Kulttuuritoimitus kaatui muutamaksi tunniksi, yli puoli miljoonaa suomalaista tavoitettu

21.10.2020
paikkakunnat

UUTINEN | Kulttuuritoimitus kaatui ensimmäisen kerran historiansa aikana tiistaina 20. lokakuuta. Sivustolla on julkaistu puolentoista vuoden aikana yli 2 000 juttua, ja se on tavoittanut yli puoli miljoonaa suomalaista.

Marita Salonen

Lukijoille näkyvä katkos alkoi iltapäivällä kello 14 maissa. Data Groupiin kuuluva JH Computer oli jo saanut hälytyksen konesalistaan Sastamalan Putajassa.

– Palvelinryppään ja levyjärjestelmän välinen monipolkuyhteys vikaantui. Ongelman laajuus oli palvelinsalin Linux-virtuaaliympäristö. Vika havaittiin rutiinitoimenpiteiden yhteydessä kello 13.40, ja ongelman ratkaiseminen aloitettiin välittömästi, it-asiantuntija Pasi Vehmaa kertoo.

– Vika saatiin korjattua täysin noin viiden aikaan iltapäivällä.

Kulttuuritoimituksen verkkosivuilla on käynyt yhteensä yli puoli miljoonaa suomalaista siitä hetkestä, kun julkaisu aloitti 10. toukokuuta viime vuonna. Ylivoimaisesti eniten lukijoita on ollut alusta asti Helsingistä ja Tampereelta.

– Kulttuuritoimituksen laajuutta kuvaa hyvin se, että liikennettä on satoja gigatavuja joka kuukausi, Pasi Vehmaa toteaa.

– Tulemme käymään vikatilanteen tarkasti läpi ja pyrimme kehittämään järjestelmää niin, että sama vika ei voi enää uusiutua tulevaisuudessa.

Lokakuussa kasvua jo 24 prosenttia

Sivuston suosio kasvaa koko ajan. Suosituinta sisältöä ovat haastattelut ja kritiikit, kuten uutuuskirjojen ja teatteriensi-iltojen arvostelut. Kulttuuritoimituksen lokakuu on ollut lukijamäärillä mitattuna erittäin hyvä.

Lokakuun ensimmäisen 19 vuorokauden aikana (1.–19.10.2020) sivustolla vieraili tasan 31 500 eri lukijaa. Kasvua syyskuun vastaavan ajanjakson lukemaan (25 429 eri lukijaa) verrattuna on lähes 24 prosenttia.

Lokakuun ensimmäisillä viikoilla Kulttuuritoimituksessa on julkaistu yli 70 artikkelia. Niistä luetuin on ollut Sari Passaron kirjoittama kritiikki Johanna Venhon Anne Brunila -elämäkerrasta Kuka olisi uskonut (Tammi, 2020).

Lue lisää Kulttuuritoimituksen teknisestä tuesta täältä.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua