Tervetuloa Kino Konepaja! Helsingin Vallilaan avautunut uusi elokuvateatteri on tervetullut lisäys elokuvaskeneen

11.09.2024
IMG 0954

Toimitusjohtaja Jussi Myllyniemi ja teatteripäällikkö Jojo Uimonen. Kuva: Eija Niskanen

ELOKUVA | Syyskuun toisella viikolla avautui odotettu uusi elokuvateatteri Kino Konepaja Helsingin Vallilan Konepaja-kompleksiin.

Eija Niskanen, teksti ja kuvat

Syyskuun toisella viikolla avautui odotettu uusi elokuvateatteri Kino Konepaja Helsingin Vallilan Konepaja-kompleksiin. Paikka on jo osoittautunut kysytyksi; ensimmäisen viikon kaikki elokuvaesitykset on myyty ennakkoon loppuun.

55-paikkaista teatteria esittelivät teatteripäällikkö Jojo Uimonen sekä teatterin omistavan Whitepoint Digitalin toimitusjohtaja Jussi Myllyniemi. Jälkimmäinen kertoi teatterin olevan aamupäivisin elokuvatuotantojen värimäärittelykäytössä ja iltaisin sekä viikonloppuisin jo puoliltapäivin yleisölle suunnatuissa elokuvanäytännöissä. Teknisesti salissa on panostettu 7-metriseen tasokkaaseen valkokankaaseen sekä Genelecin huippuäänentoistojärjestelmään.

IMG 0959

Kuva: Eija Niskanen

Salin sijoittelu vaati hieman päänvaivaa, mutta nyt se sijaitsee paikassa, jossa ennen oli tavarankuljetusrautatierata. Näenkin jo sieluni silmillä salissa esitettävän Lumière-veljesten Juna saapuu asemalle.

Salissa on mukavat sohvamaiset pari-istuimet pikkupöytineen ja saliin saakin viedä ja jo ennakolta tilata nautittavat ruuat ja juomat. Menusta näkyy löytyvän sellaisia elokuvahenkisiä annoksia kuin ”Royale with Cheese”.

Kiva New York -henkinen aulabaari taas houkuttelee jäämään Konepajalle elokuvan jälkeen. Erityisesti pistää silmään tyylikäs baaritiskialue. Aulan seinälle oli saatu avajaisiin Kaurismäen veljeksiltä lainaan alkuperäinen Taksikuskin juliste.

IMG 0957

Kuva: Eija Niskanen

Jojo Uimonen kertoo ohjelmiston painottuvan aikuisyleisön art house -elokuvaan. Alueen lapsiperheille tarjotaan lisäksi viikonloppuisin koko perheen elokuvien esityksiä. Myös elokuvafestareiden kanssa tehdään yhteistyötä. Ensimmäisenä Konepajalle ehtii Rakkautta ja Anarkiaa -festivaali, jonka näytöksiä on paikassa syyskuun lopulla.

Teatteri on osa Kaurismäki-kompleksia. Viereisen entisen teollisuusrakennuksen tulevat Kaurismäki-baarit, kuten Moskova-baarin manttelinperijä Odessa, avautuvat lähiaikoina. Konepaja-alue on vielä remontin alla, mutta alueelle avautuvien uusien palvelujen myötä siitä voi tulla Helsingin Telliskivi, rosoinen kulttuuri- ja vapaa-ajanviettoalue.

Lisätietoa Konepajan alueesta täältä.

Myös nämä saattavat kiinnostaa sinua