Blake Lively. Kuva: CTMG, Inc.
ELOKUVA | Näyttelijä-ohjaaja Justin Baldonin ohjaama draamaelokuva Se päättyy meihn on komeasti kuvattu tuttu tarina parisuhdeväkivallasta.
”Blake Lively on mukana koko vartalollaan rakkauden ja pukeutumisen mannekiinina.”
ARVOSTELU
Se päättyy meihin
- Ohjaus: Justin Baldoni
- Pääosissa: Blake Lively, Justin Baldoni, Brandon Sklenar, Jenny Slate, Hasan Minhaj, Amy Morton
- Ensi-ilta: 7.8.2024
Colleen Hooverin menestyskirjaan perustuva Se päättyy meihin kertoo Lily Blossom Bloom -nimisestä nuoresta naisesta. Hän on kärsinyt vanhempiensa suhteesta koko lapsuutensa ja nuoruutensa. Armeijan palveluksessa oleva isä pahoinpiteli äitiä, joka siitä huolimatta jatkoi avioliittoa. Hautajaisissa Lily ei keksi muistopuheeseen yhtään positiivista muistoa isästään.
Lukioaikana Lily ihastuu autiossa naapuritalossa salaa asuvaan Atlas Corriganiin, joka käy samaa koulua. Atlas on lähtenyt karkuun äitinsä kammottavia poikaystäviä. Lily vie pojalle ruokaa ja tavaroita, he tutustuvat ja rakastuvat. Koulun loputtua Atlas lähtee etsimään elämää Bostonista.
Lopulta Lilykin muuttaa Bostoniin oman unelmansa, kukkakaupan perustamisen perässä. Hän tapaa sattumalta kattoterassilla miehen, neurokirurgi Ryle Kincaidin. Elämä on kuitenkin opettanut Lilya, hän suhtautuu tapaamiseen varoen ja haluaa olla vain ystävä.
Lily perustaa haaveilemansa kukkakaupan ja saa apulaisekseen puheliaan Allysan, jonka veljeksi Ryle osoittautuu.
Allysa kertoo, että komea ja varakas Ryle saanut ja ottanut kaikki naiset, jotka on halunnut. Hänellä on lapsuuden trauma, joka selviää myöhemmin. Ryle haluaa Lilyn ja ennen pitkää hänet myös saa. Käytös muuttuu ajan myötä eikä mikään riitä. Valta on sitä, että voi määrätä ja vaatia ja kysellä kaikesta.
Rylen kanssa uuteen Root-trendiravintolaan mennessään Lily tapaa sattumalta entisen poikaystävänsä Atlaksen, joka omistaa omistaa tuon suositun ravintolan. Tieto on Rylelle liikaa ja Lilylle yllätys. Lily ja Riley alkavat riidellä, ja Lily saa pieniä vammoja. Kolmannella kerralla Lily herää sairaalasta. Hän on raskaana ja hänen pitää tehdä päätös tulevaisuudestaan.
* *
Selviytymistarina on tuttu. Tärkeimmät kysymykset ovat: ”Mitä sinä sanoisit tyttärellesi, jos joku pahoinpitelisi häntä?” ”Kuka lähtee ja kuka jää ja uskaltaako kukaan puhua totta?”
Se päättyy meihin on täynnä sujuvia kohtauksia, joissa ollaan ylipukeutuneita ja yli-innostuneita – ja sitten palataan miettimään oikeita haluja ja unelmia. Parisuhdeväkivallasta elokuva ei kerro mitään uutta, mutta toisaalta asiasta on vaikea mitään uutta kertoakaan.
Pääroolin tekevä Blake Lively (Lily Bloom) on tuttu muun muassa tv-sarjoista Gossip Girls ja Accepted. Hän on helppo katsottava, ilmeikäs ja mukana koko vartalollaan rakkauden ja pukeutumisen mannekiinina.
Miespääosan esittää elokuvan ohjaaja Justin Baldoni (Ryle Kincaid). Komea ulkonäkö ja rankat teot luovat kankaalle välillä pelottaviakin kuvioita. Hetkittäin Baldoni osaa kuvata aihetta myös hienovaraisesti.
Brandon Sklenar (Atlas Corrigan) on hyvis, joka tekee monipuolisemman miehen roolin.
Elokuvan ilopilleri on Jenny Slate (Allysa), yllättävä totuuden torvi, vaikka onkin väkivallan tekijän lähisukulainen.
Amy Morton (äiti Jenny) on se perinteinen perheväkivallan uhri, joka ei uskalla lähteä ja yhä rakastaa. Rooli on hyvin ja pieneleisesti näytelty.
Maija Kääntä
Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua
Köyhyyden kauhuja, kurjuutta ja kaameutta upeasti kuvattuina – arviossa The Girl With the Needle
ELOKUVA | Edes Grimmin veljekset eivät olisi keksineet tällaista kauheaa satua, jossa hirviö elää ihmisten keskellä kirkkaassa päivänvalossa.
Rakastuneen ja totisen karvalakkipäisen miehen muotokuva – arviossa Mielensäpahoittajan rakkaustarina
ELOKUVA | Mika Kaurismäen ohjaama toinen Mielensäpahoittaja-elokuva on helposti nautittavaa viihdettä, joka tarjoaa välillä myös pieniä yllätyksiä.
Nuoruuden seikkailu ja vanhuuden tunnustukset – arviossa ensi-iltaelokuva Päivät kuin unta
ELOKUVA | Mika Kiiskisen ensi-iltaelokuva Päivät kuin unta on kuvaus sattumista ihmisen elämässä.
Visuaalisesti sykähdyttävän upea The Peasants -elokuva tulvii synkkyyttä, ahdistusta ja melodraamaa
ELOKUVA | Kokonaan käsinmaalattu Talonpoikia on visuaalisesti vielä tekijöidensä edellistä, Loving Vincentiäkin upeampi.