Teatterimuistoja #28: Ritva Mattila

06.03.2022
ritva mattila teatterimuistoja kulttuuritoimitus

Kuva: Ari Mäkinen

HENKILÖ | Teatterimuistoja-sarjassa esiintyy joukko tunnettuja tamperelaisia näyttelijöitä ja teatterintekijöitä. Sairaanhoitaja vai ompelija, puntaroi Ritva Mattila nuorena.

Marita Salonen

Sairaanhoitaja vai ompelija, puntaroi Ritva Mattila nuorena. Lopulta ompelu vei hänet vallan mukaan.

Ensin Mattila valmistui Tampereen ammattikoulusta parhaalla todistuksella pukuompelijaksi vuonna 1952, sitten hän löysi Helsingistä mahdollisuuden erikoistua teatteriin ja puvustoon.

Kun tuleva aviomies Tuomas Mattila pääsi Teatterikouluun, he päätyivät vahingossa asumaan samaan taloon ja loppu on historiaa. Pariskunta palasi Tampereelle, meni naimisiin ja päätyi muun muassa Joensuun kautta Helsinkiin – Tamperetta koskaan unohtamatta.

Teatterimuistoja-sarjassa Ritva Mattila kertoo työstään Kansallisteatterissa ja siitäkin, miten Mattilan perheen teatteriura jatkuu siellä seuraavien sukupolvien voimin.

* *

Kulttuuritoimitus tukee Teatterimuistoja-videosarjalla käynnissä olevaa digitaalisen teatterimuseon hanketta. Videot on kuvannut ja editoinut Ari Mäkelä vuosina 2017–2019 Tampereen Teatterimuseo ry:n tilauksesta.

Teatterimuistoja-sarjassa julkaistaan uusi osa aina sunnuntaisin. Pääset katsomaan kaikki videot paitsi Kulttuuritoimituksesta, myös Youtubesta löytyvältä soittolistalta.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua