Jammailun tulosta ja kriisiterapiaa – jazzmuusikko Tuomo Prättälä julkaisi karanteenilevyn

03.07.2020
tuomo prattala promo2020 cropped scaled 1

Tuomo Prättälä eli Tuomo.

LEVYT | Tuomo Prättälä linnoittautui pandemian iskiessä kotistudioonsa ja sai vieraikseen kitaristi Jarmo Saaren, räppäri Tommy Lindgrenin ja lyömäsoittaja Aarne Riikosen. EP:n ytimessä on syntetisaattorilla tuotettu äänimaailma, jossa monet tyylit sekoittuvat iloisesti, joskin kaihoisasti.

ARVOSTELU

4 out of 5 stars

Tuomo: Quarantine Music 1

  • Polygamy Records.
  • 26.6.2020 (digi).
  • Kuuntele: Spotify.
Tuomo Prättälä on jazzpianisti, säveltäjä ja tuottaja sekä pelkästään Tuomona tunnettu laulaja. Multi-instrumentalistina hänellä on vain taivas rajana.

Kun koronapandemia iski ja vei muusikoilta keikkatilaisuudet, Tuomo linnoittautui kotistudioon ja sai vieraikseen kitaristi Jarmo Saaren, räppäri Tommy Lindgrenin ja lyömäsoittaja Aarne Riikosen. Syntyi 21 minuutin digi-EP nimeltä Quarantine Music 1. Samalla levy on avaus Tuomon omalle levymerkille Polygamy Recordsille.

Tuomo on musiikin monitoimimies, jolle mikään genre ei ole vieras. Sujuvasti syntyy poppia, funkia, soulia, rockia ja jazzia. Uuden EP:n ytimessä on syntetisaattorilla tuotettu äänimaailma, jossa monet tyylit sekoittuvat iloisesti – joskin jossain määrin kaihoisalla moodilla.

EP on syntynyt syntetisaattorijamitteluista ja musiikillisista kokeiluista. Kun keikkakalenteri tyhjeni, oli luontevaa linnoittautua studioon tekemään musiikkia. Tällaisessa tilanteessa Tuomo tunnustaa pohtineensa arkea päiväkirjamaisesti.

Tuomo on kirjoittanut levyn kaiken materiaalin, apunaan tosin vierailevat soittokumppanit. Monipuolisena taiturina hän myös soittaa itse lähes kaikkia instrumentteja.

EP:n ensimmäinen kappale, Antibody, saa innostumaan haikeudessaan. Siinä on jotain tuttua, sitä Tuomoa, jollaista mielelläni olen aina kuunnellut. Kappale on tehty yhteistyössä Jarmo Saaren kanssa. Myös Monday Afternoon istuu korvaani melodisuudessaan ja tuo Stevie Wonderin tai Princen tavan fraseerata. Syntikat ovat synkassa tehden kappaleesta helposti mieleen tarttuvan. Samassa linjassa on herkistyttävä Invisible.

Aarne Riikonen on ollut mukana toteuttamassa kappaletta Did You Forget To Be Afraid Today? Myös sen rytmiikassa ja toteutustavassa kuulen Princen soulahtavan rokahtavaa tyyliä, ja samalla lauleskelen mielessäni kappaletta Kiss.

Cute Baristas 2020 tarjoaa hiphop-meininkiä, jota kyllä kiehtovasta kahviaiheesta huolimatta monotonisuudessaan yhden sävelen biisinä vierastan. Kappaleen osasäveltämisen ja sanailuosuuden hoitaa räppäritaiteilija Tommy Lindgren.

EP on saatavilla vain digitaalisena.

Marita Nyrhinen

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua