Sunnuntaisitaatti #35: Gogglebox staff

31.01.2021
35 sunnuntaisitaatti gogglebox kulttuuritoimitus

SANOTTUA | Nostamme viikoittain esiin sitaatin, joka on nostamisen arvoinen. Tällä viikolla esiin nousi jälleen uutinen ikävistä työolosuhteista, kun koronapaineet kiristävät hermoja elokuvien ja tv-sarjojen tuotannoissa.

”People have had enough. You don’t turn up to work to be screamed at for 12 hours a day.”

”Ei ketään kiinnosta palata työhön, jossa saa kuulla huutoa 12 tuntia päivässä.”

Näin kommentoi brittiläisen Gogglebox-ohjelman tuotantoryhmästä lähtenyt työntekijä. Hän puhui nimettömänä koko tiimin puolesta The Guardian -lehdelle. Tosi-tv-ohjelman konsepti tunnetaan Suomessa Sohvaperunat-ohjelmana, jossa kuvataan ihmisiä katsomassa ja kommentoimassa tv-ohjelmia kotisohvillaan.

Britanniassa alan ammattiliitto on nyt puuttunut myrkyttyneisiin työilmapiireihin muissakin tv-tuotannoissa. Työntekijöitä on pitkien, raskaiden kuvauspäivien lisäksi painostettu pysymään koronakaranteenissa vapaa-ajallaan, jotta tuotantojen aikataulut eivät vaarantuisi sairastumisten takia.

Ammattiliiton edustaja kertoo The Guardianille, että tosi-tv-tuotannoissa kameran takana työskentelee paljon freelancereita. Goggleboxin tuotannosta vastaava Studio Lambert vakuuttaa huolehtivansa työntekijöidensä hyvinvoinnista. Osapuolet neuvottelevat tilanteesta lähiaikoina.

Vastaavia uutisia on kuultu muun muassa Mission: Impossible 7 -elokuvan kuvauksista.

Voit lukea The Guardianin jutun tästä. Suomessa Goggleboxin kuvausolosuhteista uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

[Kuva: Shutterstock]

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Sunnuntaisitaatti #34: Blanca

Sunnuntaisitaatti #34: Blanca

SANOTTUA | Nostamme viikoittain esiin sitaatin, joka on nostamisen arvoinen. Tällä kertaa on puhe rakkaudesta. Espanjalainen kirjailija-toimittaja Milena Busquets kirjoitti omasta elämästään romaanin, josta tuli heti suuri menestys.

lue lisää