Satu Silvo, Veeti Kallio ja Anna Hanski. Kuva: Anna-Kaisa Noki-Helmanen
MUSIIKKITEATTERI | Tuulensuun palatsi Tampereen Hämeenkadun länsipäädyssä tarjoaa viihtyisän illan Satu Silvon, Anna Hanskin ja Veeti Kallion seurassa.
”Kokonaisuus on viihdyttävä ja rakenne miellyttävä. Kun on musiikin ja laulujen aika, saa keskittyä niihin, ja ruokailun ajan saa puolestaan nauttia makumaailmasta.”
ARVOSTELU
Kadonneen maun metsästys
- Käsikirjoitus ja laulut: Janne Viitaniemi
- Esiintyjät: Satu Silvo, Anna Hanski, Veeti Kallio, Janne Viitaniemi ja orkesteri
- Esitykset: Tuulensuun Palatsi 2.–5.11.2022
On hienoa, että Tuulensuun Palatsi tarjoaa jälleen kulttuurielämyksiä, viihdettä ja jännitystä. Syksyn avaus on miellyttävä kattaus: show & dinner -esitys nimeltä Kadonneen maun metsästys.
Mitä voi kokki tehdä, kun kaikki maku häviää? Illallisvieraat ovat tulossa ja paniikki iskee. Maun metsästäjinä viihdyttää vahva kolmikko: Anna Hanski, Veeti Kallio ja selkeänä johtotähtenään Satu Silvo.
Janne Viitaniemi on luonut tarinan pitkän kaavan menuksi. Ennen alkuruokaa illastajat lämmitellään lapsuudesta tutuilla ruokaan liittyvillä loruilla. Niistä osan muistaa omastakin lapsuudesta. Lorut ovat pirtsakka aperitiivi.
Alkuruoka tarjoillaan sulavasti lorujen jälkeen. Maistuva rapeareunainen blini tykötarpeineen on sopivan pieni suupala siirtymäksi varsinaiseen menuun ja ensimmäiseen näytökseen.

Satu Silvo, kauhee nälkä. Kuva: Anna-Kaisa Noki-Helmanen
Kauhee nälkä
Siitä alkaa maun metsästys. Musiikin ja laulujen kautta käydään Italiassa, muistellaan lapsuuden kesiä ja ruokamuistoja.
”Kesämuistoja lapsuuden valokuvista kertailen
metsämansikat heinänkorteen talvivihtoja kuivumaan orteen”
Anna Hanski on epätoivoinen makunsa menettänyt kokki, Satu Silvolla on mennyt maku entiseen ja uudet urahaaveet ovat mielessä. Veeti Kallio on muuten vaan menettänyt makunsa.
Lohturuoka, parsaöverit, matka uusien makujen maailmaan.
”Ruokapöydän ääreen kun saa istahtaa, murheet jää toiseen huoneeseen”.

Pääruokana murea ja mehevä häränrinta. Kuva: Anna-Kaisa Noki-Helmanen
Pääruoka
Musiikillinen show & dinner rytmittyy musiikkiteatterin ja ruokailun kokonaisuudesta. Tarjoilijat ilmestyvät ruokien kanssa miellyttävästi ja huomaamattomasti pöytiin.
Pääruoaksi on valittavana kasvis-, kala- tai lihavaihtoehto. Häränrinta Palatsin Brisket kastikkeineen maistui oikeinkin hyvältä – katsojalta ei onneksi ollut maku kadoksissa.
Pääruokaa sulatellaan hauskoilla musiikkinumeroilla, ja kolmikko on hyvässä vedossa ja vauhdissa. Satu Silvo joukon leaderinä loistaa övereillään Anna Hanskin ja Veeti Kallion kanssa:
”Vedetään parsaöverit, varsia maan alta. Parsaöverit keväältä maistuvalta.”
Kadonneen maun metsästys on viihdyttävä ja ruokahalua herättävä musiikkiviihde herkkujen äärellä. Kokonaisuus on viihdyttävä ja rakenne miellyttävä. Kun on musiikin ja laulujen aika, saa keskittyä niihin, ja ruokailun ajan saa puolestaan nauttia makumaailmasta.
Niin, oli se jälkiruoka vielä. Ihana perinteinen suussa sulava Charlotte-leivos.
Irmeli Heliö
Kadonneen maun metsästys Tuulensuun Palatsissa 2.–5.11.2022.
Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua
Timoi Munnen Pahat ajat purkaa auki surua ja ikävää kun uusi rautaesirippu taas erottaa naapurit toisistaan
TEATTERI | Suomalais-karjalais-venäläisen kulttuuriyhteistyön konkari Timoi Munne purkaa monologissa suruaan ja pettymystään Venäjään.
Mikä se sellainen isä on, joka on hylännyt ja häippäissyt? Arviossa Varkauden teatterin Juurihoito
TEATTERI | Juurihoito kasvaa hammasta paljon isommaksi tarinaksi, jossa sukua löytyy useammastakin maailmanosasta.
Kansallisoopperan Ratsumies oli yhtä ehjä kokonaisuus kuin kantaesitys Savonlinnassa 50 vuotta sitten
OOPPERA | Aulis Sallisen Ratsumies kertoo haavikkomaisen symbolisesti vallasta, rakkaudesta, petoksesta, kohtaloista ja kansan toteutumattomasta unelmasta.
StepUpin Skene herätti Hypen 30-vuotisesta unesta Aleksanterin teatterissa
TEATTERI | Vuonna 1994 ensi-iltansa saanut Hype-musikaali esitettiin Svenska teaternissa 216 kertaa. Hype by Skene nähdään toukokuussa 11 kertaa.