1980-luku herää henkiin Tampereella ensi kesänä, kun Dingo-huuma valtaa Komediateatterin

18.04.2024
pertti neumann by marita salonen kulttuuritoimitus

Pertti Neumann enteilee Dingo-musikaalille menestystä. Kuva: Marita Salonen

HENKILÖ ”Mun poikani tekee parempii biisei ku sää”, sanoi Pertti ”Nipa” Neumannin kiukkuinen äiti Juice Leskiselle puhelimessa, kun Dingo-tähti juuttui keikkaputken jälkeen Tampereen Aulabaariin, eikä palannut kiltisti kotiin Poriin. Nyt 40 vuoden jälkeen Neumannille tulee mieleen lämpimiä muistoja 1980-luvun manserock-muusikoista, kun Tampereen Komediateatterin Dingo-musikaali kulkee kohti kesäkuun ensi-iltaa.

Marita Salonen, teksti

Dingolla oli tapana poiketa keikkabussillaan muusikoiden suosimaan Aulabaariin, jos Tampere yhtään osui keikkamatkoilla matkan varrelle. Tällä kertaa oltiin matkalla kotiin Poriin, ja Pertti ”Nipa” Neumann päätti jäädä baarin nurkkaan istuskelemaan Juicen kanssa oluen äärelle. Bussi lähti, mutta pian soi Nipan uusi tiiliskiven kokoinen kännykkä. Korvaan puhisi kiukkuinen äiti, joka muistutti poikaa Porissa kolme viikkoa odottaneesta vaimosta.

Kun puhe ei uponnut poikaan, äiti käski ojentaa puhelimen Juicelle. ”Juhani Leskinen”, tämä vastasi ja ihmetteli kohteliaasti, miten hän tässä nyt voisi auttaa.

– Äiti harvoin meni pois tolaltaan, mutta silloin hän lopulta sanoi, että ainakin mun poikani tekee parempii biisei ku sää. Siihen Juice, että säveltäjänä hän kyllä ylittää minun taitoni, mutta sanoittajana hänellä lienee vielä jotakin enemmän sanottavaa, Neumann muistelee Tampereen Komediateatterilla, minne hän on saapunut promoamaan ensi kesän Dingo-musikaalia.

Tarina ei kerro, milloin Pertti lähti Aulabaarista kotiin.

KATSO VIDEO: Neumannilla on varma visio siitä, miten ensi kesän Dingo-musikaali puhuttelee yleisöä Tampereella.

* *

Pantse unohtui Dingon bussiiin viikoksi

Neumann sanoo nyt, ettei 1980-luvulla ollut raja-aitoja. Artistien vierailut toistensa luona eivät olleet mitenkään harvinaisia.

– Kerran huomattiin, että Pantse Syrjä oli unohtunut Dingon bussiin viikoksi. Se oli ihan normaalia bändielämää siihen aikaan, Neumann hymyilee.

– Me ollaan Pantsen kanssa sydänystäviä edelleen, silloin harvoin kun nähdään. Meillä on sanomaton yhteys, ei tarvita kauheesti sanoja.

Kerran Popedan keikkabussi ilmestyi Neumannin talon eteen Poriin. Kyydistä notkahti ulos Pate Mustajärvi, koska hän oli kuullut, että Nipa aikoi myydä hienon 1940-luvun lopun Buickinsa ja tämä mieletön teko piti estää.

– Nukahdin itse vauhdista pois jossakin vaiheessa, ja kun heräsin aamulla, Pate pölötti edelleen pöydän ääressä ensimmäisen vaimoni kanssa – hän oli onneksi pelinaisia.

teemu ojala tampereen komediateatteri by marita salonen kulttuuritoimitus

Tampereen Komediateatterin toimitusjohtaja Teemu Ojala siemailee kahviaan tyytyväisenä uudessa lipputoimistossa. Kuva: Marita Salonen

Uusi lipputoimisto kutsui vieraita juhliin

Tampereen Komediateatteri juhlii uutta tilavaa lipputoimistoon ja vähän muutakin remonttia tällä viikolla. Uudet toimistotilat ovat valmistuneet lipputoimiston viereiseen harjoitussaliin. Ravintolateatteri on saanut kakkoskerrokseen uudet baari- ja wc-tilat.

Juhlaviikon kunniaksi yleisön on mahdollista tavata Neumannin lisäksi muitakin vieraita: torstaina 18.4. Ikänäky-päivässä näyttelijä Heidi Kiviharju klo 15–17, perjantaina 19.4. Pokka pitää -päivänä näyttelijä Aku Sajakorpi Onslow’n hahmossa klo 10–17.

Lauantaina 20.4. on vuorossa lasten päivä: näyttelijä Annika Junno Peppi Pitkätossuna ja Ransu Karvakuono assistenttinsa Harri Helinin seurassa klo 12–15. Tarjolla on myös ilmapalloja lapsille ja lapsenmielisille. Tampereenkiälisten uutisten näyttelijä Ilkka A Jokinen poikkesi jo alkuviikosta Höntän hahmossa.

Dingo-musikaali Tampereen Komediateatterissa 7.6.–17.8.2024. Katso harvinaiset kuvat: Dingon tarina, osa 1.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua