viime kesänä.

Tätä nykyä Tommi Tuomisella menee paremmin ja työkyky on palautunut.

Mieli ry:lle tukea

Hyväntekeväisyysillan järjestää Korkeella-klubi, jonka takaa löytyy koomikkokonkari Petri Hankonen. Toinen klubi-isäntä on Kimmo Aro.

– Olen mielissäni, että meille ehdotettiin tällaista yhteistyötä. Asia on tärkeä, Hankonen sanoo.

Illan teema voi olla sekin, että kaksi minuuttia naurua vastaa 45 minuutin rentoutusharjoitusta. Ainakin yleisöllä siis pitäisi olla keikan jälkeen hyvä mieli.

Puolet illan tuotosta lahjoitetaan Mieli ry:lle. Yhdistyksen päämäärä on edistää mielenterveyttä ja ehkäistä ongelmia.

Monilla illan esiintyjistä on omia kokemuksia mielenterveysongelmista tai neuroepätyypillisyyksistä. Välttämättä he eivät tee niistä komiikkaa.

Petri Hankosen hyvin lyhyeksi jääneessä puhelinhaastattelussa oli kyllä komiikkaa. Puhelu pätki, koska sim-kortti oli irti, puhelun aikana isä oli lapsensa kanssa kahvilla ja mehulla, lapsi kaatoi koko lastin päälleen. Hankosta ehkä ei naurattanut, mutta tilanteen voi hyvin kuvitella koomisessa sävyssä.

– Lippuja on mennyt jo ihan hyvä määrä, mutta tavoitteista mielenterveyden eteen ollaan vähän jäljessä. Toki suurin osa lipuista aina myydään viimeisinä päivinä, Petri Hankonen kertoo.

Iso kaarti esiintyjiä

MC:nä eli illan isäntänä toimii Toni Jyvälä. Hänelläkin on takanaan menestystä Naurun tasapaino -kisassa. Hän piti välillä taukoa ja palasi reilu vuosi sitten lavoille.

Illan esiintyjiin kuuluvat Tommi Tuomisen lisäksi Marjut Ollitervo, Helmi Kinnunen, Tommi Vänni, Anne Maaret ja Leo Holmström.

Korkeella Stand Up -hyväntekeväiayysilta Tampereen Lapland Hotels Arenalla (Ratapihankatu 54) la 16.3.2024. Ovet klo 18, showtime klo 19. Lapland Hotels Arena. Lippuja ja kannatuslippuja myy ainakin Tiketti.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua