Parasta juuri nyt (2.3.2021): The Toth Zone, vuokaruoat, Canada’s Drag Race, Corridor Digital, Joshua K. Jackson

02.03.2021
corridorcrew

Corridor Crew.

Tällä palstalla Kulttuuritoimituksen väki kirjoittaa ajattomista ja ajankohtaisista asioista, jotka heitä juuri nyt kiehtovat. Pekka Ohtokangas on kuunnellut Jimmy Jack Tothin podcastia vääntäessään vuokaruokaa perheelleen ja ihastunut erikoistehoisteita tekevään Corridor Crew -porukkaan.

1

Jimmy Jack Toth on palannut! The Toth Zonen toinen kausi alkoi vastikään, ja tällä kertaa Toth kertoilee kiertue-elämästä ja muista ammattimuusikon elämän koukeroista. Eli juuri päinvastoin kuin mitä ensimmäisen kauden lopussa uhosi. Ei se mitään, miehen tarinointia on mukava kuulla, ja itse ainakin olen kiertuetarinoiden ystävä.

2

Aikansa ihminen jaksaa nautiskella takeaway-ruoasta, mutta jossain vaiheessa vatsa tai lompakko laittaa huville stopin. Silloin laiskan ihmisen pelastus löytyy vuosta! Vuokaruoat ovat osoittautuneet uusavuttoman perheen avaimeksi terveellisempään ja taloudellisempaan elämään. Voin suositella ainakin pestolasagnea.

Teet sen näin: Sekoita puoli purkillista vihreää pestoa (luulisin punaisenkin käyvän, mutta olen uusavuton) ricottaan tai mascarponeen. Laita uuni johonkin 200 asteeseen lämpenemään. Peitä vuoan pohja pestomähmällä. Lado vuorotellen tuorelasagnelevyjä ja mähmää kunnes ainesosat tai vuoka loppuu. Päälle voi kaataa vielä maidolla jatkettua mascarponea ja mahdollisesti jotain cheddaria tai vastaavaa. Laita uuniin ja ota ulos sitten kun se on valmista. Varmaankin noin 20 minuutin kuluttua.

3

RuPaulin Drag Race on huippu. Sarjassa on kaikkea: huumoria, draamaa, death droppeja ja nakkipiiloja. Sarjan 13. kausi on käynnissä, mutta sitä ei Suomessa näe (ellei turvaudu VPN-palveluun). Yle Areenasta löytyy kuitenkin Kanadan-kilpailu, joka on hulvaton ja jotenkin hirveän kanadalainen mukavuudessaan.

Spoilerina kerrottakoon: Kanadan-kauden Snatch Game on ehdottomasti yksi parhaimpia sarjassa nähtyjä osioita. Snatch Gamessa kilpailijat imitoivat julkisuuden henkilöitä visailuohjelmassa, ja osio on odotetuimpia ja pelätyimpiä koko sarjassa.

4

Youtubessa aloittanut Corridor Digital tuottaa jos jonkinlaista materiaalia: lyhytelokuvia, vlogeja, CGI Artist Reacts- ja Stuntman Reacts -reaktiovideoita – ja ovatpa he tehneet K18-versioita muun muassa Harry Potterista sekä Yksin kotona– ja Jali ja Suklaatehdas -elokuvasta. Jokin aika sitten erikoistehosteisiin ja elokuviin erikoistunut porukka käynnisti oman nettisivunsa, jossa – maksua vastaan – katsoja voi vaikuttaa porukan tuleviin projekteihin.

Corridor-porukan tuottamat videot ovat hauskoja ja päänräjäyttävän upeita taidonnäytteitä. Vlogeja voin ehdottomasti suositella, niistä oppii kaikenlaista ja ne ovat viihdyttäviä.

5

Lontoolainen katuvalokuvaaja Joshua K. Jacksonin Instagram-sivut ovat täynnä kauniita ja herkkiä välähdyksiä urbaanista yöelämästä. Aiheet ovat tuttuja; meitä ihmisiä kaduilla, busseissa, ikkunoiden takana, mutta Jackson onnistuu kuvillaan kertomaan aina jotain uutta syyllistymättä liialliseen tyylittelyyn.

Pekka Ohtokangas

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua