Pieni Taikasiemen kertoo kasvun ihmeestä – Teatteri Mukamaksen uutuus sai kantaesityksensä

06.03.2023
Teatteri Mukamas Pieni Taikasiemen 5

Raisa Kekarainen ja Ella Numminen. Kuva: Patrick Stycz

TEATTERI | Ensi-iltaan osui keväinen räntäsade, mutta Teatteri Mukamaksen uutuusesitys Pieni Taikasiemen antaa toivoa kevään tulosta. 

“Laulut ja tanssit rytmittävät esitystä mukavalla tavalla.” 

Päivi Vasara 

Teatteri Mukamaksen uutuus Pieni Taikasiemen kertoo kasvun ihmeestä. Kantaesitys oli perjantaina 3. maaliskuuta. Iltaan osui Pispalassa sakea räntäsade, mutta sehän kuuluu kevättalveen. 

Sympaattinen tarina myös opettaa, miten viljellään: pitää kylvää, kastella, antaa valoa ja sitten odottaa kärsivällisesti. 

Lasten musiikkiteatteriesitys on Katarina Styczin ohjaama ja käsikirjoittama. Raikasta kasvutarinaa valaisevat Ringa Aflatunin säveltämät ja sanoittamat laulut sekä vauhdikkaat koreografiat.  

Lavalla esiintyvät Raisa Kekarainen ja Ella Numminen. Teknikkona ja nukettajana toimii Kalle Uurto

Teatteri Mukamas Pieni Taikasiemen 1

Kuva: Patrick Stycz / Suunnittelutoimisto Grass Business Oy

* *

”Mitä tarviit pikkuinen 
Voinko sinulle antaa sen, 
mitä ikinä kaipaatkaan 
Kuinka sinua auttaa voin kasvamaan”

Pienen Taikasiemenen tarinassa sisarukset tutkivat hyllyn kätköistä löytynyttä vanhaa kasvikirjaa. Sen sivuilta avautuu ihmeellisiä ja toinen toistaan upeampia kasveja, joilla on mielenkiintoisia nimiä. Yhtäkkiä kirjan välistä tipahtaa pienen pieni siemen. 

Sisarukset innostuvat. Pitää kokeilla, tuleeko siemenestä kasvi ja mikä kasvi: kukka, puu, pensas vai jokin ihan muu. Kärsivällisyyttä koetellaan, toisella sisaruksella on malttia enemmän kuin toisella. Opitaan, miten saadaan kasvua aikaan. Siinä auttavat mato ja laulaminen siemenelle. 

Odottaminen palkitaan onnistumisella. Yhdessä on opittu, miten voi auttaa kasvun ihmettä. Sympaattinen tarina on positiivinen ja sopii mainiosti kevään odotuksen tunnelmiin.  

Teatteri Mukamas Pieni Taikasiemen 9

Kuva: Patrick Stycz / Suunnittelutoimisto Grass Business Oy

* *

Opetuksellisiin osuuksiin kuuluvat myös vuodenaikojen ja niiden olemuksen pohtiminen. Aikuiselle katsojalle on myös omat vinkkinsä: virkkaamalla voi saada aikaan vaikka mitä hienoa. 

”On meno kukkaruukussa maagista 
Suoraan sanottuna jopa matomaalista!”

Teatteri Mukamas: Pieni Taikasiemen, kantaesitys 3.3.2023. Esityksiä 12.3. asti. Esityskalenteriin täältä.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua