Teatterimuistoja #6: Maija Raipia

19.09.2021

Maija Raipia kävi lapsena balettitunneilla joka päivä.

HENKILÖ | Maija Raipia matkusti laivalla Atlantin yli opiskelemaan balettia Torontossa. Neuvostoliitto oli aivan liian pelottava nuorelle tanssijalle.

Marita Salonen

Koreografi Maija Raipia tanssi jo pikkulapsena niin paljon, että koiratkin oppivat tanssimaan. Teatterimuistoja-videosarjan kuudennessa osassa hän kertoo, miten alan huippuopetukseen olisi pitänyt lähteä Leningradiin tai Moskovaan.

Neuvostoliitto oli kuitenkin aivan liian pelottava nuorelle tanssijalle. Niinpä isä hankki paikan kauppalaivasta, jolla Maija Raipia lähti Atlantin yli opiskelemaan Torontoon.

Kanadan-vuosien jälkeen hän palasi Tampereelle, kun teatterit perustivat yhteisen liikunta- ja balettikoulun. Sitten elämäntarinaan astuu Esko Raipia ja lopulta myös Tampereen Komediateatteri.

* *

Kulttuuritoimitus tukee Teatterimuistoja-videosarjalla tätä käynnissä olevaa digitaalisen teatterimuseon hanketta. Videot on kuvannut ja editoinut Ari Mäkelä vuosina 2017–2019 Tampereen Teatterimuseo ry:n tilauksesta.

Teatterimuistoja-sarjassa Sarjassa julkaistaan uusi osa aina sunnuntaisiin. Pääset katsomaan kaikki videot paitsi Kulttuuritoimituksesta, myös Youtubesta löytyvältä soittolistalta.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Teatterimuistoja #8: Maria Aro

Teatterimuistoja #8: Maria Aro

HENKILÖ | Näyttelijä Maria Aro kertoo huikeita tarinoita siitä, miten lapsi on saattanut syntyä ja kasvaa teatterissa sanan mukaisesti. Aro esiintyi ensimmäisen kerran neljävuotiaana Kemin kaupunginteatterissa.

lue lisää
Teatterimuistoja #5: Ahti Kuoppala

Teatterimuistoja #5: Ahti Kuoppala

HENKILÖ | Näyttelijä Ahti Kuoppalan elämä sai suunnan, kun hän pääsi 1950-luvulla Tampereen Työväenteatterin näyttämölle Sylvi Salosen ja Veikko Sinisalon kaltaisten suuruuksien rinnalle. Simpauttaja teki Ahti Kuoppalasta itsestään filmitähden.

lue lisää