Tuokiokuva: Puhekaraoke Seinäjoen Kalevan navetassa

01.07.2022
puhekaraoke1

Kuva: Kirsi Haapamatti

TUOKIOKUVA | Kulttuuritoimituksen minireportaasi kulttuuritapahtumasta, pienestä tai isosta.

TAPAHTUMA: Puhekaraokeilta. Puhekaraoke on kuin meille kaikille tuttu laulukaraoke, mutta biisien sijaan esitetään puheita, suomeksi ja englanniksi. Puheet ovat listalla, kuten karaokevihoissa olemme tottuneet näkemään. Listalta valitaan mieluisin puhe, ja sitten vain pajattamaan. Puheet tai niiden katkelmat olivat mitaltaan kuudesta sekunnista yhdeksään minuuttiin.
PAIKKA: Seinäjoen Kalevan Navetan Hugo-Sali.

puhekaraokevihko

TUNNELMA: Rento tunnelma, vaikka väkeä olisi saanut olla enemmänkin. Karaokeisäntä Julius Valve oli sopivasti kannustava, ja kynnys tarttua mikrofoniin oli erittäin matala.

HUIPPUHETKIÄ: Kun kuultiin peräkkäin kolme puhetta ”I did not have sexual relations with that woman” -skandaalin tiimoilta. Ensin Bill Clintonin ”en tehnyt sitä” -puhe, sitten se pidempi ”taisin sittenkin tehdä, mutta lopettakaa jo se jauhaminen, täällä ei ole mitään nähtävää” ja kolmantena vielä Monica Lewinskyn näkemys.

puhekaraoke noeliamorasolvez

Puhekaraokeillan keskellä pidettiin Kalevan Navetan uuden näyttelyn avajaistilaisuus. Taiteilija Noelia Mora Solvez innostui puhekaraokestakin.

SÄÄ: Ulkona helteistä kuin helvetissä, sisällä siedettävää ja hämärää.

KOMMENTTI: ”Olispa joku pitänyt tuon Nasse-sedän puheen.”

JÄRJESTÄJÄ: Kalevan Navetta, Seinäjoen Taidehalli ja The Speech Karaoke Action Group -taiteilijaryhmä.

Kirsi Haapamatti, teksti ja kuvat

puhekaraoke2

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua