Koronatapaus siirtää Kasvoja karanteenista! -palkintogaalan – tulokset julki 16.12., vaikka ilman yleisöä

24.11.2020
palkintogaala juontaja kulttuuritoimitus

Kulttuuritoimituksen Anne Välinoro harjoitteli viime viikolla palkintogaalan juontamista.

UUTINEN | Kulttuuritoimituksen yhteisötaidenäyttelyn palkintogaala siirtyy tämän viikon keskiviikolta, koska tilaisuuden järjestäjätiimissä on todettu koronatapaus ja monta keskeistä henkilöä on tällä viikolla karanteenissa. Tulokset julkistetaan 16.12.2020.

Marita Salonen, teksti ja kuva

Kasvoja karanteenista! -palkintogaalan järjestäjät päättivät maanantaina 23.11.2020, että raadin valintojen julkistus tapahtuu keskiviikkona 16.12.2020 kello 18 suorassa videolähetyksessä, vaikka läsnäolijoiden määrä jouduttaisiin rajaamaan hyvin pieneksi tai gaala jouduttaisiin järjestämään jopa kokonaan ilman palkittavien läsnäoloa.

Palkintogaalassa saadaan päätökseen Marja-Liisa Torniaisen johtaman yhteisötaidenäyttelyn ensimmäinen vaihe. Kuvat jatkavat elämäänsä monissa eri muodoissa, ja esille nousee myös kuvia, joita ei ole vielä päästy näkemään.

Kasvoja karanteenista! -uutiskertaus

Huhtikuun alussa Kulttuuritoimitus aloitti karanteeniajan tallennuksen kuvien muodossa ja julisti avoimen haun Kasvoja karanteenista! -yhteisötaidenäyttelyyn.

Toukokuun loppuun mennessä teoksia saapui yli 700 kolmeen sarjaan: lapset ja nuoret, harrastajat sekä ammattilaiset ja taideopiskelijat. Kuvia lähetettiin ympäri Suomea, muutamia myös ulkomailta.

Kesän aikana Kasvoja karanteenista! -kuvia seurattiin esiteltiin Kulttuuritoimituksen sivuilla, Facebook-sivulla sekä Instagram-tilillä.

Syksyllä oli yleisöäänestysten vuoro. Niihin otti osaa yli kaksi tuhatta ihmistä. Sarjojen voittajiksi ylsivät Puu Kekkonen, Terttu Ahola ja Sini Somppi.

Joulukuussa yhteisötaidenäyttelyn ensimmäinen vuosi huipentuu palkintogaalaan Tampereen Finlaysonilla.

Kevätkaudella 2021 karanteenikasvojen tarina jatkuu Kulttuuritoimituksessa haastatteluilla, joissa esitellään tekijöitä kuvien takaa.

Syksyllä 2021 Kasvoja karanteenista! toteutuu ”oikean” näyttelyn muodossa Galleria Himmelblaussa Tampereen Finlaysonilla.

palkintogaala kasvoja karanteenista kulttuuritoimitus

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

KUVATAIDE | Kulttuuritoimituksen yhteisötaidenäyttelyn palkintogaalassa suorassa lähetyksessä nostettiin esiin 20 osallistujaa ja heidän työnsä. Karanteeniteema toteutui kirjaimellisesti, kun vallitsevan koronatilanteen takia palkittavat eivät voineet osallistua Galleria Himmelblaussa järjestettyyn tilaisuuteen.

lue lisää