Parasta juuri nyt (4.10.2021): White Lotus, The Knick, Billions, Superman & Lois, Kaksi elämää

04.10.2021
The Knick TV Series 812251022 large

Clive Owen The Knick -sarjan pääroolissa. Kuva: HBO

Tällä palstalla Kulttuuritoimituksen väki kirjoittaa ajattomista ja ajankohtaisista asioista, jotka heitä juuri nyt kiehtovat. Elina Talvion listalta löytyy HBO:n ja Ylen sarjoja.

1

White Lotus on HBO:n uusi sarja, joka on tyylilajiltaan yhteiskunnallinen satiiri. Suomeksi sanottuna se kuvaa joukkoa rikkaita ja mukamas fiksuja ihmisiä, jotka sarjan myötä paljastavat oikean karvansa. On rikas ääliö ja tämän köyhästä taustasta tuleva sympaattinen nuori vaimo joka haluaisi pitää oman uransa avioliitossakin. On tyttö joka haluaa kaiken mitä toisella on vain siksi että toisella ei olisi, ja toinen tyttö joka esittää parasta ystävää vain koska toinen on rikkaampi. On nainen, joka on hieman hukassa itsensä kanssa ja takertuu toisiin.

Jokainen katsoja löytää White Lotusista hahmoja, jotka muistuttavat oman elämän rasittavia ihmisiä, mutta kukaan ei löydä sarjasta itseään.

2

The Knick (HBO) on sairaalasarja, joka sijoittuu New Yorkiin vuoteen 1900. Knickerbocker Hospitalin uusi johtava kirurgi on loistavan älykäs John Thackery (Clive Owen), joka myös on pahasti huumeriippuvainen. Kukaan ei aluksi pidä siitä, että sairaalaan tuodaan lääkärikoulutuksen saanut tummaihoinen kirurgi, mutta nähdessään tulokkaan kyvyt Thackery hyväksyy hänet täysin. Knickerbocker Hospital on epäonnekseen taantuvalla alueella, rikkaat ja maksukykyiset muuttavat muualle yksi kerrallaan, ja sairaala koettaa sinnitellä taloudellisesti.

3

Billions (HBO) on tällä listalla siksi, että siihen on vihdoin tullut uusia jaksoja. Korona pysäytti tuotannon ja uusin kausi keskeytyi. Nyt sitä saa taas.

4

Olen sanonut tämän ennenkin ja sanon uudelleen: Superman & Lois (HBO) on hyvä sarja. Supersankarin ja tähtitoimittajan teini-ikäiset kaksospojat oppivat hiljalleen ratkomaan itse oman elämänsä ongelmia. Lisäpulmia tuottaa se, että toisella heistä ilmenee isältä perittyjä kykyjä, joita pitäisi oppia hallitsemaan – ja piilottamaan. Kauden edetessä tarinaan tulee lisää kierteitä, jotka pitävät tarinan mielenkiintoisena.

5

Kaksi elämää – Dos vidas (Areena) on espanjalainen draamasarja, joka kulkee sujuvasti kahdessa ajassa. Se on kuin katsoisi Lucinda Rileyn kirjan Seitsemää sisarta. Tässäkin on nykyajan nuori nainen ja hänen esiäitinsä kauan sitten. Sarjan alussa historiahahmo asuu Afrikassa Espanjan Guineassa, joka nykyään on Päiväntasaajan Guinea. Ajan muutoksesta huolimatta sarjan naisilla on hyvin samanlaisia huolia elämässään.

Elina Talvio

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua