Mitä voi kokki tehdä kun kaikki maku häviää? Arviossa Tuulensuun Palatsin Kadonneen maun metsästys

20.10.2022
kadonneen maun metsästys

Satu Silvo, Veeti Kallio ja Anna Hanski. Kuva: Anna-Kaisa Noki-Helmanen

MUSIIKKITEATTERI | Tuulensuun palatsi Tampereen Hämeenkadun länsipäädyssä tarjoaa viihtyisän illan Satu Silvon, Anna Hanskin ja Veeti Kallion seurassa.

”Kokonaisuus on viihdyttävä ja rakenne miellyttävä. Kun on musiikin ja laulujen aika, saa keskittyä niihin, ja ruokailun ajan saa puolestaan nauttia makumaailmasta.”

ARVOSTELU

3 out of 5 stars

Kadonneen maun metsästys

  • Käsikirjoitus ja laulut: Janne Viitaniemi
  • Esiintyjät: Satu Silvo, Anna Hanski, Veeti Kallio, Janne Viitaniemi ja orkesteri
  • Esitykset: Tuulensuun Palatsi 2.–5.11.2022

On hienoa, että Tuulensuun Palatsi tarjoaa jälleen kulttuurielämyksiä, viihdettä ja jännitystä. Syksyn avaus on miellyttävä kattaus: show & dinner -esitys nimeltä Kadonneen maun metsästys.

Mitä voi kokki tehdä, kun kaikki maku häviää? Illallisvieraat ovat tulossa ja paniikki iskee. Maun metsästäjinä viihdyttää vahva kolmikko: Anna Hanski, Veeti Kallio ja selkeänä johtotähtenään Satu Silvo.

Janne Viitaniemi on luonut tarinan pitkän kaavan menuksi. Ennen alkuruokaa illastajat lämmitellään lapsuudesta tutuilla ruokaan liittyvillä loruilla. Niistä osan muistaa omastakin lapsuudesta. Lorut ovat pirtsakka aperitiivi.

Alkuruoka tarjoillaan sulavasti lorujen jälkeen. Maistuva rapeareunainen blini tykötarpeineen on sopivan pieni suupala siirtymäksi varsinaiseen menuun ja ensimmäiseen näytökseen.

satu silvo

Satu Silvo, kauhee nälkä. Kuva: Anna-Kaisa Noki-Helmanen

Kauhee nälkä

Siitä alkaa maun metsästys. Musiikin ja laulujen kautta käydään Italiassa, muistellaan lapsuuden kesiä ja ruokamuistoja.

”Kesämuistoja lapsuuden valokuvista kertailen
metsämansikat heinänkorteen talvivihtoja kuivumaan orteen”

Anna Hanski on epätoivoinen makunsa menettänyt kokki, Satu Silvolla on mennyt maku entiseen ja uudet urahaaveet ovat mielessä. Veeti Kallio on muuten vaan menettänyt makunsa.

Lohturuoka, parsaöverit, matka uusien makujen maailmaan.

”Ruokapöydän ääreen kun saa istahtaa, murheet jää toiseen huoneeseen”.

Häränrinta

Pääruokana murea ja mehevä häränrinta. Kuva: Anna-Kaisa Noki-Helmanen

Pääruoka

Musiikillinen show & dinner rytmittyy musiikkiteatterin ja ruokailun kokonaisuudesta. Tarjoilijat ilmestyvät ruokien kanssa miellyttävästi ja huomaamattomasti pöytiin.

Pääruoaksi on valittavana kasvis-, kala- tai lihavaihtoehto. Häränrinta Palatsin Brisket kastikkeineen maistui oikeinkin hyvältä – katsojalta ei onneksi ollut maku kadoksissa.

Pääruokaa sulatellaan hauskoilla musiikkinumeroilla, ja kolmikko on hyvässä vedossa ja vauhdissa. Satu Silvo joukon leaderinä loistaa övereillään Anna Hanskin ja Veeti Kallion kanssa:

”Vedetään parsaöverit, varsia maan alta. Parsaöverit keväältä maistuvalta.”

Kadonneen maun metsästys on viihdyttävä ja ruokahalua herättävä musiikkiviihde herkkujen äärellä. Kokonaisuus on viihdyttävä ja rakenne miellyttävä. Kun on musiikin ja laulujen aika, saa keskittyä niihin, ja ruokailun ajan saa puolestaan nauttia makumaailmasta.

Niin, oli se jälkiruoka vielä. Ihana perinteinen suussa sulava Charlotte-leivos.

Irmeli Heliö

Kadonneen maun metsästys Tuulensuun Palatsissa 2.–5.11.2022.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua