Kesälehti löysi Tampereelta elävän musiikin tulevaisuuden ja tuotteita, joiden takia tullaan pääkaupungista asti

11.07.2024
kesälehtipethaus

Pispalan Pethausin nurkassa on pieni levykauppa. Kuva: Mikko Vattulainen

KESÄLEHTI | Tällä viikolla Kesälehti Tampere vieraili Pethausissa Pispalassa ja Kauppahallissa.

Eli Harju, teksti

Vapaa kulttuuritila Pethaus on täyttämässä vuoden. Siellä on ehditty pitää noin sata keikkaa, ja pienessä tilassa soittaminen voi olla ainutlaatuinen kokemus sekä yleisölle että artistille. Koska Pethaus ei ole baari, keikoille tullaan nimenomaan musiikin takia.

– Ihmiset ovat niin keskittyneitä, että se on melkein kuin kuin klassisen musiikin konserteissa, Martin Jäger sanoo.

Kävijät ovatkin nimittäneet Pethausia elävän musiikin tulevaisuudeksi ja Jägerin siellä tarjoilemaa kahvia Suomen parhaaksi. Tulevaisuudessa Pethausissa haluttaisiin laajentaa niin ohjelmatarjontaa kuin kahvilan valikoimaa, Tarja Kansanaho ja Jäger kertovat Kesälehden jutussa.

Jotakin harvinaista löytyy myös Tampereen Kauppahallista, jolla puolestaan on jo pitkät perinteet. Yli 120 vuotta toimineeseen Kauppahalliin tulee asiakkaita Helsingistä asti hakemaan ainakin Herkkuveräjän tuotteita, kertoo yrittäjä Sari Sydänlammi. Myös turistit löytävät nykyään halliin ja siellä muun muassa vihannestiskille, missä tällä hetkellä suosiossa ovat koulun inhokkiruuan ainekset.

Kesälehti kävi katsomassa myös Voimakatu 11:n Muutos.art-taidetaloa, joka jatkaa kehittymistään läpi kesän. Taidetalon koordinaattori ja Operaatio Pirkanmaan projektipäällikkö Ilona Kyykoski kertovat jutussa, mikä vaikuttaa vastaavanlaisten rakennustaideprojektien tulevaisuuteen Tampereella.

Tänään ilmestyneen lehden etusivulle pääset tästä!

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua