”Haikea tarina hukatun rakkaan etsimisestä” – ensinäytössä Antti Aution musiikkivideo Hukkasin sut

11.05.2022
A Autio021 promo highres

Kuva: Liina Aalto-Setälä

MUSIIKKIVIDEO | Kulttuuritoimitus esittää ensinäyttönä laulaja-lauluntekijä Antti Aution uuden musiikkivideon Hukkasin sut. Videon ovat ohjanneet, kuvanneet ja leikanneet Menni Renvall ja Henri Tuulasjärvi.

”Video kuvastaa kuulaasti mielentilaa, jossa on toinen on kadonnut viereltä.”

Kulttuuritoimitus

Kulttuuritoimitus esittää ensinäyttönä laulaja-lauluntekijä Antti Aution uuden musiikkivideon Hukkasin sut. Kappale on julkaistu Aution kolmannella albumilla Kaikki talot huojuu (Soit se silti, 2022), joka ilmestyi tämän vuoden maaliskuussa. Lue Ilkka Valpasvuon Kulttuuritoimitukseen kirjoittama arvio albumista täältä.

Hukkasin sut -musiikkivideon on ohjanneet, kuvanneet ja leikanneet Menni Renvall ja Henri Tuulasjärvi. Valokuvat on ottanut Liina Aalto-Setälä.

* *

Antti Autio kertoo kappaleesta seuraavaa:

– Hukkasin sut sai lopullisen muotonsa residenssissä Hailuodossa viime vuoden maaliskuussa. Biisi on myös äänitetty siellä yhdeltä istumalta. Se kertoo haikean tarinan hukatun rakkaan etsimisestä.

Laulun musiikkivideo on harras ja hauras teos, joka kuvastaa kuulaasti mielentilaa, jossa on toinen on kadonnut viereltä.

Kulunut kevät on ollut Antti Autiolle todellinen läpimurto, mitä suosioon tulee. Kaikki talot huojuu ylsi Suomen virallisella albumilistalla top 10:een, minkä lisäksi Autio on esiintynyt loppuunmyydyille saleille esimerkiksi Helsingin Tavastialla ja Tampereen Klubilla.

– On ollut hämmentävää ja häkellyttävää, miten ihmiset ovat löytäneet paikalle. Esiintymiset pitkän koronasulun jälkeen ovat tuntuneet jännittäviltä – en tiedä, johtuuko se yleisömääristä vai tauosta, mutta olen jännittänyt enemmän kuin aiemmin. Tavastian ja Klubin keikoissa oli paljon samaa, yleisö oli alusta saakka heti mukana.

Antti Aution Klubin-konsertista voit lukea lisää Ilkka Valpasvuon kirjoittamasta keikka-arviosta.

Kesällä Antti Autio esiintyy muun muassa Turun Kesärauhassa, Helsingin Sidewaysissa ja Flow Festivalissa, Seinäjoen Provinssissa, Hailuodon Bättre Folkissa, Valkeakosten Työväen musiikkijuhlilla, Harjavallan Karmarockissa ja Tampereen Pyynikin Festivaalissa.

Antti Aution kotisivuille ja keikkakalenteriin pääset täältä.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua