Viikon runo #46: Jonimatti Joutsijärvi

Antti Lähde
21.10.2024
46 jonimatti joutsijarvi viikon runo by minna eloranta kulttuuritoimitus

RUNOUS | Uusi viikko, uusi runo. Tervetuloa aloittamaan uusi viikko mielenrauhaa tarjoavan Viikon runon parissa joka maanantai.

Päivi Vasara, teksti
Minna Eloranta, kuvitus

Jonimatti Joutsijärvi: ”Nopsakkaasti mieli palaa…”. Ohjattua kerhotoimintaa niille joiden sydämessä läikkyy (Poesia, 2015).

Löydät runon alta kuvana. Jos luet runoa puhelimella, kokeile puhelimen kääntämistä vaakatasoon miellyttävämmän lukukokemuksen saamiseksi. 

46 runo Jonimatti Joutsijärvi

* *

Löydät Viikon runot aina Kulttuuritoimituksen etusivulta ja videokanavaltamme Youtubesta. Pääset suoraan Viikon runo -soittolistalle tästä linkistä. Sarjassa julkaistaan yksi runo viikossa. Julkaisupäivä on maanantai. Tämä on toinen tuotantokausi, ja se päättyy kesäkuussa 2025. 

Runojen järjestys on sattuman dramaturgiaa. Sarjassa on neljän viikon rytmi, ja runoilijat vuorottelevat tässä järjestyksessä: Riikka PalanderJonimatti JoutsijärviTiina Lehikoinen ja Kari Aronpuro

viikon runo kulttuuritoimitus

Runot esittävät näyttelijät Eriikka Magnusson ja Auvo Vihro. Kuvituksen kuhunkin runoon on tehnyt Kulttuuritoimituksen hovikuvittaja Minna Eloranta. Äänet on taltioinut äänisuunnittelija Niklas Vainio, ja videot on koostanut Kulttuuritoimituksen päätoimittaja Marita Salonen

Runoilijoiden haastattelut löydät alla olevista linkeistä. Haastattelijana on ollut Kulttuuritoimituksen toimittaja ja sarjan ideoinut Päivi Vasara. Kulttuuritoimituksen valokuvaaja Ulla-Maija Svärd on kuvannut runotekstit kustantajien siunauksella. 

Viikon runon ensimmäisen tuotantokauden runoilijat olivat Kristiina WallinArto LappiTuija Välipakka ja Juhani Ahvenjärvi.

* *

Viikon runo 

Joka maanantai Kulttuuritoimituksessa: 

Haastattelut:

Ensimmäisen kauden runoilijat: 

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua