Lauri Maijala ja Tiina Kristoffersson Kom-teatterin johtoon – teatteri siirtyy parijohtajuuteen

05.05.2020
IMG 2598

Lauri Maijala on työskennellyt KOM-teatterissa ohjaajana ja teatterin toisena taiteellisena johtajana. Tiina Kristoffersson on työskennellyt KOM-teatterissa talous- ja hallintopäällikkönä. Kuva: Lauri Karo

TEATTERI | Lauri Maijala ja Tiina Kristoffersson aloittavat uusissa tehtävissään ensi vuoden alussa. Hallituksen puheenjohtajana aloittaa Minna Sirnö.

Sirpa Pääkkönen, teksti

Kom-teatteri on nimittänyt johtoonsa Lauri Maijalan ja Tiina Kristofferssonin ensi vuoden alusta alkaen. Hallituksen puheenjohtajana aloittaa Minna Sirnö.

Teatterissa siirrytään parijohtajuuteen, jossa taiteellinen ja hallinnollinen johtajuus on jaettu kahteen tasa-arvoiseen asemaan. Lisäksi yhdistyksen hallitukseen päätettiin valita teatterin työyhteisön ulkopuolinen hallituksen puheenjohtaja.

KOM-teatteri viettää ensi vuonna 50-vuotisjuhlavuottaan. Kiertueteatterina 1971 aloittanut KOM-teatteri syntyi halusta vaikuttaa yhteiskuntaan ja tehdä taiteellisesti kunnianhimoista teatteria.

Lauri Maijala on työskennellyt KOM-teatterissa ohjaajana ja teatterin toisena taiteellisena johtajana vuosina 2014–2018. Syksyllä 2018 hän siirtyi ohjaajaksi Helsingin kaupunginteatteriin, jonne hän ohjaa ensi syksynä Anneli Kannon kirjoittaman Punaorvot-näytelmän.

Hallinnolliseksi johtajaksi nimitetty KTM Tiina Kristoffersson on työskennellyt KOM-teatterissa vuodesta 2018 talous- ja hallintopäällikkönä.

Minna Sirnö on Orimattilan kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja ja väitöskirjatutkija.

Teatterinjohtajana KOM-teatterissa työskennellyt Juho Milonoff haluaa keskittyä taiteelliseen työhönsä teatterin ensemblen näyttelijänä ja ohjelmistotoimikunnan jäsenenä.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua