Tulkoon ihana valo! – ValotON-tapahtuma valaisee Seinäjoen pimeää syksyä jo neljännen kerran

13.11.2019

Jo neljättä kertaa Seinäjoen pimeää syksyä kirkastaa valotapahtuma ValotON. Törnävän museoalue häikäisee pimeydessä 15. ja 16. marraskuuta.

Kirsi Haapamatti, teksti
Katariina Vestergård, kuva

Kun pitkät illat eivät vain tummene vaan ne mustenevat, hakeutuu ihmisen katse mieluusti valoon. Jos sitä vain jossain olisi. ValotON-tapahtuma sitä tarjoaa Seinäjoella 15.–16.11.2019.

ValotON on Seinäjoella jo vakiintunut valotapahtuma. Viikonlopun aikana katuja häikäisevät erilaiset valoteokset ja muut esitykset. Tapahtumaa on jalkautettu varsinaisen tapahtumaviikonlopun ja esiintyjien lisäksi myös alueen kolmasluokkalaisille taidetyöpajoissa. Koululaiset ovat askarrelleet erilaisia hienoja silkkipaperi-varjokuvia, jotka värittävät pimeää lakeusmaisemaa opinahjojen ikkunoista.

Henna Meriläinen on tämän vuoden ValotON-tapahtuman tuottaja.

– Mielestäni parasta tässä tapahtumassa on, että se tehdään yhdessä. Ohjelmaa tuottamassa on ammattitaiteilijoita, harrastusryhmiä, lapsia ja lukuisia muita yhteistyökumppaneita. Lisäksi kaupunki kutsuu kaikki kaupunkilaiset mukaan valotalkoisiin haastamalla ihmiset mukaan valaisemaan pihojaan ja parvekkeitaan. Uskon lopputuloksen olevan monella tapaa vaikuttava, Meriläinen sanoo.

Tapahtuman teema on tänä vuonna Historian valossa. Tapahtuma-alueena on Törnävän museoalue, missä nähdään muun muassa valoteoksia, lyhytelokuvia, Törnävän kartanon kummituskierroksia, musiikkia, tanssia ja tulishow.

Ilmaistapahtuman tuottaa Seinäjoen kaupungin kulttuuritoimi. Aikaisempien vuosien mukaan valoja odotetaan ihmettelemään noin tuhatta kävijää.

ValotON Seinäjoella 15.–16.11. Lisätietoja täältä.