Seela Sella, Terhi Panula ja Anitta Ahonen Teatteri La Stradan suojelijoiksi

18.05.2024
SellaAhonen

Seela Sella ja Anitta Ahonen. Kuvat: Anitta Vuorisola / Studio Torkkeli

TEATTERI | Tamperelainen Teatteri La Strada täyttää 15 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi kehitysvammaisten ihmisten teatteri on saanut kolme valovoimaista taiteilijaa suojelijoikseen.

Kulttuuritoimitus

Teatteri La Strada tiedottaa näin:

Tänä vuonna Suomen ensimmäinen suomenkielinen kehitysvammaisten ihmisten teatteri, Teatteri La Strada viettää viisitoistavuotisjuhlaansa. Juhlavuoden kunniaksi meillä on suuri ilo ja kunnia ilmoittaa, että teatterimme suojelijoiksi ovat lupautuneet suuresti arvostamamme esittävän taiteen kirkkaat tähdet, taiteilijat Seela Sella, Terhi Panula ja Anitta Ahonen.

 

Heidän taiteensa kautta inhimillisen olemassaolomme koko kirjo, valot ja varjot piirtyvät eteemme tarjoten samaistumispintoja ja perspektiiviä, lisäten ymmärrystä ihmisyyden monimuotoisuudesta. Heidän työnsä innoittaa meitä taiteen kautta tavoittelemaan unelmaa maailmasta, jossa yhdenvertaisuus toteutuu myös taiteen ja kulttuurin kentällä. Maailmasta, jossa jokaisen ääni tulee kuulluksi.

16782019652 99a4cbe1ed k

Seela Sella ja Terhi Panula Michael Baranin Kansallisteatterin näytelmässä Aamu. Kuva: Tuomo Manninen

– Me haluamme kannustaa Teatteri La Stradan yhteisöä olemaan esimerkkinä sellaisesta monimuotoisesta Suomesta, jossa jokaisella on ilmaisun mahdollisuus, näyttelijät Terhi Panula ja Seela Sella sanovat.

 

– Kaikilla on oikeus tehdä taidetta ja monimuotoisuus on rikkautta. On avartavaa katsoa, miten erilaisten ihmisten tekemää taidetta onkaan tarjolla, koomikko Anitta Ahonen sanoo.

Teatteri La Stradan Juhlavuoden revyy Ihme kaupunki – totta ja tarua Tampereelta saa ensi-iltansa Tampereella Ravintola Teerenpelissä 12.6.2024 klo 18. Esityksiä on 25.8. asti. Käsikirjoitus on Jussi Tuomisen, ohjaus Miina Joseppiina Kahiluodon.

Lisätietoa Teatteri La Stradan sivuilta.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua