Teatterimuistoja #30: Raija Poramo

20.03.2022
raija poramo teatterimuistoja kulttuuritoimitus

Kuva: Ari Mäkinen

HENKILÖ | Teatterimuistoja-sarjassa esiintyy joukko tunnettuja tamperelaisia näyttelijöitä ja teatterintekijöitä. Raija Poramon tanssijan ura alkoi Tampereen balettikoulujen tanssitaiteilijoiden opissa.

Marita Salonen

Raija Poramon tanssijan ura alkoi Tampereen balettikoulujen tanssitaiteilijoiden opissa. Hän oli sekä Liisi Hallaksen koulussa että Ruth Matson opissa.

– Mentiin Ruthin kanssa Pyjamaleikin kokeisiin Työväen Teatteriin ja siitä teatteriura alkoi. Oli operetteja, musikaalia ja tuli mun taiteeni huippu, Mustalaisruhtinatar, Raijo Poramo muistelee lämmöllä ja näyttää kameralle valokuvia:

– Siinä me Vili Auvisen kanssa tanssitaan.

Erityisellä lämmöllä Poramo muistelee satunäytelmiä sekä sitä, että kaikki olivat Työväen Teatterissa tasa-arvoisia.

Raija Poramo ehti jo lopettaa teatteriuran ja olla monta vuotta kotona, kunnes alkoi uusi aika Pyynikin kesäteatterissa.

–  Vili Auvinen tuli kadulla vastaan ja  sanoi heti, lähdetkö mukaan Tukkijokeen.

Siitä alkoi uran uusi vaihe, josta Raija Poramo kertoo Teatterimuistoja-videosarjan 30. osassa.

* *

Kulttuuritoimitus tukee Teatterimuistoja-videosarjalla käynnissä olevaa digitaalisen teatterimuseon hanketta. Videot on kuvannut ja editoinut Ari Mäkelä vuosina 2017–2019 Tampereen Teatterimuseo ry:n tilauksesta.

Teatterimuistoja-sarjassa julkaistaan uusi osa aina sunnuntaisin. Pääset katsomaan kaikki videot paitsi Kulttuuritoimituksesta, myös Youtubesta löytyvältä soittolistalta.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Teatterimuistoja #17: Esko Raipia

Teatterimuistoja #17: Esko Raipia

Teatterimuistoja-sarjassa esiintyy joukko tunnettuja tamperelaisia näyttelijöitä ja teatterintekijöitä. Esko Raipiasta tuli mutkan kautta näyttelijä ja teatteriyrittäjä. Raipia menehtyi 21.11.2022 Tampereella 76-vuotiaana.

lue lisää