Mitä elokuvateattereissa näkyy juuri nyt?

Dwayne Johnson elokuvassa Jungle Cruise. Kuva: Disney Enterprises,

Tästä pääset lukemaan arviot ja kuvaukset kaikista elokuvista, jotka pyörivät tällä hetkellä Tampereen elokuvateattereissa. Lista päivittyy perjantaisin.

Kulttuuritoimitus

Tästä jutusta löydät tiedot, trailerit ja lippulinkit kaikista elokuvista, joita Tampereella pääsee tällä hetkellä katsomaan. Listaa päivitetään perjantaisin.

Finnkinon ohjelmistoon pääset täältä ja Niagaran ohjelmistoon täältä.

* *

Ammonite

Francis Leen käsikirjoittama ja ohjaama elokuva sijoittuu 1800-luvun Englantiin. Tarinan päähenkilö on fossiilien keräilijä (Kate Winslet), jonka elämään tulee yllättäen suuria tunteita, kun hän saa oppilaakseen melankoliaa potevan nuoren rouvan (Saoirse Ronan).

Katso traileri. Liput: Niagara

Aya ja noita

Japanilaisen Studio Ghiblin uutuusanimaatiossa nuori, lastenkodissa asuva Aya pääsee noidan oppiin. Elokuvan on ohjannut Gorō Miyazaki.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Black Widow

Scarlett Johansson on pääosassa Mustan Lesken nimiroolissa Marvel-sarjakuvahahmoon perustuvassa supersankarielokuvassa. Elokuvan on ohjannut australialainen Cate Shortland.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Croodit: Uusi aika

Lasten animaatioelokuvassa luolamiesten perhe Croodit kohtaa hieman pitemmälle evoluutiossa ehtineen perheen, Parempaiset. Joel Crawfordin ohjaama elokuva on jatkoa vuoden 2013 elokuvalle, ja on saanut ikärajakseen K7.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Cruella

Emma Stone on nimiroolissa Craig Gillespien ohjaamassa Disney-elokuvassa 101 dalmatialaista -animaation pahiksen, Cruella de Vilin, kapinallisesta nuoruudesta. Lue Eli Harjun arvio elokuvasta täältä.

”Cruella ei ole sellainen laiska kyhäelmä kuin trendikkään antisankarivirtauksen vanavedessä voisi pelätä.”

Katso traileri. Liput: Finnkino 

Eatnameamet – Hiljainen taistelumme

Suvi Westin ohjaama dokumentti on kuvaus Suomen valtion saamelaispolitiikasta, saamelaiskulttuurin kadottamisesta ja saamelaisten taistelusta olemassaolonsa puolesta. Lue Tiina Nyrhisen teksti elokuvasta täältä.

”Suvi West kuvaa asioita yhteisön sisältä käsin ja on monissa kohdin kuvattaviaan melkein iholla, mutta silti dokumentti ei latistu sentimentaaliseksi tai kiihkomieliseksi. Lappi herättää intohimoja yhä useammissa piireissä.”

Katso traileri. Liput: Niagara

Fast & Furious 9

Kaksikymmentä vuotta jatkuneen elokuvasarjan yhdeksännessä osassa Dominic Toretto (Vin Diesel) ajaa kaasu pohjassa eri puolilla maapalloa. Elokuvan on ohjannut Justin Lin, joka ohjasi myös sarjan osat 3–6. Lue Kaarina Lehtisalon yhden ja puolen tähden arvio täältä.

”On aivan sama kuinka monta moottoripyörää, autoa ja ajoneuvoyhdistelmää pyörii ilmassa yhtä aikaa, jos mikään ei tunnu miltään.”

Katso traileri. Liput: Finnkino

Flummelit

Karvapeitteisiä donitseja muistuttavat flummelit ovat lajinsa viimeisiä edustajia koko perheen animaatioelokuvassa. Elokuvan on ohjannut David Silverman, joka tunnetaan mm. Simpsonit-sarjan ohjaajana.

Katso traileri. Liput: Finnkino 

Fucking With Nobody

Hannaleena Haurun satiirinen draamakomedia kertoo ikisinkusta elokuvaohjaaja (Hannaleena Hauru) ja tämän näyttelijäystävä (Samuel Kujala), jotka hetkellisestä päähänpistosta päättävät luoda kulissisuhteen Instagramiin. Lue Kaarina Lehtisalon arvio elokuvasta täältä.

”Fucking with Nobody kulkee notkeasti, fiktioiden tasolta toiselle liikutaan taitavasti, ja metaelokuvalliset keinot ovat osa elokuvan huumoria.”

Katso traileri. Liput: Niagara

Happy Together

Wong Kar Wain ohjaama elokuva vuodelta 1997 tuodaan elokuvateattereihin restauroituna versiona. Hongkongissa tuotettu elokuva palkittiin aikoinaan Cannesissa parhaasta ohjauksesta. Elokuvassa Tony Leung ja Leslie Cheung nähdään päärooleissa toisiinsa hullaantuneina ja mustasukkaisina rakastavaisina, jotka matkaavat halki Argentiinan.

Katso traileri. Liput: Niagara

Hiljainen paikka osa 2

John Krasinski on ohjannut jatko-osan parin vuoden takaiselle tieteiskauhujännärille, jossa ihmiset pakenevat äänen perusteella saalistavia hirviöitä. Pääosassa nähdään Emily Blunt. Lue Kaarina Lehtisalon arvio elokuvasta täältä.

”Äänillä rakennettu jännitys soveltuukin varsin hyvin kauhuelokuvan kerronnan pohjaksi. Hiljainen paikka -elokuvissa piinaa nostatetaan vuorottelemalla kerronnassa hiljaisuutta, musiikkia ja ympäristön ääniä.”

Katso traileri. Liput: Finnkino

Hitman’s Wife’s Bodyguard

Patrick Hughesin ohjaama elokuva on jatkoa neljän vuoden takaiselle Hitman’s Bodyguard -elokuvalle (2017). Ryan Reynolds näyttelee henkivartijaa, joka pyrkii elämänmuutokseen, mutta joutuu lomallaankin keskelle tulitaistelua. Toimintakomedian muissa rooleissa nähdään koko joukko nimekkäitä tähtiä – Samuel L. Jackson, Salma Hayek, Antonio Banderas ja Morgan Freeman.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Ikuiseen rauhaan

Ville Suhosen ohjaama ja käsikirjoittama dokumenttielokuva kertoo Arndt Pekurisesta (1905–1941), joka oli kansainvälisestikin tunnettu suomalainen pasifisti. Pekurinen kieltäytyi aseista viimeiseen saakka, ja hänet teloitettiin rintamalla vuonna 1941.

Liput: Niagara

In the Heights

Latinalaisamerikkalaiselle asuinalueelle New Yorkissa sijoittuva musikaali perustuu alun perin näyttämölle luotuun menestysmusikaaliin. Musiikista ja lyriikoista vastaa Lin-Manuel Miranda, elokuvan on ohjannut John M. Chu.

Katso traileri. Liput: Finnkino

In the Mood for Love

Wong Kar-wain arvostettu In the Mood for Love vuodelta 2000 palaa elokuvateattereihin restauroituna kopiona. Elokuva on 1960-luvun Hongkongiin sijoittuva rakkaustarina, jossa tahoillaan naimisissa olevat mies ja nainen tutustuvat, ja alkavat viettää aikaa toistensa kanssa. Lukuisia palkintoja voittaneen elokuvan päärooleissa nähdään Maggie Cheung ja Tony Leung. Lue Marita Nyrhisen viiden tähden arvio täältä.

”Elokuva on kestänyt mahdottoman hienosti aikaa, kuin se olisi tuliterä.”

Katso traileri. Liput: Niagara

Jungle Cruise

Disney-tuotannossa seikkaillaan Amazonin viidakoissa etsimässä salaperäistä puuta, joka voisi mullistaa lääketieteen. Päättäväisen tutkijan roolissa nähdään Emily Blunt. Hänelle opaspalveluja viidakkoon tarjoaa jokilaivan kippari, jota näyttelee Dwayne Johnson.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Kadonneen arkin metsästäjät: Yli laidan!

Animaatioseikkailussa eläimet seilaavat arkissa keskellä merta. Juuri kun ruoka on loppumassa, löytyy salainen siirtokunta. Elokuva on jatkoa kuuden vuoden takaiselle elokuvalle Kadonneen arkin metsästäjät (Ooops! Noah Is Gone…, 2015). Jännitystä riittää ikärajan K7 verran.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Kirottu 3: Paholaisen vallassa

Kauhuelokuvasarjan kolmannessa osassa paranormaaleja ilmiöitä tutkiva pariskunta Ed ja Lorraine Warren ovat jälleen demonien jäljillä. Päärooleissa nähdään tuttuun tapaan Patrick Wilson ja Vera Farmiga.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Lassie palaa kotiin

Klassikkotarina koiran ja pojan ystävyydestä. Saksalaisen elokuvan on ohjannut Hanno Olderdissen. Dubattu suomeksi. Elokuvan ikäraja on K7.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Luokkakokous 3 – sinkkuristeily

Renny Harlinin ohjaama komedia on jatkoa aiemmille Luokkakokous-elokuville. Päärooleissa kolmena sinkkuristeilylle lähtevänä kaveruksena nähdään Sami Hedberg, Aku Hirviniemi ja Jaajo Linnonmaa.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Lupaava nuori nainen

Emerald Fennellin ohjaama Lupaava nuori nainen on hilpeä genrehybridi. Carey Mulliganin tähdittämä elokuva alkaa kostotrillerinä, mutta paljastuu myös joksikin muuksi. Lue Antti Selkokarin kolmen ja puolen tähden arvio täältä.

”Parhaina hetkinään elokuva kertoo uskalluksesta olla omalakinen kuin päähenkilönsä, jonka tunnelmat vaihtelevat herttaisuudesta täyteen sosiopatiaan.”

Katso traileri. Liput: Niagara

Nomadland

Parhaan elokuvan Oscarilla palkittu Nomadland toi pystin myös ohjaajalleen Chloé Zhaolle ja näyttelijä Frances McDormandille. Elokuva kertoo ikääntyneistä ihmisistä, joiden elämä sujuu asunnoiksi muunnetuissa pakettiautoissa maata kiertäen. Lue Antti Selkokarin neljän tähden arvio täältä.

”Mieleen jäävintä Nomadlandissa ovat hiljaiset hetket ja laajoina levittäytyvät maisemat, joiden yllä aukeaa iso taivas.”

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Old

Lapsiperheen lomapäivä rannalla muuttuu painajaiseksi, kun perheenjäsenet alkavat äkkiä vanheta pikavauhtia. Elokuvan on ohjannut M. Night Shyalaman, joka muistetaan parhaiten läpimurtoelokuvastaan Kuudes aisti (1999).

Katso traileri. Liput: Finnkino

Pertsa ja Kilu

Kirjailija Väinö Riikkilän luomat suositut lastenkirjojen sankarit, Pertsa ja Kilu, selvittävät Kotkan pankkiryöstön saaliin kohtaloa. Taavi Vartian ohjaamassa ja käsikirjoittamassa elokuvassa nuorten sankareiden rooleissa nähdään Olavi Kiiski ja Oskari Mustikkaniemi.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Petteri Kaniini: Kani karkuteillä

Beatrix Potterin lastenkirjoihin perustuva hahmo Petteri Kaniini palaa valkokankaalle uudessa, Will Gluckin ohjaamassa animaatioelokuvassa. Seikkailu on siinä määrin jännittävä, että elokuva on saanut ikärajakseen K7.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Raya ja viimeinen lohikäärme

Disney-animaatiossa nuori soturi Raya etsii myyttistä viimeistä lohikäärmettä voidakseen pelastaa ihmiskunnan. Seikkailullinen fantasia on sallittu yli 7-vuotiaille.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Risto Räppääjä ja väärä Vincent

Uusimmassa Risto Räppääjä -elokuvassa Rauha-täti (Minka Kuustonen) vakuuttuu Riston (Silmu Ståhlberg) taiteellisesta lahjakkuudesta ja uskoo tämän olevan uudelleen syntynyt Vincent van Gogh. Elokuvan on ohjannut Maria Sid.

Katso traileri. Liput: Finnkino 

Space Jam: Uusi legenda

Koripalloilua ja animaatiota yhdistävä elokuva on varsin pitkään kypsytelty jatko-osa 1990-luvun Space Jam -elokuvalle (1996). Uutena legendana pääroolissa nähdään koripallotähti LeBron James. Häntä animaatiomaailman syövereissä avustavat vähintään yhtä legendaariset Looney Tunes -animaatiohahmot, kuten Väiski Vemmelsääri, Repe Sorsa, Tipi ja Sylvesteri.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Spirit – Kesyttämätön

Animaatioelokuvassa nuori tyttö löytää sukulaissielun villihevosesta. Elokuva on uusi osa Dreamworksin jo lähes kaksikymmentä vuotta jatkunutta Spirit-sarjaa, joka alkoi elokuvasta Spirit – villi ja vapaa (2002) ja jatkui Netflixin animaatiosarjana vuodesta 2017 alkaen.

Katso traileri. Liput: Finnkino

Supernova

Colin Firth ja Stanley Tucci nähdään elokuvan päärooleissa elämänkumppaneina, joista toinen on sairastunut yhä pahenevaan muistisairauteen. Pari kiertää ympäri Englannin maaseutua hyvästelemässä ystäviä ja sukulaisia, ja viettää ehkä viimeisiä hetkiä yhdessä. Elokuva on Harry Macqueenin käsikirjoittama ja ohjaama, hänen toinen pitkä elokuvansa.

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

The United States vs. Billie Holiday

Maailmankuulu laulaja Billie Holiday (1915–1959) otti kantaa syrjintää ja viharikoksia vastaan, ja joutui itse Yhdysvaltain liittovaltion ja huumeviraston seurannan kohteeksi. Lee Danielsin ohjaamassa, tositapahtumiin perustuvassa elokuvassa Holidayn roolissa nähdään Golden Globe -voittaja Andra Day.

Katso traileri. Liput: Niagara

Wanda

Vuonna 1970 ensi-iltansa saanut elokuva kertoo kotiäiti Wandasta, joka jättää perheensä ja lähtee. Elokuva on ohjaaja-käsikirjoittaja Barbara Lodenin ainoa pitkä elokuva ja feministisen elokuvan merkkiteos. Loden esiintyy itse elokuvan nimiroolissa.

Katso traileri. Liput: Niagara

Yhdet vielä

Thomas Vinterbergin ohjaamassa draamakomediassa Mads Mikkelsen opettajakollegoineen ponnistelee päästäkseen tieteellisen tarkasti pitkään nousuhumalaan. Lue Antti Selkokarin kolmen tähden arvio täältä.

Yhdet vielä yhdistelee osaavasti komediaa vakavampaan draamaan. Se osaa nauraa kännitoilailujen pöhköydelle, mutta muistaa myös heräämisen kurjuuden.”

Katso traileri. Liput: Finnkino Niagara

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua