Sunnuntaisitaatti #25: Mikko Kanninen

08.11.2020
25 mikko kanninen kulttuuritoimitus

SANOTTUA | Nostamme viikoittain esiin sitaatin, joka on nostamisen arvoinen. Jopa EU:n katastrofirahaa pitää ohjata esittävien taiteiden elvyttämiseen, sanoo Tampereen Teatterin johtaja Mikko Kanninen.

Tuore Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehti kysyy alan vaikuttajilta, miten käy kunnallisten teattereiden ja esittävän taiteen. Mikko Kannisen näkemyksen voi tiivistää yhteen sanaan: huonosti. Kanninen pelkää, että jos nyt ei elvytetä esimerkiksi EU:n katastrofirahalla, menetetään jotakin pysyvästi.

”Nyt kannattaisi tosissaan miettiä, minkä annetaan liukua pois. Tämä on elintärkeää. Meillä on tapahtumatuotannossa ihmisiä, jotka ovat olleet yli 200 päivää ilman töitä. Tampereen Teatterin kassa on tyhjä vuoden vaihteessa. Ensi keväänä koko rakenne alkaa rapistua.”

Mikko Kanninen aloitti työnsä Tampereen Teatterin johtajana historiallisena aikakautena. Pesti alkoi virallisesti elokuussa, mutta koronakriisi ajoi hänet tosipaikkaan jo maaliskuussa.

Kulttuuritoimituksen haastattelu julkaistiin 19.3.2020, jolloin Kanninen sanoi olevansa hengessä jo siellä, missä ”tämä kaikki on ohi”. Lue haastattelu tästä.

[Kuva: Anitta Vuorisola / Kulttuuritoimitus]

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua