Teatterimuistoja #3: Ilmari Saarelainen

30.08.2021
ilmari saarelainen teatterimuistoja kulttuuritoimitus

Ilmari Saarelainen. Kuva videolta.

HENKILÖT | Kulttuuritoimituksen uusi videosarja Teatterimuistoja esittelee tunnetun tamperelaisen teatterikasvon joka sunnuntaiaamu yli puolen vuoden ajan. Kolmantena vuorossa on Ilmari Saarelainen, josta Juhana Vilénin rooli Tankki täyteen -sarjassa teki Ilmari tunnetun koko Suomen kansalle.

Marita Salonen

Ilmari Saarelainen vakuuttaa katsojan siitä, että ”suviteatterit” ovat olleet todellista lomaa. Hän ajattelee työntäyteisiä kesälomiaan arvostamalla kollegojaan: ammattikunnasta on löytynyt ihmisiä, jotka ovat halunneet viettää vielä kesänkin hänen kanssaan.

Näin jälkikäteen Saarelaista hiukan kauhistuttaa kaikki kesäteattereissa tapahtunut laulaminen. Hän on huojentunut siitä, ettei ole suuremmin joutunut laulamaan näyttämöllä.

Kulttuuritoimitus tukee Teatterimuistoja-videosarjalla Tampereella käynnissä olevaa digitaalisen teatterimuseon hanketta. Videot on kuvannut ja editoinut Ari Mäkelä vuosina 2017–2019 Tampereen Teatterimuseo ry:n tilauksesta.

Teatterimuistoja-sarjan aiemmat osat löydät sivustoltamme täältä. Pääset katsomaan ne myös Youtubesta löytyvältä soittolistalta.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Teatterimuistoja #17: Esko Raipia

Teatterimuistoja #17: Esko Raipia

Teatterimuistoja-sarjassa esiintyy joukko tunnettuja tamperelaisia näyttelijöitä ja teatterintekijöitä. Esko Raipiasta tuli mutkan kautta näyttelijä ja teatteriyrittäjä. Raipia menehtyi 21.11.2022 Tampereella 76-vuotiaana.

lue lisää