Teatterimuistoja #12: Janne Auvinen

31.10.2021
janne auvinen teatterimuistoja kulttuuritoimitus

Kuva: Ari Mäkelä

HENKILÖ | Janne Auvinen päätti nuorena, ettei ikinä astu teatteriin. Teatteriperheen ja -suvun jälkeläisenä ristiäiset esitettiin suorana lähetyksenä koko Suomen kansalle.

Marita Salonen

Kun vauva sai nimeksi Janne Auvinen, koko Suomen kansa saattoi seurata ristiäisiä suorana tv-lähetyksenä. Niin voi käydä, kun vuosi on 1965 ja äiti Eila Roine. Ohjelma oli legendaarinen Heikki ja Kaija -televisiosarja.

Teatteriperheen ja -suvun jälkeläisenä Janne Auvinen päätti nuorena, ettei ikinä astu teatteriin. Sitten hän pelkäsi, että hänestä tulisi keskinkertainen näyttelijä. Lopulta hän päätyi opiskelemaan valo- ja äänisuunnittelijaksi.

Janne Auvinen tunnetaan paitsi Eila Roineen ja Vili Auvisen poikana myös Hämeenlinnan Verkatehtaan toimitusjohtajana ja aiemmin Turun Logomon tapahtumajohtajana.

Tässä Teatterimuistoja-sarjan jaksossa kuullaan tamperelaista teatterihistoriaa ns. nuoremman polven kertomana.

* *

Kulttuuritoimitus tukee Teatterimuistoja-videosarjalla käynnissä olevaa digitaalisen teatterimuseon hanketta. Videot on kuvannut ja editoinut Ari Mäkelä vuosina 2017–2019 Tampereen Teatterimuseo ry:n tilauksesta.

Teatterimuistoja-sarjassa julkaistaan uusi osa aina sunnuntaisin. Pääset katsomaan kaikki videot paitsi Kulttuuritoimituksesta, myös Youtubesta löytyvältä soittolistalta.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Teatterimuistoja #17: Esko Raipia

Teatterimuistoja #17: Esko Raipia

Teatterimuistoja-sarjassa esiintyy joukko tunnettuja tamperelaisia näyttelijöitä ja teatterintekijöitä. Esko Raipiasta tuli mutkan kautta näyttelijä ja teatteriyrittäjä. Raipia menehtyi 21.11.2022 Tampereella 76-vuotiaana.

lue lisää