20-vuotias taidejuhla tarjosi lähes 200 kohdetta – maistiaisia Pirkanmaan Taidesuunnistuksesta

22.04.2024
Taidesuunnistus

Kuva: Pirkanmaan Taidesuunnistus

KUVATAIDE | Pirkanmaan Taidesuunnistus täytti jo kaksikymmentä vuotta. Taidesuunnistus on siitä mukava laji, että rasteja riittää eikä niiden löytämiseen välttämättä tarvitse karttaa saati kompassia.

Sari Harsu, teksti ja kuvat

Taidesuunnistus (20.–21.4.2024) on matalan kynnyksen taidetapahtuma, jonka ideana on tarjota yleisölle avoin pääsy taiteilijoiden työtiloihin ja tilaisuus keskustella taiteilijoiden kanssa. Pirkanmaalla oli tänä vuonna tarjolla lähes kaksisataa kohdetta, joten nähtävää riitti.

* *

Maarit Kalmakurjen lajeja ovat digitaalinen pukusuunnittelu ja teatteritaide. Hän luo toinen toistaan hienompia kolmiulotteisia asukokonaisuuksia, joista jotkin elävät vain ruudulla, joistakin toteutetaan vaatteita ihmisten käyttöön. Digitaalinen pukusuunnittelu auttaa muun muassa vähentämään kankaan hävikkiä.

kalmakurki

* *

Pirjo Seddiki maalaa tauluja, mutta hänen taidettaan voi ihailla myös vaatteissa ja tyynyissä. Sekä Kalmakurjen että Seddikin työhuone on Studio Huihaissa Petsamonkadulla.

seddiki

* *

Taiteilijoiden työtilana toimiva Pesula-rakennus Hatanpäällä Pyhäjärven rannassa on yhdenlainen taideteos itsessäänkin.

pesula

* *

Kristiina Sario työskentelee Pesulan alakerrassa. Pöydällä on esillä ”arkistojen aarteita”, seinällä oli uudempia töitä.

sario

* *

Pesulan yläkerrassa on kuvanveistäjä Iina Vartian työtila. Vartian töiden materiaalit ovat puu ja keramiikka.

vartia

* *

Tampereen ydinkeskustan Pienessä Taidegalleriassa seikkailevat Lotta Nevanperän eksoottiset eläimet, jotka ovat karanneet luonnollisista elinympäristöistään esimerkiksi makoilemaan flyygelin päälle tai kävelemään kaupungin kaduille.

nevanpera

* *

Samassa rakennuksessa toisaalla on usean taiteilijan työtila. Ismo Jokiaho tekee siellä maalauksia, mustemaalauksia ja piirustuksia.

jokiaho1

* *

Tiedättekö, mitä tämä kyljellään oleva teos esittää? Siinä on tietysti Jokiahon Seitsemän veljestä eli Otava!

jokiaho2

* *

Katrin Havia on valokuvaaja, joka on erikoistunut surrealistiseen valokuvataiteeseen.

havia

* *

Useimmissa Tapio Hännisen töissä on ihmishahmo tai osa ihmishahmosta.

Hanninen

Lisätietoa Pirkanmaan taidesuunnistuksesta täältä.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua