TangoLab kutsuu genret ja rajat sekoittavaan tangoklubille – syksyllä neljä iltaa G Livelabissa

19.09.2019
Laulaja Maria Lund.

Nuevo Quinteto Otra Vezin isännöimällä TangoLab-klubilla kuullaan syksyn aikana Maria Lundia, Kari Ikosta, Panu Savolaista ja Mikko Perkolaa.

Kikka Holmberg

Tampereen G Livelabissa käynnistyy keskiviikkona 25.9.2019 Nuevo Quinteto Otra Vezin isännöimä TangoLab, genrerajoja iloisesti rikkova ja huippuluokan solistivierailla maustettu tangoklubi.

Argentiinalaisen tangon traditiosta ponnistava Nuevo Quinteto Otra Vez perustettiin vuonna 2016 jatkamaan vuosina 1999–2012 soittaneen, Argentiinassakin tango nuevollaan suosiota saavuttaneen Quinteto ¡Otra Vez!:in toimintaa. Kvintetin jäsenistä alkuperäisessä ¡Otra Vez!:issa soittivat Matti Laukkanen, Antti Heerman ja Henrik Sandås. Petri Mäkiharju ja Jere Haakana ovat tulleet mukaan uuden kvintetin riveihin. Yhtye on omistautunut uuden musiikin luomistyölle eikä sen tavoitteena ole varjella vanhaa.

– TangoLabissa lähtökohtana on se, että meidän ei tarvitse etsiä tangosolisteja, vaan haluamme ja voimme tuoda solisteja muista genreistä ja sekoittaa rajoja, Petri Mäkiharju kertoo.

– Nuevo tango on läsnä koko ajan, ja jokainen solisti tuo uutta väriä kvintetin sointimaailmaan.

TangoLabin ohjelmalla NQOV vierailijoineen esiintyy myös Jyväskylässä, jossa kvintetillä on vahvat juuret. Yhteistyökumppanina siellä on Vakiopaine.

Tango jatkuu keväällä

Ensimmäinen klubi-ilta Tampereella kuullaan 25.9.2019. Silloin vieraana on useiden suomalaisten jazzmuusikoiden kanssa yhteistyötä tehnyt laulaja-näyttelijä Maria Lund, ja luvassa on monipuolista tango-ohjelmistoa Piazzollasta suomalaisiin tangoihin.

Lokakuussa on vuorossa Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnon vuonna 2013 saanut pianisti, moogisti ja säveltäjä Kari Ikonen. Kerran kuussa järjestettävässä klubissa vierailevat syksyn aikana myös vibrafonisti Panu Savolainen sekä kokeilevista projekteistaan tunnettu gambisti Mikko Perkola.

Kevään solistivieraiden nimet julkaistaan syksyn aikana, mutta huikeita ja yllättäviäkin nimiä on yhtyeen mukaan luvassa.

TangoLab, syksy 2019

TangoLab-illan keskiviikkoisin kello 19 Tampereen G Livelabissa.