Parasta juuri nyt (12.2.2021): Iskelmägaala, Pete Parkkonen, DesignOnTampere, pakkasriemut, Abja-Paluoja

Pete Parkkonen on mukana Iskelmägaalassa ja MTV3:n Sukuni salat -ohjelmassa. Kuva: WMG Finland

Tällä palstalla Kulttuuritoimituksen väki kirjoittaa ajattomista ja ajankohtaisista asioista, jotka heitä juuri nyt kiehtovat. Aila-Liisa Laurila on ajatellut Iskelmägaalaa ja Pete Parkkosen sukujuuria sekä harkinnut osallistumista DesignOnTampereeseen.

1

Iskelmägaala on perinteisesti täyttänyt Tampere-talon yhdeksi illaksi aina näin alkuvuodesta. Tulihan siellä aikoinaan istuttua työn puolesta.

Tänä vuonna taloon ei ole yleisöllä mitään asiaa, mutta tunnelmaan voi yrittää päästä kotisohvalta striimilähetystä katsellen perjantaina 12.2.2021 kello 19.

Juhlalippuja on ollut myynnissä 15 euron hintaan. Sillä saa nauttia tallenteen annista yhden vuorokauden ajan. Miksi niin lyhyt aika, olisivat nyt saman tien antaneet kokonaisen viikon.

Iskelmäradio on mainostanut tapahtumaansa siihen tapaan, ettei ole jäänyt huomaamatta. On saanut huomion.

Striimin esiintyjälistalla komeilevat muun muassa Behm, Erin, Pete Parkkonen, Ressu Redford, Erika Vikman, Reino Nordin ja Irina.

2

Pete Parkkonen on näyttävästi esillä myös Helsingin Sanomien helmikuun Kuukausiliitteessä. Anni Pasasen kirjoittama juttu esittelee juurta jaksaen tämän pihtiputaalaismiehen suvun salat.

Isoisä onkin yllättäen muusikko Pierre Rassin, joka liikkui eläessään ympäri maailmaa, mutta asui ja työskenteli varsinaisesti Ranskalle kuuluvalla Martiniquen saarella.

Niin, ja kävi tivolin mukana myös Keski-Suomessa jättäen geeninsä tänne pohjolan perukoille. Tämä sukutarina osoittaa jälleen kerran, että geenejään ei pääse pakoon.

Muusikkotähtien Rassinin ja Parkkosen tarina esitellään MTV3-kanavan ohjelmassa Sukuni salat 1.3.2021. Sarjan jatkossa on luvassa muitakin aika kiehtovia sukuyllätyksiä.

3

Elämä ei sittenkään ole niin hiton tylsää kuin tämä korona-aika antaa ymmärtää. Yksi todistus siitä on DesignOnTampere, joka ei anna periksi vaan tarjoaa jo perinteiseksi vakiintuneen suunnistuksensa 12.–28.2.2021.

DesignOnTampere-kartta ohjaa paitsi kiinnostavan paikallisen muotoilun ja taiteen äärelle, myös maistelemaan kaupungissa tarjolla olevia muita herkkuja.

On niin onnea päästä edes hetkeksi liikkeelle, ja tietenkin kaikki etäisyydet ja turvatekijät muistaen ja niitä noudattaen.

4

Ikurin Vireen Jääveistospuisto jää valitettavasti tänä talvena toteutumatta, vaikka lunta, jäätä ja pakkasia olisi kerrankin kylliksi. Vireen puheenjohtaja soitti taannoin aluehallintovirastoon, minkä jälkeen kaikki ystävänpäiväksi suunnitellut tapahtumat peruttiin.

Kaikkia talvi-iloja ei onneksi ole peruttu. Esimerkiksi Tampereen Tallipihassa on rakennettu jäälinnaa värikkäistä kimpaleista, joita tosin oli pari päivää sitten tuotu vielä kovin vähän paikalle.

Tallipiha 3225

Tampereen Tallipihan jäätiililinna oli vielä aika alkutekijöissään viikon puolivälissä. Lisää tiiliä kaivataan. Kuva: Aila-Liisa Laurila

Sinnikkyyttä riittää muuallakin. Kun lumenveiston SM-kilpailu Ilomantsissa peruuntui koronan takia, järjestetään lumenveiston etäkilpailu.

Kilpailuun voi osallistua kaukaakin tekemällä viikon päästä (19.–20.2.) lumiveistoksen ja lähettämällä siitä kuvan ILO!LUMI-tapahtuman Facebookiin tai Instagramiin.

Luvassa on myös Ilo!lumi webinaari, jossa pohditaan, onko lumi riesa vai rikkaus. Lumi voi olla luonnonilmiönä uhka, mutta se on myös mahdollisuus, joka saa aikaan yrittäjyyttä ja elinkeinoja.

150047560 1159495404471080 7756562058233878024 n

Tunnuslintupatsas Tsirk.

5

Etelä-Viron Mulgimaan Abja-Paluoja on vuoden suomalais-ugrilainen kulttuuripääkaupunki. Vuoden avausjuhla pidetään Abja-Paluojassa lauantaina (13.2.2021) kello 13. Avausjuhlaa voi seurata myös viron kielellä.

Virolaisen perinnehenkisyyden mukaisesti ohjelmassa on useiden tanssiryhmien esityksiä. Puheitakin pidetään ja kiertävä tunnuslintupatsas Tsirk viedään kuulemma Abja-kirjakaupan ikkunaan kaikkien nähtäville.

Myöhemmin vuoden aikana järjestetään paljon erilaista kulttuuriohjelmaa. Päätapahtuma on Mulgi-festivaali 2021 – Sia ja mia ütenkuun (Sinä ja minä yhdessä), joka täyttää Karksin kartanon puiston 29.5.2021.

Aila-Liisa Laurila

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua

Pin It on Pinterest

Share This