Puu Kekkonen voitti lasten sarjan yleisöäänestyksen – nimimerkin takaa paljastuu 12-vuotias poika, joka myy maalauksiaan

29.10.2020
01 Puu Kekkonen kulttuuritoimitus

ÄÄNESTYS | 722 äänestäjää otti osaa Kasvoja karanteenissa! -yhteisötaidenäyttelyn lasten ja nuorten sarjan yleisöäänestykseen. Selväksi voittajaksi nousi nimimerkki Puu Kekkonen Hämeenlinnasta (17,5 % äänistä). Hän lähetti kiitosvideon äänestäjilleen.

Marita Salonen

Yhteensä 722 äänestäjää otti osaa Kasvoja karanteenissa! -yhteisötaidenäyttelyn lasten ja nuorten sarjan yleisöäänestykseen. Selväksi voittajaksi nousi nimimerkki Puu Kekkonen Hämeenlinnasta (17,5 % äänistä). Hän lähetti äänestäjilleen kiitosvideon, jonka näet tämän jutun lopusta

Yleisöäänestys, lasten ja nuorten sarja

  1. Puu Kekkonen: Nobody, 123 ääntä
  2. Elsa Vähämäki: Koronapöpö, 86 ääntä
  3. Aino Lamminpää: Pikkusiskoni Hilda, 39 ääntä
  4. Janne Palokangas: Kissa ja heijastus, 36 ääntä
  5. Pinja Haapaniemi: Karanteenista, 33 ääntä

Kaikki lasten ja nuorten sarjan yleisöäänestykseen osallistuneet teokset löydät täältä. Huomaathan, että äänestysaika on jo loppunut!

Jutun harrastajien sarjan yleisöäänestyksen voittajasta,Terttu Aholasta, voit lukea täältä. Jutun ammattilaisten ja taideopiskelijoiden sarjan voittajasta, Sini Sompista, löydät puolestaan täältä

* *

Puu Kekkosen äiti, korutaiteilija Jenni Ahtiainen kiljahtelee riemusta ja liikutuksesta, kun soitto Kulttuuritoimituksesta tavoittaa hänet.

– Voittajatyö on meillä eteisen seinällä. Se on ainoa teos, jota en ole suostunut myymään. Kaikki taulut ostetaan käsistä, ja näyttelyäkin on kyselty, Puu Kekkosen äiti kertoo ylpeänä.

– Yritin opettaa häntä pienenä värittämään rajojen sisällä, kunnes tajusin että ei – hän haluaa roiskia ja tehdä abstrakteja kuvia. Jos jokin asia ottaa päähän, hän purkaa tilanteen maalaamalla. Siksi kutsun sitä tunnemaalaamiseksi.

Maalaaminen alkoi 10-vuotiaana saman tien, kun Puu Kekkonen sai oman huoneen ja työrauhan sisaruksilta. Taiteilijanimen hän otti käyttöön puolitoista vuotta sitten.

02 Puu Kekkonen Nobody kulttuuritoimitus

Puu Kekkonen: Nobody, 2020.

Puu Kekkonen kirjoitti itse näin viime keväänä, kun hän lähetti Nobody-maalauksensa Kulttuuritoimituksen yhteisötaidenäyttelyyn:

”Itse mä nään tässä taulussa, että musta väri tossa keskellä tuli pilaamaan noi värit sen alla, mut sitten se kuitenkin sopii siihen tauluun. Se tavallaan paransi sitä taulua, mut myös vei siitä vähän väriä pois. Ihan niinkuin korona teki. Tän taulun nimeks tuli Nobody, koska mä itse en nähnyt karanteenissa ketään, vain asioita. Musta korona ei ole kukaan, vaan se on jokin.”

Taiteilija on aloittanut tänä syksynä yläasteen. Koulu sujuu äidin mukaan niin hyvin, että maalaamisella ansaituilla rahoilla on ollut lupa hankkia unelmien pelikone, joka on osista koottu pelaajan omien toiveiden mukaiseksi.

– Tuleva yrittäjä ihan selkeesti. Ostaa itse omat taulupohjansa ja vähentää myyntituloista.

Puu Kekkonen kiittää äänestäjiään äitinsä Jenni Ahtiaisen kuvaamalla videolla.

* *

Mitä seuraavaksi?

Seuraavaksi Kasvoja karanteenissa! -yhteisötaidenäyttelyssä päättyy harrastajien sarjan yleisöäänestys. Äänestää ehtii vielä sunnuntaihin 1.11.2020 asti, ja tulokset julkistetaan torstaina 5.11.2020.

Perjantaina 30.10.2020 alkaa yleisöäänestyksistä kolmas ja viimeinen, kun on ammattilaisten ja taideopiskelijoiden sarjan vuoro.

Kasvoja karanteenista! -yhteisötaidetaidenäyttelyn palkintogaala järjestetään keskiviikkona 25.11.2020. Silloin paljastuvat raadin valinnat voittajiksi. Parhaiden töiden palkitseminen striimataan Tampereelta.

 

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

Kasvoja karanteenista! -gaalassa palkittiin kymmenen ja jaettiin kunniamaininnat kuudelle – katso videot gaalasta ja palkituista teoksista

KUVATAIDE | Kulttuuritoimituksen yhteisötaidenäyttelyn palkintogaalassa suorassa lähetyksessä nostettiin esiin 20 osallistujaa ja heidän työnsä. Karanteeniteema toteutui kirjaimellisesti, kun vallitsevan koronatilanteen takia palkittavat eivät voineet osallistua Galleria Himmelblaussa järjestettyyn tilaisuuteen.

lue lisää