Teatterimuistoja #10: Ritva Sarlund

17.10.2021
ritva saarinen teatterimuistoja2 kulttuuritoimitus

Kuva: Ari Mäkelä

HENKILÖ | Naapurin Aili ratkaisi Ritva Sarlundin elämän suunnan vuonna 1960 Porissa. TTT:n pitkäaikainen puvustonpäällikkö kertoo videolla, millaista oli tehdä yhteistyötä esimerkiksi Veikko Sinisalon ja Sylvi Salosen kanssa.

Marita Salonen

Kun nuori Ritva Sarlund mietti Porista Tampereelle muuttamista, naapurin Aili löysi lehdestä ilmoituksen: Työväen Teatteri haki puvustonhoitajan apulaista. Oli vuosi 1960 ja Saarinen ei ollut edes käynyt teatterissa kuin koulusta pari kertaa.

Kun nuori Riva Sarlund saapui työhaastatteluun, sinne oli kymmenien hakijoiden jono ja bussiinkin oli kova kiire. Hän kuitenkin pääsi jonon hänniltä ohi muiden ja sai työpaikan heti. Puvustoa johti silloin Saimi Vuolle, joka opasti taiteellisen työn saloihin. Sarlundista tuli ansioitunut ja palkittu puvustaja.

Videolla TTT:n pitkäaikainen puvustonpäällikkö Ritva Sarlund kertoo, millaista oli tehdä yhteistyötä esimerkiksi Sylvi Salosen ja Veikko Sinisalon kanssa.

* *

Kulttuuritoimitus tukee Teatterimuistoja-videosarjalla käynnissä olevaa digitaalisen teatterimuseon hanketta. Videot on kuvannut ja editoinut Ari Mäkelä vuosina 2017–2019 Tampereen Teatterimuseo ry:n tilauksesta.

Teatterimuistoja-sarjassa Sarjassa julkaistaan uusi osa aina sunnuntaisin. Pääset katsomaan kaikki videot paitsi Kulttuuritoimituksesta, myös Youtubesta löytyvältä soittolistalta.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Teatterimuistoja #17: Esko Raipia

Teatterimuistoja #17: Esko Raipia

Teatterimuistoja-sarjassa esiintyy joukko tunnettuja tamperelaisia näyttelijöitä ja teatterintekijöitä. Esko Raipiasta tuli mutkan kautta näyttelijä ja teatteriyrittäjä. Raipia menehtyi 21.11.2022 Tampereella 76-vuotiaana.

lue lisää