Dodofonia ilahduttaa mitä ihmeellisimmillä soittimillaan – Klovni Dodo Kangasala-talossa

16.02.2023
Klovni Dodo muokattu

Klovni Dodo. Kuva: Johanna Peltola

KLOVNERIA | Lasten Pirkkaset -kulttuurikuukauden osana nähty Dodofonia on ehyt ja harkittu kokonaisuus, jossa on Klovni Dodo hassuttelee taidokkaasti soittotaidoillaan

Klovni Dodo: Dodofonia Kangasala-talossa 2.2.2023.

Miiminen Dodofonia-esitys avasi Kangasala-Talon Lasten Pirkkaset -kulttuurikuukauden. Klovni Dodo on pitkän linjan klovnerian harjoittajan Jari Siljamäen klovnihahmo, joka oli esityksessä saanut hoidettavakseen kokonaisen juhlakonsertin. Siljamäki on ensimmäisen suomenkielisen klovnioppaan Klovnerian käsikirjan (2010) kirjoittaja.

Dodofonia on ehyt ja harkittu kokonaisuus, jossa on Klovni Dodo hassuttelee taidokkaasti soittotaidoillaan. Miimisyys on taitavasti toteutettua ja ansiokasta. Lapsia ja aikuista yleisöä osallistetaan esityksessä klovnerialle tyypilliseen tapaan.

Soittimet juovat tuttipullosta

Klovnin lapsenkaltaista luonnetta Klovni Dodo korosti esityksessä juomalla huikan välillä tuttipullosta. Dodo myös syöttää tuttipullolla soittimia, joiden esittelee olevan vauvojaan.

Klovni Dodon tunneilmaisu oli runsasta ja ilmeikästä. Dodon olisi ehkä odottanut joutuvan vielä vähän enemmän pulaan esityksessä, pidemmälle improvisoidut kohtaukset olisivat olleet kiinnostavia. Uralin pihlajat aukesi paremmin vanhemmille kuin lapsille, mutta se on kaunis kappale ja hyvää kulttuurikasvatusta lapsille.

Yleisö viihtyi esityksessä ja tuntui tyytyväiseltä esityksen jälkeen. Huomasin kotiin ajellessa hyräileväni Uralin pihlajoita ja olevani hyvällä ja rauhallisella mielellä, josta päättelin esityksen tehneen tehtävänsä. Dodofonia on taitava ja kiinnostava kokonaisuus, jota voi lämpimästi suositella kaikille lapsiperheille ja aikuisille.

* *

Lasten Pirkkaset -lastenkulttuurikuukauden aikana ympäri Pirkanmaata nähdään lukuisia lapsille suunnattuja kulttuuritempauksia. Tapahtumia ja esityksiä voi lähteä katsomaan myös naapurikuntiin ja samalla harrastaa maakuntamatkailua. Teatterimatkalle Kangasala-taloon voi yhdistää esimerkiksi kirjastokäynnin tai uimareissun Kangasalan Kuohu-uimahalliin. Pirkkasten tapahtumiin pääsee osallistumaan 28.2.2023 asti.

Johanna Peltola

Lisätietoa Lasten Pirkkasista täältä.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua