Teatterimuistoja #2: Tuija Ernamo

22.08.2021
tuija ernamo teatterimuistoja kulttuuritoimitus

Tuija Ernamo on tarjonnut suomalaisille paljon makeaa naurua televisiossa ja näyttämöllä. Kuva videolta.

HENKILÖT | Kulttuuritoimituksen uusi videosarja Teatterimuistoja esittelee tunnetun tamperelaisen teatterikasvon joka sunnuntaiaamu yli puolen vuoden ajan. Tuija Ernamo kertoo, että Sisko ja sen veli on parasta, mitä hän on urallaan kokenut.

”Onneksi Ilmari Saarelaisen äiti oli tätini hyvä ystävä, mehän oltiin niin kuin sukua.”

Niin tuli legendaarinen Sisko ja sen veli -sarja osaksi Tuija Ernamon elämää. Hän oli pikkuinen tyttölapsi, kun lähti Raumalta Helsinkiin ja meni puoliväkisin Teatterikouluun. Loppu on historiaa.

Teatterimuistoja-sarjassa Tuija Ernamo kertoo, miten ja miksi hänestä tuli näyttelijä.

Ossi Räikkä oli kutsunut Marjut Sariolan äitiysloman sijaiseksi Tampereen Teatteriin. Sieltä olikin lyhyt matka Tampereen Työväen Teatteriin. Erityinen käännekohta tapahtui, kun Neil Hardwick ilmoitti kirjoittaneensa tv-sarjan Ilmari Saarelaiselle ja Tuija Ernamolle.

* *

Kulttuuritoimitus tukee Teatterimuistoja-videosarjalla Tampereella käynnissä olevaa digitaalisen teatterimuseon hanketta. Videot on kuvannut ja editoinut Ari Mäkelä vuosina 2017–2019 Tampereen Teatterimuseo ry:n tilauksesta. Sarjan aloitti sunnuntaina 15.8.2021 näyttelijä Liisa Roine.

Mitä Tampereen Teatterimuseo-hankkeelle kuuluu, sitä voit kuulostella tästä 25.8.2021 Tampereen Komediateatterilla kuvatusta videotallenteesta. Kulttuuritoimituksen Anne Välinoro haastattelee hankkeen vetäjää Esko Raipiaa sekä muita tamperelaisia näyttämön nestoreita.

Voit myös lukea Tuija Ernamon tuoreita kuulumisia Iltalehden haastattelusta. Katso lisää Teatterimuistoja täältä.