Parasta juuri nyt (27.1.2021): Lumi, deepfaket, tortut, Smoke, Hbomberguy

27.01.2021
deepfakesassyjustice

Sassy Justice on deepfake-sarjojen aatelia.

Tällä palstalla Kulttuuritoimituksen väki kirjoittaa ajattomista ja ajankohtaisista asioista, jotka heitä juuri nyt kiehtovat. Pekka Ohtokangas on syönyt Runebergin torttuja, katsonut pitkiä esseevideoita ja kyhjöttänyt lumessa.

1

Lumi on peittänyt maan. Toki se on nyt hieman loskaista, eikä katuja putsata samalla pieteetillä kuin vaikka rakkaassa Oulussani, mutta kyllä lumivaipan syleilemässä kaupungissa on sen verran helpompi kyhjöttää sisällä.

2

Tämän hetken parhaat deepfaket tekee South Park -tyyppien Trey Parkerin ja Matt Stonen omistama Deep VooDoo -studio. Kaksikon ja brittinäyttelijä Peter Serafinowiczin tekemä deepfake-komediasarja Sassy Justice on älytöntä viihdettä!

Niin, siis deepfake on yleisesti tekoälyn luoma kasvo, esimerkiksi Sassy Justicen päähenkilö on Fred Sassy, joka näyttää kovasti eräältä epäkelvolta entiseltä presidentiltä.

3

Alkuvuosi on leivonnaisten juhlaa. Käynnissä on taas täydellisen Runebergin tortun ja laskiaispullan metsästys. Totuuksia on monia, ehtoja enemmän ja rima on korkealla. Ei liian kosteaa, ei liian kuivaa, täydellinen hillo/mähmä suhde, millä torttu on kostutettu, miten kardemummahommat, onko hillopiilo (ja jos on, mitä sillä kompensoidaan). Laskiaispullissa mantelimassa jyrää, hillopullia ei oteta laskuun. Kirjoita vinkkisi täydellisistä tortuista ja pullista paperille ja heitä se tuuleen, vinkki kyllä löytää minut. Älä oikeasti, ei ole parasta juuri nyt roskata.

4

Löysin parasta musiikkia. Vuonna 1995 atlantalainen yhtye Smoke julkaisi levynsä Another Reason to Fast. Yhtyeen laulaja, Benjamin Smoke laulaa koskettavia tarinoita pettymyksistä, ystävistä ja peppuseksistä. Drag queenina toisinaan esiintynyt Benjamin kuoli tammikuun 29. päivä vuonna 1999 hepatiittiin.

5

Päiväni hurahtavat ohi silmän räpäyksessä kun Hbomberguy julkaisee uutta materiaalia. Peleistä, elokuvista, tv-sarjoista ja nettinatseista absurdilla tavallaan jauhava Hbomberguy on parasta sitten valmiiksi viipaloidun leivän.

Kyllä sinäkin haluat katsoa miltei kaksituntisen videon siitä, miksi Sherlock Holmes on paska sarja.

Pekka Ohtokangas

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua