Kulttuuritoimitus avasi verkkokaupan rakkaudella, kauppias lupaa pelastaa suomalaisten joulun

01.12.2020
kulttuuritoimituksen kauppa kauppias1
VERKKOKAUPPA | Virtuaalijoulupukki, perinteinen jouluevankeliumi ja evankeliumi stadiksi, taidekalenteri 2021 ja musta t-paita, jossa lukee jotain tuttua. Kulttuuritoimituksen verkkokauppa kuvailee tuotteitaan kahdella sanalla: Joulu pelastettu!

Marita Salonen

Kuten joulukalenterien ensimmäiset luukut, myös Kulttuuritoimituksen verkkokauppa on avautunut tänään tiistaina 1.12.2020. Verkkokauppa löytyy osoitteesta kauppa.kulttuuritoimitus.fi.

Ensimmäisten myytävänä olevien tuotteiden joukossa on muun muassa t-paita, jossa on monelle tuttu säe.

”Valitsimme Kulttuuritoimituksen ensimmäiseen paitaan runoilija Mirkka Rekolan sitaatin: ’Minä rakastan sinua, minä sanon sen kaikille’. Kenelle sinä haluat lauseet sanoa? Minä sanon ne nyt sinulle, sinä kulttuuria rakastava asiakas”, kauppias Hanna-Liisa Onnela kirjoittaa verkkokaupan etusivulla puheenvuorossaan.

Kulttuuritoimitus on suunnitellut useita erilaisia sitaattipaitoja, ja joulumyynnissä on niistä nyt ensimmäinen. Nämä Mirkka Rekolan sanat maalattiin viime kesänä kerrostalon seinään Tampereella, ja nyt hänen tekijänoikeuksiensa edustaja on antanut luvat sitaattipaitojen myymiseen.

Paidan innoittamina teimme pienen gallupin. Esitimme kauppiaalle (Hanna-Liisa Onnela), joulupukille (Tero Autero) ja jouluevankeliumin lukijalle (Mikko Nousiainen) yhden kysymyksen: Ketä sinä rakastat? Tässä lyhyt video siitä, mitä he vastasivat:

Joulu pelastettu! Mitä se tarkoittaa?

Kulttuuritoimituksen kauppa lupaa pelastaa suomalaisten joulun. Kulttuuritoimituksen tuottaja Kaisa Järvelä rakentaa innoissaan Joulu pelastettu! -verkkokurssia, johon on mahdollista osallistua joulukuun puolivälissä. Ilmainen esittelytilaisuus on lauantaina 5.12.2020 kello 15.

– Haluamme tuoda iloa ja hyötyä suomalaisten arkeen. Tulossa on verkkokursseja, joilla kuka tahansa voi opetella pienellä vaivalla ajankohtaisia taitoja. Nyt selvitämme, miten etäjoulun järjestäminen onnistuu käytännössä parhaalla mahdollisella tavalla ja jaamme tiedon selkeässä muodossa, Järvelä kertoo.

– Meidän verkkokurssimme ovat oikeastaan journalistisia juttuja, joissa asiaan vain perehdytään hieman syvällisemmin kuin perinteisen lehden sivuilla tai edes verkkojulkaisussa olisi mahdollista.

Virtuaalipukki ja jouluevankeliumit ovat osa Joulu pelastettu! -kurssikokonaisuutta, mutta nyt ne ovat jo irtomyynnissä.

Virtuaalipukkia on testattu pienillä lapsilla, ja testiyleisö on ollut hyvin innoistaan. Pukki päättää 15 minuutin videon kertomalla, että lahjat löytyvät oven takaa. Tässä pieni näyte virtuaalipukista:

Näyttelijä Tero Autero teki pukkivideoita jo vuosi sitten, ja nyt hän antoi kokemuksensa Kulttuuritoimituksen kaupan käyttöön. Virtuaalipukkia on testattu pienillä lapsilla ja kyllä, he rakastavat tätä pukkia!

Joulu pelastettu! -tuoteperheeseen kuuluu myös jouluevankeliumi. Tampereen Teatterissa vieraileva näyttelijä Mikko Nousiainen lukee perinteisen tekstin sekä toisen version stadin slangilla.

Mikko Nousiaisen jouluevankeliumista on kaksi versiota. Perinteinen video sopii rauhalliseen hetkeen aattoiltana. Stadin slangilla luettu evankeliumi saa puolestaan hymyilemään.

Tässä pieni näyte perinteisestä evankeliumista…

…ja stadin slangilla luetusta.

Kaupalla on oikea kauppias

Kulttuuritoimituksen verkkokauppatiimille kirkastui jo varhain suunnitteluvaiheessa, että oikealla kaupallahan on oltava kauppias. Seuraava oivallus oli ymmärtää, että joukossa on yksi sellainen, Kulttuuritoimitus.fi-sivuston taustalla vaikuttavan Kulttuurin perikunta ry:n puheenjohtaja Hanna-Liisa Onnela. Hänellä on pitkä kokemus kirjakauppaketjun myymäläpäällikkönä.

Onnela lupautui nimitykseen silmänräpäyksessä. Hän lupaa sivustolla näin:

”Kauppiaana testaan kaikki myymämme tuotteet itse, jotta voin häpeilemättä sanoa, että tuote on laadukas ja kestää kulutusta. Muista kääntää paita nurin päin ennen kuin sujautat sen pyykkikoneeseen 40 asteen pesuohjelmaan!”

Kauppa löytyy osoitteesta kauppa.kulttuuritoimitus.fi. Kaikki alussa myyntiin tulevat tuotteet maksavat alle 30 euroa. Tuotevalikoimaa kasvatetaan myöhemmin.

Ostokset voi maksaa muun muassa verkkopankissa ja luottokortilla. Virtuaalipukki ja evankeliumit saa heti salattuna linkkiä, paketit saapuvat postin sopimuskuljetuksina.

Kaupan avaushetkeksi kirjataan tiistai 1.12.2020 kello 12.00. Voit astua sisään kauppaan tästä.

Tervetuloa Joulu pelastettu! -kurssin maksuttomaan Zoom-esittelyyn lauantaina 5.12.2020 kello 15–15.30.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua