Mitä elokuvateattereissa näkyy juuri nyt?

Emily Blunt elokuvassa Hiljainen paikka osa 2. Kuva: Finnkino

Tästä pääset lukemaan arviot ja kuvaukset kaikista elokuvista, jotka pyörivät tällä hetkellä Tampereen elokuvateattereissa. Lista päivittyy perjantaisin.

Kulttuuritoimitus

Tästä jutusta löydät tiedot, trailerit ja lippulinkit kaikista elokuvista, joita Tampereella pääsee tällä hetkellä katsomaan. Listaa päivitetään perjantaisin.

Finnkinon ohjelmistoon pääset täältä ja Niagaran ohjelmistoon täältä.

* *

35mm AM RAN studio DAY28 000047400030

Ammonite. Kuva: Cinema Mondo

Ammonite

Francis Leen käsikirjoittama ja ohjaama elokuva sijoittuu 1800-luvun Englantiin. Tarinan päähenkilö on fossiilien keräilijä (Kate Winslet), jonka elämään tulee yllättäen suuria tunteita, kun hän saa oppilaakseen melankoliaa potevan nuoren rouvan (Saoirse Ronan).

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Babyteeth

Perhetarinassa vakavasti sairas teini-ikäinen tyttö ihastuu itseään vanhempaan, huumeista riippuvaiseen poikaan. Shannon Murphyn ohjaamassa elokuvassa pääroolissa nähdään Eliza Scanlen.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Chaos Walking

Doug Liman on ohjannut tulevaisuuteen sijoittuvan tieteiselokuvan, jonka maailmassa naiset ovat kadonneet ja miesten ajatukset näkyvät kaikille. Päärooleissa nähdään Star Wars -elokuvista tunnettu näyttelijä Daisy Ridley ja Hämähäkkimiehen roolista tuttu Tom Holland.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Cruella

Emma Stone on nimiroolissa Craig Gillespien ohjaamassa Disney-elokuvassa 101 dalmatialaista -animaation pahiksen, Cruella de Vilin, kapinallisesta nuoruudesta.

Katso traileri. Liput: Finnkino 

Demon Slayer: Mugen Train

Haruo Sotozakin ohjaama anime-elokuva on rikkonut katsojaennätyksiä Japanissa. Seikkailullinen elokuva pohjautuu suosittuun mangaan, josta on tehty myös menestynyt animesarja.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Eatnameamet – Hiljainen taistelumme

Suvi Westin ohjaama dokumentti on kuvaus Suomen valtion saamelaispolitiikasta, saamelaiskulttuurin kadottamisesta ja saamelaisten taistelusta olemassaolonsa puolesta. Lue Tiina Nyrhisen teksti elokuvasta täältä.

”Suvi West kuvaa asioita yhteisön sisältä käsin ja on monissa kohdin kuvattaviaan melkein iholla, mutta silti dokumentti ei latistu sentimentaaliseksi tai kiihkomieliseksi. Lappi herättää intohimoja yhä useammissa piireissä.”

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

flummelit stills033

Flummelit

Karvapeitteisiä donitseja muistuttavat flummelit ovat lajinsa viimeisiä edustajia koko perheen animaatioelokuvassa. Elokuvan on ohjannut David Silverman, joka tunnetaan mm. Simpsonit-sarjan ohjaajana.

Katso traileri. Liput: Finnkino 

Fucking With Nobody

Hannaleena Haurun satiirinen draamakomedia kertoo ikisinkusta elokuvaohjaaja (Hannaleena Hauru) ja tämän näyttelijäystävä (Samuel Kujala), jotka hetkellisestä päähänpistosta päättävät luoda kulissisuhteen Instagramiin. Lue Kaarina Lehtisalon arvio elokuvasta täältä.

”Fucking with Nobody kulkee notkeasti, fiktioiden tasolta toiselle liikutaan taitavasti, ja metaelokuvalliset keinot ovat osa elokuvan huumoria.”

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Godzilla vs. Kong

Elokuvahistorian isoimmat hirviöt ottavat mittaa toisistaan maalla ja merellä, ja koko maapallo on jälleen vaarassa. Pääroolissa Alexander Skarsgård näyttää syystäkin huolestuneelta.

Katso traileri. Liput: Finnkino 

Hiljainen paikka osa 2

John Krasinski on ohjannut jatko-osan parin vuoden takaiselle tieteiskauhujännärille, jossa ihmiset pakenevat äänen perusteella saalistavia hirviöitä. Pääosassa nähdään Emily Blunt.

Katso traileri. Liput: Finnkino

In the Heights

Latinalaisamerikkalaiselle asuinalueelle New Yorkissa sijoittuva musikaali perustuu alun perin näyttämölle luotuun menestysmusikaaliin. Musiikista ja lyriikoista vastaa Lin-Manuel Miranda, elokuvan on ohjannut John M. Chu.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Karalahti

Juuso Syrjän ohjaamassa dokumenttielokuvassa seurataan jääkiekkoilija Jere Karalahden uraa ja elämää Tapulikaupungin pihoilta ammattilaisten kiekkokaukaloihin. Elokuvan on tuottanut Solar Films.

Katso traileri. Liput: Finnkino 

Kirottu 3: Paholaisen vallassa

Kauhuelokuvasarjan kolmannessa osassa paranormaaleja ilmiöitä tutkiva pariskunta Ed ja Lorraine Warren ovat jälleen demonien jäljillä. Päärooleissa nähdään tuttuun tapaan Patrick Wilson ja Vera Farmiga.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Kuka pelkää puudelia

Australialainen animaatio kertoo ihmissusien sukuun kuuluvasta teinipojasta, joka huomaa sittenkin olevansa puudeli. Elokuvan on ohjannut Alexs Stadermann, jonka aiempiin animaatioihin lukeutuu mm. Maija Mehiläinen.

Katso traileri. Liput: Finnkino 

Lupaava nuori nainen

Emerald Fennellin ohjaama Lupaava nuori nainen on hilpeä genrehybridi. Carey Mulliganin tähdittämä elokuva alkaa kostotrillerinä, mutta paljastuu myös joksikin muuksi. Lue Antti Selkokarin kolmen ja puolen tähden arvio täältä.

”Parhaina hetkinään elokuva kertoo uskalluksesta olla omalakinen kuin päähenkilönsä, jonka tunnelmat vaihtelevat herttaisuudesta täyteen sosiopatiaan.”

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Meren tuomat

Anna Antsalon dokumenttielokuvassa seurataan kolmea ihmistä, jotka tekevät löytöjä meren rannoilla. Dokumentissa ovat mukana cornwallilainen roskia keräävä Rob, hollantilainen arkeologi Jolanda ja japanilainen taideopettaja Shige.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

minari perhe

Steven Yeun (edessä) tuo perheensä Arkansasiin. Kuva: David Bornfriend / A24

Minari

Lee Isaac Chungin ohjaama elokuva käsittelee Kaliforniasta Arkansasin maaseudulle muuttavan korealaisperheen juurtumista amerikkalaiseen maaperään. Lue Eija Niskasen neljän ja puolen tähden arvio täältä.

Minari on uudisraivaajaelokuva, tyypillisen amerikkalaisen elokuvagenren edustaja. Valkoisten villiä länttä raivaavien uudisasukkaiden sijaan pääosassa ovat nyt aasialaissiirtolaiset.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Mother

Parasiten ohjaajan, korealaisen Bong Joon-hon ohjaama elokuva vuodelta 2009 tuodaan Suomeen elokuvateatterikierrokselle. Jännitysdraamassa äiti yrittää saada murhasta syytetyn poikansa vapaaksi selvittämällä todellisen murhaajan.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Nomadland

Parhaan elokuvan Oscarilla palkittu Nomadland toi pystin myös ohjaajalleen Chloé Zhaolle ja näyttelijä Frances McDormandille. Elokuva kertoo ikääntyneistä ihmisistä, joiden elämä sujuu asunnoiksi muunnetuissa pakettiautoissa maata kiertäen. Lue Antti Selkokarin neljän tähden arvio täältä.

”Mieleen jäävintä Nomadlandissa ovat hiljaiset hetket ja laajoina levittäytyvät maisemat, joiden yllä aukeaa iso taivas.”

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Pako New Yorkista

John Carpenterin ohjaamassa mustan huumorin ja outojen tyyppien dystopiassa etsitään presidenttiä vuoden 1997 tulevaisuudessa. Lue Kaarina Lehtisalon artikkeli vuonna 1981 ensi-iltansa saaneesta elokuvasta täältä.

Kurt Russellin esittämä päähenkilö Snake Plissken on vastahakoisista sankareista vastahakoisin – ja coolein.”

Katso traileri. Liput: Finnkino

Pekka Töpöhäntä

Christian Rylteniusin ohjaama koko perheen animaatio perustuu Gösta Knutssonin rakastettuihin lastenkirjoihin.

Katso traileri. Liput: Finnkino 

Petteri Kaniini: Kani karkuteillä

Beatrix Potterin lastenkirjoihin perustuva hahmo Petteri Kaniini palaa valkokankaalle uudessa, Will Gluckin ohjaamassa animaatioelokuvassa. Seikkailu on siinä määrin jännittävä, että elokuva on saanut ikärajakseen K7.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Punainen kohina

Sami Pöyryn ensimmäinen pitkä elokuva tuo suomalaisen riippumattoman elokuvan saralle omalaatuisuutta arthouse-otteellaan. Lue Aleksi Leskisen kolmen ja puolen tähden arvio täältä.

”Elokuva etsii tietä katsojan ihon alle ja hoitaa hommansa hienostuneesti, luottaen vahvasti sen voimaan, mitä katsoja ei näe tai tiedä. Se kirvoittaa pohtimaan hahmojen toimintaa ja ajattelua, tunkee todella liki – koskettaakin, mutta säästeliäästi.”

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

20200717 201150 01

Joonas Berghällin (keskellä) Punkkisota sai Kulttuuritoimituksessa viisi tähteä. Kuva: Baloa Pictures

Punkkisota

Joonas Berghällin dokumentti kertoo Lymen tautiin eli borrelioosiin sairastuneista ihmisistä, myös ohjaajasta itsestään. Lue Anne Välinoron viiden tähden arvio täältä.

Punkkisota kietoo maailman yhteen tympeään verestä pullustuvaan eläimeen, jonka pureman kautta taudinaiheuttaja siirtyy ihmiseen.”

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Raya ja viimeinen lohikäärme

Disney-animaatiossa nuori soturi Raya etsii myyttistä viimeistä lohikäärmettä voidakseen pelastaa ihmiskunnan. Seikkailullinen fantasia on sallittu yli 7-vuotiaille.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Risto Räppääjä ja väärä Vincent

Uusimmassa Risto Räppääjä -elokuvassa Rauha-täti (Minka Kuustonen) vakuuttuu Riston (Silmu Ståhlberg) taiteellisesta lahjakkuudesta ja uskoo tämän olevan uudelleen syntynyt Vincent van Gogh. Elokuvan on ohjannut Maria Sid.

Katso traileri. Liput: Finnkino 

Sound of Metal

Darius Marderin ohjaama draama kuulonsa menettävästä rumpalista on huomioitu Suomessa elokuvalle myönnetystä parhaan äänisuunnittelun Oscarista, josta osa kuuluu foley-artisti Heikki Kossille, äänileikkaaja Pietu Korhoselle sekä äänittäjä Kari Vähäkuopukselle. Lue Eija Niskasen neljän tähden arvio täältä.

”Hiljaisuus ja vaimennetut äänet ovat olennainen osa elokuvan ääntä, katsojan tie Rubenin kokemukseen.”

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Spiral: From the Legacy of Saw

Saw-kauhuelokuvasarjan yhdeksännessä osassa murhia selvittävät poliisit joutuvat keskelle sarjamurhaajan sadistista peliä. Darren Lynn Bousmanin ohjaamassa elokuvassa nähdään pääosissa Chris Rock, Max Minghella ja Samuel L. Jackson.

Katso traileri. Liput: Finnkino 

The United Way

Those Who Wish Me Dead

Taylor Sheridanin ohjaama trilleri kertoo savuhyppääjästä, joka murehtii edelleen kolmen ihmisen kuolemaan päättynyttä tulipaloa. Pääosissa Angelina Jolie ja Nicholas Hoult. Elokuva perustuu Michael Korytan kirjoittamaan kirjaan.

Katso traileri. Liput: Finnkino 

Tom & Jerry: The Movie

Ikuinen kissa ja hiiri -leikki jatkuu Tim Storyn ohjaamassa elokuvassa, joka yhdistää animaatiota ja näyteltyä elokuvaa.

Katso traileri. Liput: Finnkino 

Wrath of Man

Brittiohjaaja Guy Ritchien uusimmassa toimintatrillerissä nähdään salaperäinen arvokuljetusten vartija (Jason Statham), joka estää ryöstöyrityksen. Elokuva on uusi versio ranskalaisen Nicolas Boukhriefin elokuvasta Cash Truck (Le Conveyeur, 2004). Lue Antti Selkokarin kahden ja puolen tähden arvio täältä.

”Guy Ritchie on puurtanut vuositolkulla päästääkseen ikuisesta indieohjaajasta Hollywoodin ykkösnimiin. Sillä reissulla hänestä on tullut persoonaton rivityöläinen.”

Katso traileri. Liput: Finnkino 

Yhdet vielä

Thomas Vinterbergin ohjaamassa draamakomediassa Mads Mikkelsen opettajakollegoineen ponnistelee päästäkseen tieteellisen tarkasti pitkään nousuhumalaan. Lue Antti Selkokarin kolmen tähden arvio täältä.

Yhdet vielä yhdistelee osaavasti komediaa vakavampaan draamaan. Se osaa nauraa kännitoilailujen pöhköydelle, mutta muistaa myös heräämisen kurjuuden.”

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua