Oikeus olla susi: Uusi kirjoituskilpailu yhdessä Luonto-Liiton kanssa

23.03.2021
Kirjoituskilpailu 01

Kuvitus: Marjut Anttilainen

KIRJOITUSKILPAILU | Luonto-Liiton susiryhmä ja Kulttuuritoimitus järjestävät yhteistyössä kirjoituskilpailun nimeltä Oikeus olla susi. Kilpailu on tarkoitettu yli 16-vuotiaille nuorille sekä kaikille nuorenmielisille. Osallistumisaika päättyy 30.4. kello 23.59.

Kulttuuritoimitus

Kilpailussa on kaksi teemaa: Maailma suden silmin ja Tasavertaisena suden kanssa. Tekstin tyyli ja muoto ovat vapaita, maksimipituus on 3 500 merkkiä. Luonto-Liitto ottaa kirjoitukset vastaan sähköpostilla, raati valitsee ja palkitsee parhaimmiston ja Kulttuuritoimitus julkaisee 20 kirjoitusta kesäkuussa.

Raatia johtaa kirjailija, toimittaja Roman Schatz, ja siihen kuuluvat myös Luonto-Liiton susiryhmän puheenjohtaja Mari Nyyssölä-Kiisla ja Kulttuuritoimituksen toimittaja Marja Aaltio. Heidän apunaan työskentelee susiryhmän aktiivien lukutiimi. (Lue lisää raadista täältä.)

Susi herättää tunteita, ja kirjoittaminen sudesta voi auttaa ymmärtämään suden elämää ja asemaa sekä suden merkitystä osana suomalaista luontoa. Kirjoituksessasi voit eläytyä sudeksi ja pohtia tai havainnoida suden elämää osana ekosysteemiä. Voit myös pohtia suden ja ihmisen välistä rinnakkaiseloa sekä asemaa: kuinka se toteutuu Suomessa ja miten sitä voisi edistää.

Kirjoituskilpailu 02

Kaksikymmentä kirjoitusta julkaistaan Kulttuuritoimitus.fi-sivustolla kesäkuussa. Näiden joukosta raati valitsee kolme kirjoitusta, jotka palkitaan tuotepalkinnoilla ja julkaistaan Luonto-Liiton susiryhmän ja Kulttuuritoimituksen verkkosivuilla ja somekanavissa. Voittajat julkistetaan touko-kesäkuun vaiheessa.

– Tarinoilla on suuri merkitys ja vaikutus sille, kuinka suhtaudumme muihin lajeihin. Olisiko jo aika kertoa sudesta tarinaa, joka edistää suden ja ihmisen rinnakkaiseloa sekä empatiaa sutta kohtaan, sanoo Luonto-Liiton suurpetovastaava Francisco Sánchez Molina.

Kilpailutyöt lähetetään osoitteeseen: viimeistään 30.4.2021. Tämän jälkeen saapuneita kilpailutöitä ei oteta huomioon. Lisätietoja ja säännöt osoitteessa Kulttuuritoimitus.fi/oikeus-olla-susi.

Kirjoituskilpailu 03

* *

Oikeus olla susi -kirjoituskilpailun säännöt ja osallistumisohje

  1. Kirjoittajan on oltava yli 16-vuotias.
  2. Kirjoitukset voivat olla enintään 3 500 merkin mittaisia, välilyönnit mukaan luettuna.
  3. Tekstin tyylilaji ja muoto vapaa.
  4. Voit osallistua omalla nimellä tai nimimerkillä. Jos haluat mahdollisen julkaisun yhteydessä käyttää nimimerkkiä, oma nimesi on kuitenkin oltava kilpailun järjestäjien tiedossa.
  5. Lähettämällä tekstin annat Luonto-Liitolle ja Kulttuuritoimitukselle luvan julkaista kirjoituksesi tekstinä sekä ääneen luettuna audio-/videotiedostona, jos teksti päätyy 20 parhaimman joukkoon. Mikäli tekstisi julkaistaisiin jossakin muussa muodossa, sinuun otetaan yhteyttä erikseen.
  6. Ilmoita tekstin lopussa koko nimesi, syntymävuotesi ja mahdollinen nimimerkkisi.
  7. Lähetä teksti osoitteeseen .
  8. Osallistumisaika päättyy 30.4.2021 kello 23.59.

* *

Lisätietoja

Luonto-Liitto
Francisco Sánchez Molina
kansainvälisen susikampanjan koordinaattori
044 516 6227

Kulttuuritoimitus
päätoimittaja Marita Salonen
046 6564 345

#OikeusOllaSusi #LuontoLiitonSusiryhmä #Kulttuuritoimitus #Susi #SivistysLisääYmmärrystä

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua