Teatterimuistoja #8: Maria Aro

03.10.2021

Maria Aro. Kuva: Ari Mäkelä

HENKILÖ | Näyttelijä Maria Aro kertoo huikeita tarinoita siitä, miten lapsi on saattanut syntyä ja kasvaa teatterissa sanan mukaisesti. Aro esiintyi ensimmäisen kerran neljävuotiaana Kemin kaupunginteatterissa.

Marita Salonen

Näyttelijä Maria Aro kertoo huikeita tarinoita siitä, miten lapsi on saattanut sananmukaisesti syntyä ja kasvaa teatterissa. Hänen lapsuudenperheensä jopa asui Hämeenlinnan teatterissa naisten pukuhuoneessa, äiti säilöi siellä hillojakin.

Maria Aro esiintyi ensimmäisen kerran neljävuotiaana Kemin kaupunginteatterissa. Teatteriperhe kiersi monia kaupunkeja, ja kansakoulun Jyväskylässä käynyt Aro tuntee aina itsensä osin keskisuomalaiseksi. Muuttaminen kaupungista toiseen oli jännittävää mutta myös rankkaa.

– Päätin, että en tee samaa virhettä omille lapsilleni. Minä tein, ihan saman jutun.

Pisimpään Aro työskenteli uransa aikana Kansallisteatterissa ja Tampereen Työväen Teatterissa. Videolla Aro kuljettaa vuosien tarinoita tarkoilla yksityiskohdilla höystettyinä.

* *

Kulttuuritoimitus tukee Teatterimuistoja-videosarjalla tätä käynnissä olevaa digitaalisen teatterimuseon hanketta. Videot on kuvannut ja editoinut Ari Mäkelä vuosina 2017–2019 Tampereen Teatterimuseo ry:n tilauksesta.

Teatterimuistoja-sarjassa Sarjassa julkaistaan uusi osa aina sunnuntaisiin. Pääset katsomaan kaikki videot paitsi Kulttuuritoimituksesta, myös Youtubesta löytyvältä soittolistalta.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Teatterimuistoja #5: Ahti Kuoppala

Teatterimuistoja #5: Ahti Kuoppala

HENKILÖ | Näyttelijä Ahti Kuoppalan elämä sai suunnan, kun hän pääsi 1950-luvulla Tampereen Työväenteatterin näyttämölle Sylvi Salosen ja Veikko Sinisalon kaltaisten suuruuksien rinnalle. Simpauttaja teki Ahti Kuoppalasta itsestään filmitähden.

lue lisää