Hämeenpuiston Kehystarinassa on avautunut uusi luku: galleria

15.10.2024
kehystarina

Kehystarina sijaitsee osoitteessa Hämeenpuisto 33. Kuvat: Sari Harsu

KUVATAIDE | Tamperelainen Kehystarina on Krista Malkin omistama huhtikuussa 2005 perustettu pieni perheyritys ja kivijalkakauppa, joka myy taidetta ja kehystyspalvelua. Keväästä 2024 liikkeen alakerrassa on järjestetty maalaustyöpajoja, ja syksystä alkaen Kehystarina on ollut myös galleria.

Sari Harsu, teksti ja kuvat

Kehysliikkeenä aloittaneessa Kehystarinassa on tehty yli kymmenen vuotta taidemyyntiä kehystysten ohella, ja myös galleriaidea on kytenyt pitkään. Toukokuussa ajatus galleriasta nousi taas esiin, kun tilaa oltiin joka tapauksessa remontoimassa ja se jouduttiin tyhjentämään. Tämän jälkeen ideasta toteutukseen edettiin nopeasti.

Tällä hetkellä on menossa gallerian toinen näyttely. Syyskuun avajaisnäyttely esitteli Reetta Immosen taidetta, ja lokakuun taiteilija on Joakim Sederholm. Hänen veistoksensa ovat nähtävänä 30.10.2024 asti.

krista

Krista Malkki jää pieneksi Joakim Sederholmin Kaikilla on sydän -näyttelyn suurimman teoksen vierellä.

Krista Malkki kertoo näyttelyn saavan ohikulkijat hyvälle mielelle.

– Ihmiset pysähtyvät katsomaan ja hymyilevät.

Sederholmin veistokset näkyvät hyvin ikkunasta, joten katsojat eivät useinkaan tule sisälle. Galleristi onkin miettinyt, pitäisikö vieraskirja viedä ulos.

Marraskuuksi Tampereen Hämeenpuistossa sijaitsevaan galleriaan ripustetaan Sampsa Sarparannan töitä ja joulukuussa on Juri Rengon näyttely.

Galleria Kehystarinan ei ole tarkoitus profiloitua mihinkään tiettyyn, Krista Malkki haluaa mieluummin monipuolisen kattauksen. Galleristi ei myöskään aseta taiteilijoille koulutusvaatimuksia, tekijän osaaminen ja teosten kiinnostavuus on olennaisempaa.

– Ei tarvitse esimerkiksi kuulua Taiteilijaseuraan, voi olla myös itseoppinut.

voimamies

Tämä Joakim Sederholmin veistos on nimeltään Voimamies.

Kehystarinassa on keväästä alkaen järjestetty myös matalan kynnyksen maalaustyöpajoja eri teemoilla. Krista Malkin oma suosikki on Paint your partner, jossa pariskunta tai kaverukset maalaavat toistensa muotokuvat kuvataiteilijan ohjauksessa.

– Teoksen ei tarvitse olla fotorealistinen, se voi olla vaikka kubistinen.

Krista Malkki kertoo, että miehet ottavat yleensä rennommin ja heittäytyvät, naiset miettivät enemmän näköisyyttä.

Galleria Kehystarina osoitteessa Hämeenpuisto 33, Tampere. Postituslistalle voi ilmoittautua osoitteeseen posti [at] kehystarina [piste] fi. Lisätietoa täältä.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua