Musiikki ja kirjallisuus kokoontuvat yhteen Metson messuilla ensi lauantaina 20.4.

18.04.2024
01 metson messut by marita salonen kulttuuritoimitus

Järjestäjätiimi Metson katolla: Paula Rönni (vas.), Tuija Valli, Elina Alatalo, Veikko Korhonen, Juhani Koivisto. Kuva: Marita Salonen

TAPAHTUMA | Maksuton kirjallisuus- ja musiikkitapahtuma kokoaa yhteen pienkustantajia sekä muita kulttuurialan toimijoita jo kolmannen kerran.

Marita Salonen, kuva ja tekstit

Muusikko- ja kirjailijavieraita, kuten Anneli Saaristo, Matti Kuusela ja Tommi Liimatta, runoilijoita, kuten Tuija Välipakka, Susi Nousiainen ja Pekka Kytömäki, sekä Mara Balls -yhtye nähdään Metson messuilla Tampereen pääkirjastossa Hämeenpuistossa lauantaina 20.4. kello 10–17.  Maksuton kirjallisuus- ja musiikkitapahtuma kokoaa yhteen pienkustantajia sekä muita kulttuurialan toimijoita jo kolmannen kerran.

– Keväiset Metson messut alkavat olla jo perinne, josta on mukava pitää kiinni. Messuilla haluamme tarjota yleisölle maksuttoman tapahtuman, jossa pääsee nauttimaan laadukkaasta ja monipuolisesta ohjelmasta, kirjastonhoitaja Tuija Valli Tampereen kaupunginkirjastosta sanoo.

 – Samalla voimme myös tarjota erilaisille toimijoille mahdollisuuden tulla esittelemään omaa toimintaansa. On hienoa, että kirjasto voi tukea paikallista kulttuuria tälläkin tavoin.

Näytteilleasettajina on noin 30 pienkustantamoa ja muuta kulttuurialan toimijaa. Heistä lähes kaikki tuottavat tapahtumaan kirjallisuus- tai musiikkiaiheista ohjelmaa.

02 anneli saaristo by suvi roiko kulttuuritoimitus

Anneli Saaristo on aloittanut juhlavuoden:  75 vuotta alkuvuodesta täyttänyt laulaja on esiintynyt 55 vuoden ajan. Kuva: Suvi Roiko

* *

Haastatteluja, esityksiä ja työpajoja 

Metson messut näkyvät pääkirjaston kaikissa kerroksissa kymmenien haastattelujen, esitysten ja työpajojen muodossa. Pääkerroksessa Metson lavalla vierailee muuan muassa toimittaja Matti Kuusela (kello 11.30), jota hänen tuoreesta Journalisti-teoksestaan haastattelee Marko Vesterbacka. Työhyvinvoinnin professorina ja dosenttina toiminut Marja-Liisa Manka (kello 14) kertoo kirjastaan Elämänilon jäljillä – juurten tuntemus avaimena. VHS-klubin videotyöpajaan voi osallistua kello 10–16.30.
Parvikerroksen musiikkiosastolla vierailevat muun muassa triplajuhlavuotta viettävä laulaja Anneli Saaristo (kello 12) sekä muusikko ja kirjailija Tommi Liimatta (kello 13). Päivän päätteeksi (kello 16) messuvieraita viihdyttää Mara Balls.

Cafe Metson ohjelmassa on luvassa muun muassa Tuija Välipakan ja Susi Nousiaisen Runohetki (kello 10.30) ja runoilija Pekka Kytömäen vierailu (kello 15.30).

03 tuija valipakka by emilia val

Tuija Välipakan ja Susi Nousiaisen Runohetki on luvassa lauantaina aamupäivällä. Kuvat: Emilia Välipakka / Marianne Hautsalo

Messujen ohjelmassa on huomioitu myös perheen pienimmät. Pohjakerroksen Lehmus-salissa alkaa kello 10.30 Maco Oeyn lastenkonsertti, ja Satuhuoneessa pääsee kello 11–14 osallistumaan Rullan järjestämään Pienen pienet ötökät -taidepajaan. Yöstäjän Mielikutitustyöpajassa kello 11–15 kokeillaan sanataidetta.

Metso on messupäivänä avoinna poikkeuksellisesti kello 10–17, ja kaikki normaalit kirjastopalvelut ovat myös käytössä.

Metson messut Tampereen pääkirjastossa 20.4.2024 klo 10–17.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua