Kuumaa kaupunkifestivaalia Kangasalla – Kangasala Festin lauantaille vielä lippuja

14.07.2023
kuumaa photo 1 5464x5464 AriVirem

KUUMAA saapuu Kangasalle. Kuva: Ari Virem / Fullsteam

FESTIVAALI | Kangasala Festin loppuunmyydyn perjantain kruunaa KUUMAA-yhtye. Lauantain esiintyjiä ovat mm. Neon 2, Meiju Suvas ja Laura Voutilainen.

Marja Heinonen

Perjantaina on Kangasalla tungosta. Silloin starttaa kaksipäiväinen Kangasala Fest (14.–15.7.2023), jonka ensimmäisen festaripäivän on vetänyt ennakkoon loppuunmyydyksi illan pääesiintyjä KUUMAA. Muita esiintyjiä kaupunkifestivaalissa ovat muun muassa Neon 2, Elias Kaskinen, Mansesteri, Meiju Suvas ja Laura Voutilainen

Kangasala Fest lupaa vierailleen muutakin kuin hyvää musiikkia. Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty kaupunkifestivaali on perustajansa Sari Sorrin mukaan suunnattu aikuisille ihmisille, jotka haluavat nauttia festaritunnelmasta hyvän ruoan ja juoman parissa.

– Idea lähti liikkeelle siitä, että mulla on tällä hetkellä kolme ravintolaa Tampereella ja rakastan luoda elämyksiä ihmisille, festivaalin ”äiti” Sorri kertoo.

Hän uskalsi lähteä toteuttamaan unelmaansa kun totesi, että Tampereelta puuttui kaupunkifestari, joka yhdistäisi hyvää musiikkia, ruokaa ja viiniä.

Sorri korostaa, että kyse ei ole musiikkifestivaalista, jonne tullaan vain katsomaan suosikkiartistia, vaan pääasia on nimenomaan kokonaisvaltainen elämys.

– Hyvän mielen festari, Sorri tiivistää.

– Siihen kuuluu ravintolatasoiset pienet ruoka-annokset ja laaja valikoima hyviä juomia kohtuuhintaan.

Viime vuonna 900 kävijää

Ensimmäisenä vuonna Kangasala Festissä oli 900 kävijää ja tälle vuodelle Sorri odottaa jo 1 300 vierasta. Perjantai on loppuunmyyty, mutta lauantaille on vielä jonkin verran lippuja jäljellä.

Menestys on tietysti ollut ilonaihe järjestäjälle, mutta se on tuonut Sorrille myös paineita.

Tämä vuosi on ollut henkisesti raskas, kun tapahtuma on myynyt hyvin ja sinä olet pienenä ihmisenä vastuussa siitä. Olen jännittänyt tosi paljon, Sorri tunnustaa.

Sorri toivoisi saavansa tapahtumaan lisää yhteistyökumppaneita. Nyt ruoasta vastaavat Sorrin kolme ravintolaa: Bistro C, Sasor ja Sorella. Festariväki voi herkutella pienellä purtavalla välimerellisestä ruoasta skandiherkkuihin. Viinejä tarjoilevat viinimaahantuojat Vinetum ja Carsin&Friends.

Viime vuonna Sorri kyseli paikallisilta ravintoloilta innostusta lähteä mukaan ja tänä vuonna Sorri laittoi avoimen ilmoituksen. Halukkaita on ollut hänen mukaansa hämmästyttävän vähän.

Jos tapahtumaa vielä järjestetään, olisin todella kiinnostunut laadukkaista ravintolakumppaneista, Sorri heittää toiveen ilmaan.

Kangasala Festiä vietetään Kangasalan kesäteatterin luonnonkauniilla alueella. Molempina päivinä ohjelma alkaa kello 16.

Kangasala Fest 14.–15.7.2023. Lisätietoja tapahtuman verkkosivuilta.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua