Teatterimuistoja #13: Seppo Mäki

07.11.2021
seppo maki teatterimuistoja kulttuuritoimitus

Kuva: Ari Mäkelä

HENKILÖ | Näyttelijä Seppo Mäki kertoo Teatterimuistoja-sarjan kolmannessatoista osassa, ettei ole elämässään pitkälle päässyt – vain 800 metrin päähän lapsuuden Tammelantorilta.

Marita Salonen

Näyttelijä Seppo Mäki sanoo, ettei ole elämässään pitkälle päässyt – vain 800 metrin päähän lapsuuden Tammelantorilta. Kaupunki muuten loppui hänen lapsuudessaan Tammelan kouluun ja Kalevan kirkon kohdalla oli hyppyrimäki, josta Mäki tietenkin hyppäsi!

Teatterimuistoja-sarjassa Seppo Mäki pohtii ylipäätään luovan ihmisen ominaisuuksia – oli hän millä alalla tahansa.

Tie näyttelijäksi oli niin selvä, että Tampereen Työväen Teatterin oppilaskoulun jälkeen Mäki meni ensin avustajaksi Pyynikin kesäteatteriin ja lopulta Teatterikouluun, kun kaikki muutkin sinne hakivat.

– Kurssilla oli sellainen tamperelaistyttö kuin Liisa Roine ja hän vietteli mut, kansanomaisesti ilmaistuna, ja niin me lähdettiin yhdessä ensimmäiseen työpaikkaamme Kotkaan, Mäki kertoo.

Pariskunnan ura jatkui Tampereella, ja Seppo Mäki alkoi vasta yli 80-vuotiaana totutella elämään ilman näyttelijäntyötä. Videolla hän miettii, onko viettänyt elämänsä parhaat vuoden korkokengissä musikaalissa. Ja toisaalta, miten aika sotalapsena Ruotsissa ei vaikuttanut hänen luovuuteensa mitenkään.

* *

Kulttuuritoimitus tukee Teatterimuistoja-videosarjalla käynnissä olevaa digitaalisen teatterimuseon hanketta. Videot on kuvannut ja editoinut Ari Mäkelä vuosina 2017–2019 Tampereen Teatterimuseo ry:n tilauksesta.

Teatterimuistoja-sarjassa julkaistaan uusi osa aina sunnuntaisin. Pääset katsomaan kaikki videot paitsi Kulttuuritoimituksesta, myös Youtubesta löytyvältä soittolistalta.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua