Sarjakuvataiteen Puupäähattu-palkinto Pekka A. Manniselle

19.01.2024
Kuvaaja Henry Söderlund Sarjakuvaseura4

Pekka A. Manninen. Kuva: Henry Söderlund

PALKINTO | Mannisen pitkäaikaisia sarjakuvahahmoja ovat muun muassa tiedemiliisi Igor Motor, kyborgipoliisi Teräslilja ja kotikaupunkiaan suojeleva Kapteeni Kuolio.

Eija Niskanen

Pekka A. Manninen on saanut sarjakuvataiteen Puupäähattu-palkinnon. Palkinnot jaettiin torstaina 18.1. Helsingissä. Ola Fogelbergin luoman sarjakuvahahmon mukaan nimetty tunnustus annetaan ansioituneelle kotimaiselle sarjakuvantekijälle.

Mannisen pitkäaikaisia sarjakuvahahmoja ovat muun muassa tiedemiliisi Igor Motor, tulevaisuuden kyborgipoliisi Teräslilja ja kotikaupunkiaan kaikelta yliluonnolliselta turvaava Kapteeni Kuolio.

PekkaA.Manninen teoskuva 4

Kapteeni Kuolio. Kuva: Sarjakuvaseura

Apinan hahmossa elävät hahmot puolestaan jatkavat sarjakuva- ja kuvitusmaailman vuosituhantista perinnettä laittaa eläinhahmot käyttäytymään ihmisenkaltaisesti ja sitä kautta satirisoida ihmiseloamme ja itseämme. Mannisen sarjakuvissa on niin vinoa huumoria kuin hämärän rajamaille vievää kuvastoa.

Manninen on kasvatustieteiden tohtori ja väitteli ensimmäisenä Suomessa sarjakuvasta vuonna 1995 otsikolla Vastarinnan välineistö: Sarjakuvaharrastuksen merkityksestä. Nykyisin hän opettaa sarjakuvantekoa lapsille ja nuorille kuvataidekoulussa ja asustaa Kangasalla.

Puupäähattu 2024: Pekka A. Manninen -näyttely Kansalliskirjastossa 1.3.2024 asti.

thumbnail IMG 9689

Mannisen sarjakuvataiteeseen voi tutustua Kansalliskirjaston näyttelyssä. Kuva: Eija Niskanen

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua