Viikon runo #45: Riikka Palander

Kulttuuritoimitus
14.10.2024
45 riikka palander viikon runo by minna eloranta kulttuuritoimitus

Kuvitus: Minna Eloranta

Uusi viikko, uusi runo. Tervetuloa aloittamaan uusi viikko mielenrauhaa tarjoavan Viikon runon toisen ”tuotantokauden” parissa joka maanantai. Runoilijat Riikka Palander, Jonimatti Joutsijärvi, Tiina Lehikoinen ja Kari Aronpuro ovat valinneet 37 runon kokoelman Kulttuuritoimituksen lukijoille. Näyttelijät Eriikka Magnusson ja Auvo Vihro esittävät runot vuoroviikoin. Kulttuuritoimituksella on ilo ja kunnia julkaista runovideo joka maanantai juhannuksen tienoille 2025 asti. 

Päivi Vasara, teksti

Riikka Palander: “Jos päätän astua syvyyteen…”, Maa muistaa matkustajan (Sanasato, 2010).

Löydät runon alta kuvana. Jos luet runoa puhelimella, kokeile puhelimen kääntämistä vaakatasoon miellyttävämmän lukukokemuksen saamiseksi. 

45 runo Riikka Palander

* *

Löydät Viikon runot aina Kulttuuritoimituksen etusivulta ja videokanavaltamme Youtubesta. Pääset suoraan Viikon runo -soittolistalle tästä linkistäSarjassa julkaistaan yksi runo viikossa. Julkaisupäivä on maanantai. Tämä on toinen tuotantokausi, ja se päättyy kesäkuussa 2025. 

Runojen järjestys on sattuman dramaturgiaa. Sarjassa on neljän viikon rytmi, ja runoilijat vuorottelevat tässä järjestyksessä: Riikka Palander, Jonimatti Joutsijärvi, Tiina Lehikoinen ja Kari Aronpuro

Runot esittävät näyttelijät Eriikka Magnusson ja Auvo Vihro. Kuvituksen kuhunkin runoon on tehnyt Kulttuuritoimituksen hovikuvittaja Minna Eloranta. Äänet on taltioinut äänisuunnittelija Niklas Vainio, ja videot on koostanut Kulttuuritoimituksen päätoimittaja Marita Salonen

viikon runo kulttuuritoimitus

Runoilijoiden haastattelut löydät alla olevista linkeistä. Haastattelijana on ollut Kulttuuritoimituksen toimittaja ja sarjan ideoinut Päivi Vasara. Kulttuuritoimituksen valokuvaaja Ulla-Maija Svärd on kuvannut runotekstit kustantajien siunauksella. 

Viikon runon ensimmäisen tuotantokauden runoilijat olivat Kristiina Wallin, Arto Lappi, Tuija Välipakka ja Juhani Ahvenjärvi.

* *

Viikon runo 

Joka maanantai Kulttuuritoimituksessa: 

Haastattelut:

Ensimmäisen kauden runoilijat: 

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua