Finlaysonin alue ja Kulttuuritoimitus aloittavat yhteistyön tänä kesänä

24.05.2024
Eli Harju

Kesälehden toimittaja Eli Harju Finlaysonin katolla. Kuva: Mikko Vattulainen

TAMPERE | Finlaysonin vanhan tehdasalueen katolta avautuu uusia näkökulmia Tampereen kesään, kun Kulttuuritoimituksen uusi kesälehti Tampere.kulttuuritoimitus.fi raportoi kerran viikossa sivukonttoristaan uuden kattoravintolan kupeesta.

Kulttuuritoimitus

 – Löysimme toisemme luontevasti yhteisten arvojen kautta. Olemme sitä mieltä, että kulttuuri kuuluu kaikille ja molemmat tahot toteuttavat tätä ajatusta käytännön arjessa joka päivä.

Näin toteavat Finlaysonin alueen asset manager Kai Niinimäki ja Kulttuuritoimituksen päätoimittaja Marita Salonen yksissä tuumin.

Finlaysonin alueen omistaja Varma mahdollistaa Suomen suurimman kesätaidetapahtuman Finlayson Art Arean. Näyttelyt ja opaskierrokset ovat maksuttomia ympäri aluetta. Taidetta pääsee katsomaan vapaasti koko kesän ajan sisägallerioissa, tehdassaleissa, julkisissa auloissa sekä ulkona ympäri vanhaa tehdasaluetta.

Kulttuuritoimitus puolestaan julkaisee pyyteettä joka päivä vapaata kulttuurijournalismia osoitteessa Kulttuuritoimitus.fi. Palkitun verkkolehden kirjoittajat tekevät vapaaehtoistyötä, koska juttuja ei haluta koskaan viedä maksumuurin taakse. Viisivuotiaan julkaisun toimitus on sijainnut alusta asti Finlaysonin kulmalla. 

Kulttuuritoimitus on nyt avannut uuden digiliitteen Kesälehti Tampere. Se ilmestyy kesän ajan joka torstai kello 06.00 osoitteessa Tampere.kulttuuritoimitus.fi ja kertoo tulevan viikonlopun menovinkit. Digiliite palvelee kaupunkiin tulevia kesävieraita mutta myös uusia ja vanhojakin tamperelaisia.

Kesälehti aikoo katsoa kesän aikana Tampereen kulttuurielämää erityisesti Finlaysonin alueen kattojen näkökulmasta: toimitus on jo perustanut sivukonttorin Media 54 -rakennuksen katolle juuri auenneen uuden kattokahvilan Verda Sky Loungen tuntumaan.

Kulttuuritoimitus yhtkuva2023

Kulttuuritoimituksen työhuone on ollut koko sen viisivuotisen olemassaolon ajan Finlaysonin kulmalla Satakunnankadulla. Yhteisön jäseniä kokoontui yhteiskuvaan Väinö Linnan aukiolle viime syksynä, kun Kulttuurigaala asetti verkkolehden ehdolle Vuoden kulttuuriteoksi koko Suomessa. Kuva: Mikko Vattulainen

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua