Teatterimuistoja #11: Mikko Viherjuuri

24.10.2021
mikko viherjuuri teatterimuistoja kulttuuritoimitus

Kuva: Ari Mäkelä

HENKILÖ | Hiljaisuus oli pitkä, kun nuori Mikko Viherjuuri tuli kotiin ja kertoi isälleen, että hän on päässyt opiskelemaan Teatterikouluun. Pojasta piti tulla isän seuraaja mainostoimiston johtajana. Tuli näyttelijä, tuli ohjaaja ja käsikirjoittaja.

Marita Salonen

Hiljaisuus oli pitkä, kun nuori Mikko Viherjuuri tuli kotiin ja kertoi isälleen, että hän on päässyt opiskelemaan Teatterikouluun. Pojasta piti tulla isän seuraaja mainostoimiston johtajana. Tuli näyttelijä, tuli ohjaaja ja käsikirjoittaja. Teatterinjohtajakin Kuopioon ja Seinäjoelle.

Uran aluksi Mikko Viherjuurelle oli tarjolla töitä Kansallisteatterista mutta nuori näyttelijä suunnisti ensin rohkeasti Kuopioon. Vuosina 1975–1985 Viherjuuri työskenteli näyttelijänä ja ohjaajana Tampereen Työväen Teatterissa. Tampereen Teatterin pääohjaaja hänestä tuli vuonna 2000.

Uralta löytyy paljon tarinoita ympäri Suomea, ja niistä parhaimmat kuullaan tässä Teatterimuistoja-sarjan videossa.

* *

Kulttuuritoimitus tukee Teatterimuistoja-videosarjalla käynnissä olevaa digitaalisen teatterimuseon hanketta. Videot on kuvannut ja editoinut Ari Mäkelä vuosina 2017–2019 Tampereen Teatterimuseo ry:n tilauksesta.

Teatterimuistoja-sarjassa Sarjassa julkaistaan uusi osa aina sunnuntaisin. Pääset katsomaan kaikki videot paitsi Kulttuuritoimituksesta, myös Youtubesta löytyvältä soittolistalta.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Teatterimuistoja #17: Esko Raipia

Teatterimuistoja #17: Esko Raipia

Teatterimuistoja-sarjassa esiintyy joukko tunnettuja tamperelaisia näyttelijöitä ja teatterintekijöitä. Esko Raipiasta tuli mutkan kautta näyttelijä ja teatteriyrittäjä. Raipia menehtyi 21.11.2022 Tampereella 76-vuotiaana.

lue lisää