Clément Michelin Kolmen kimppa avaa Tampereen Komediateatterin syksyn riemukkaasti

14.09.2022
52323035362 cfca98638f k

Kuvat: Harri Hinkka

TEATTERI | Mika Nuojuan ohjaama Kolmen kimppa tarjoaa irrottelua ja nauruhermoja kutkuttavaa komediaa. Kattaus on erinomainen ja teema nykypäivää, parisuhteen peruskysymyksiä.

”Melkeinpä olisi halunnut hengähdystauon, kun vatsassa kupli jo seuraava nauru ennen edellisen loppua.”

ARVOSTELU

5 out of 5 stars

Kolmen kimppa

 • Ohjaus: Mika Nuojua
 • Käsikirjoitus: Clément Michel
 • Rooleissa: Tuukka Huttunen, Marika Heiskanen, Jere Riihinen
 • Ensi-ilta: Tampereen Komediateatteri 9.9.2022.

Sitäkö saa mitä tilaa, ohjaaja Mika Nuojua kysyy osuvasti Kolmen kimppa -näytelmän ohjelmalehtisessä.

Parisuhteen peruskysymyksiä, joihin on helppo samaistua. Rakastutaan, ihastutaan, kyllästytään – arki nostaa toisen ärsyttävät puolet esiin. Kuten nyt Sohvin (Marika Heiskanen) vesipullon kanssa kulkeminen ja pusupusu kaikki on ihanaa -asenne. Pauli (Tuukka Huttunen) ei neljän kuukauden avioliiton jälkeen enää kestä suhdetta ja keksii mielestään loistavan idean. Kimppakämppä. Kyllä Sohvi jo viikossa hermostuu.

Marko (Jere Riihinen) on se komedian säntillinen nuori mies ja Paulin paras kaveri. Pauli pakottaa kaverinsa kolmen kimppaan ja asumaan pariskunnan kotiin. Marko ei syty ajatukselle, mutta lopulta Pauli saa hänet suostumaan. Vain maksimissaan viikko, niin Sohvi kyllä kyllästyy ja vaatii Paulia valitsemaan hänen ja Markon välillä.

52324265894 d2f9209db3 k

Tuukka Huttunen, Marika Heiskanen ja Jere Riihinen.

Tästä kaikesta seuraa valkoisia valheita ja tilannekomiikkaa, mikä tekee Kolmen kimpasta herkullisen. Pauli kannustaa Markoa käyttäytymään huonosti, että asia etenisi. Sohvi kun tuntuu lähinnä säälivän ja paapovan Markoa.

Väliajan jälkeen lähteekin kunnon turbovaihde päälle. Melkeinpä olisi halunnut hengähdystauon, kun vatsassa kupli jo seuraava nauru ennen edellisen loppua.

* *

Mika Nuojuan ohjaus on tarkkaa ja rytmillisesti erinomaista.  Juuri oikealla hetkellä siirrytään seuraavaan käänteeseen ja tarina etenee riemukkaasti kohti lopputulosta. Näyttelijät ovat loistavia rooleissaan ja päästelevät täysillä.

Tuukka Huttunen on Paulina onneton ja tyypillinen mies, joka ei osaa sanoa asioita suoraan ja keksii älyttömiä ideoita Sohvin häätämiseksi ja Markon pään menoksi. Huttunen on touhukkaana, ilmeikkäänä Paulina kuin maratonilla ilman hengähdystaukoa.

52324274650 450c7ffd64 k

Kolmen kimppa on Mika Nuojuan ensimmäinen ohjaus Tampereen Komediateatterille.

Marika Heiskanen Sohvina on juuri niin ärsyttäväksi mutta rakastettavaksi rakennettu hahmo kuin vain voi olla. Heiskanen tekee roolin loistavasti. Puhetyyli on tarkkaan hiottu ja toimii täydellisesti.

Jere Riihinen Markona on ihastuttavan säntillinen, neuroottinen ja kiltti mies, joka joutuu Paulin idean uhriksi. Riihisen muutos ensimmäisen näytöksen alusta on huikea. Kun pitää päästää irti, niin sitten päästetään. Loppunousu turbulenssivaiheen jälkeen onkin yllättävä.

Tampereen Komediateatteri on tehnyt onnistuneen tilauksen syyskauden avaukseksi. Kolmen kimppa on juuri sitä mitä on luvattu: raikas kolmen näyttelijän komedia syksyn iltoja ilahduttamaan. Onnistunut komedia naurattaa vielä kotimatkallakin.

Irmeli Heliö

Kolmen kimppa

 • Käsikirjoitus: Clément Michel
 • Suomennos: Reita Lounavuori
 • Ohjaus: Mika Nuojua
 • Rooleissa: Tuukka Huttunen, Marika Heiskanen, Jere Riihinen
 • Lavastus: Oskari Löytönen
 • Pukusuunnittelu: Ella Kauppinen
 • Ääni- ja valosuunnittelu: Janne Pärnänen

Ensi-ilta Tampereen Komediateatterissa 9.9.2022. Esityksiä 30.12.2022 asti. Esityskalenteriin tästä.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua